Flying Tiger vestigingen & adressen

Flying Tiger vestigingen & adressen Flying Tiger is een onderdeel van de Deense winkelketen Tiger, met een exclusief assortiment op het gebied van huishoudelijke artikelen. Volgens sommige mensen is het een hebbedingetjeswinkel, wat komt door het unieke assortiment. In Nederland heet de winkel Flying Tiger, terwijl de naam Tiger gebruikt wordt. Veel artikelen zijn exclusief door en voor Tiger ontworpen en dus niet in andere winkels te verkrijgen. Hierdoor wint Flying Tiger snel aan populariteit in Nederland.

Waarom Flying Tiger?

Wie bij Flying Tiger binnen komt, valt het interieur gelijk op. Het is fris en stralend, maar toch zijn alle artikelen laag geprijsd. Prijzen die kunnen concurreren met Action, Xenos of Op=Op, terwijl het interieur tiptop is. Het assortiment wordt rechtstreeks geïmporteerd uit Denemarken, waar een team van ontwerpers exclusief voor Flying Tiger producten ontwerpt. Het assortiment wordt maandelijks ververst waarbij 300 tot 400 nieuwe artikelen worden toegevoegd. Een uniek design maakt dat veel producten echte hebbedingetjes worden.

De lage prijs

Wie winkelt bij Flying Tiger zal de prijs al snel opvallen. De producten hebben lage ronde prijzen. Bij Flying Tiger zijn er geen bedragen achter de komma. Flying Tiger kan een lage prijs hanteren omdat zij genoegen neemt met een lagere marge. Die lagere marge kan uit doordat Flying Tiger geen dure panden in de drukste winkelstraat heeft, maar Flying Tiger zit vaak net om de hoek van die drukke winkelstraat.

Assortiment

Het assortiment van Flying Tiger is heel breed en omvat:

KeukengereiDecoratieMake-upKledingLeesbrillen
SpeelgoedSchoolartikelenFeestartikelenKantoorartikelenSieraden
SpellenHobbymaterialenFiets accessoiresKlein gereedschapLevensmiddelen

De levensmiddelen in het assortiment omvatten onder andere typisch Deense snoepjes, chocolade, thee en kruiden. Een groot deel van het overige assortiment is ontworpen door het team van Flying Tiger. Het werken met eigen ontwerpen vind je ook bij bedrijven zoals Ikea.

Flying Tiger vestigingen: adressen

Flying Tiger zette in 2008 voet op Nederlandse grond en breidt sindsdien uit. De nieuwe vestigingen worden gefinancierd uit de inkomsten en niet door leningen. Voor Flying Tiger is de grootste uitdaging het vinden van geschikte winkelpanden.

Utrecht

Oudegracht 118
3511 AW Utrecht

Amersfoort

Sint Jorisplein 23
3811 DC Amersfoort

Amstelveen

Binnenhof 62 - Stadshart Amstelveen
1181 ZJ Amstelveen

Gouda

Kleiweg 23
2801 GB Gouda

Amsterdam

Rembrandtplein 2
1017 CV Amsterdam

Hoofddorp

Marktlaan 170 - Vier Meren
2132 DM Hoofddorp

Ede

Grotestraat 28
6711 AM Ede

Rotterdam - Poolsterstraat

Poolsterstraat 70
3067 LX Rotterdam

Rotterdam - Binnenwegplein

Binnenwegplein 8
3012 KA Rotterdam

Leiden

Breestraat 139
2311 CM Leiden

Zaandam

Ankersmidplein 5
1506 CK Zaandam

Haarlem

Zijlstraat 83
2011 TM Haarlem

Den Bosch

Hinthamerstraat 14
5211 MP Den Bosch

Delft

Jacob Gerritstraat 5
2611 ES Delft

Den Haag

Dagelijkse Groenmarkt 29
2513 AL Den Haag

Arnhem

Koningstraat 70
6811 DJ Arnhem

Nijmegen

Burchtstraat 69
6511 RC Nijmegen

Apeldoorn

Hoofdstraat 104
7311 KJ Apeldoorn

Breda

Karrestraat 6
4811 WT Breda

Eindhoven

Vrijstraat 18
5611 AV Eindhoven

Enschede

Klanderij 49
7511 HS Enschede

Groningen

Vismarkt 16
9711 KS Groningen

Vestigingen en adressen zoals bekend op 06-12-2019, zie voor openingstijden en meer informatie de website van Flying Tiger Nederland.

Webshop

Flying Tiger heeft geen eigen webshop, maar geeft op haar website een klein aanbod van het assortiment weer. Doordat het assortiment in de winkels zo snel rouleert, is het vooralsnog te gecompliceerd om het assortiment in een webshop up-to-date te houden. Uiteraard versterkt dit de aantrekkelijkheid van de reguliere winkels, waar maandelijks een nieuw assortiment aanwezig is. De snelle roulatie van artikelen maakt dat de reguliere winkel kan concurreren met webshops en winkels als Action, Xenos en Hema.

Muziek bij Flying Tiger

Uit de luidspeakers komt originele muziek. Een deel van de muziek is van artiesten van het eigen platenlabel, maar een deel van de muziek bestaat uit evergreens van onder meer Beatles, Supremes, Beach Boys, Fleetwoord Mac en Elvis Presley. Een complete lijst van de gespeelde muziek is op de website van Flying Tiger terug te vinden in het menu aan de onderkant van de pagina. Via de afspeellijst kan doorgeklikt worden naar het nummer op Spotify. Muziek, die niet op Spotify staat, staat apart vermeld op de website.
© 2014 - 2024 Roboh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Flying Tiger - winkelketen met Deens designFlying Tiger - winkelketen met Deens designFlying Tiger is een winkelketen die vanuit Denemarken is overgewaaid naar Nederland. De Deense winkelketen voert vooral…
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Lief! Waar te koop? Lief! winkels en overige verkooppuntenLief! Lifestyle is bekend vanwege de vrolijke en kleurrijke baby- en kinderartikelen. De producten van Lief! zijn te koo…
Winkelen in LondenIn Londen kan je dagenlang rondlopen, niet alleen om de talrijke musea en bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook om t…

Vans Stores: overzicht winkels Nederland en BelgiëVans is een modemerk dat voornamelijk bekend staat om schoenen. Maar ook kleding en andere mode accessoires van Vans wor…
Boohoo.com webwinkelBoohoo is de opkomende online shop in heel Europa, Boohoo gaat zowel de Primark als de ASOS achterna met hun goedkope pr…
Bronnen en referenties
  • www.flying-tiger.nl
  • http://www.outofhome-shops.nl/13454/flying-tiger-nieuwe-concurrent-voor-hema
  • http://www.z24.nl/ondernemen/flying-tiger-de-deense-hema-groeit-als-kool-476580
Roboh (28 artikelen)
Laatste update: 29-08-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.