Online bestelling retourneren bij de H&M

Online bestelling retourneren bij de H&M Via de site of de catalogus van de H&M heb je een bestelling gedaan. Na een aantal dagen is je bestelling binnen gekomen en zijn er een aantal artikelen of alle artikelen die niet aan je eisen voldoen. Je wilt je bestelling of een deel van je bestelling retourneren aan de H&M. Als je hebt besloten artikelen van je online bestelling bij de H&M niet te houden, moet je ervoor zorgen dat artikelen die je besteld hebt weer terug komen bij de H&M. Retourneren kan op verschillende manieren:

Je online bestelling terugbrengen in de winkel

De artikelen die je online hebt aangeschaft kun je terugbrengen in een winkel van de H&M. In dit geval krijg je geen geld terug, maar ontvang je een tegoedkaart. Deze tegoedkaart is geldig tot vijf jaar na de datum waarop je de kaart voor het laatst hebt gebruikt. De kans dat je je kaart per ongeluk laat verlopen is dus niet zo groot. Als je besluit je online bestelde kleding terug te brengen in een winkel van de H&M moet je er voor zorgen dat je dit maximaal 14 dagen na ontvangst van de bestelling doet!

Retour zenden naar de H&M

Veel mensen denken ten onrechte dat je de artikelen die je niet wilt hebben binnen 14 dagen retour moet zenden. Dit is niet helemaal waar. Als je besluit je bestelling retour te verzenden naar de H&M moet je binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen H&M schriftelijk op de hoogte te stellen van het feit dat je artikelen retour wilt sturen. Hier na heb je nog eens 14 dagen de tijd om de artikelen retour te sturen. Dit kun je doen door een mail of brief naar de H&M te sturen.

As je een online bestelling hebt gedaan zit er bij je bestelling een retoursformulier. Op dit formulier kun je invullen welke artikelen je retour wilt sturen en de reden hiervan. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat het kledingstuk niet aan de verwachtingen voldeed, te klein, te groot of beschadigd is. Let op dat je de prijskaartjes niet van het kledingstuk haalt en dat je de kleding in dezelfde staat als bij ontvangst retour stuurt. Aan de bovenkant van het retoursformulier vind je een retourssticker. Deze sticker kan je op het pakket plakken. De kleding kun je verpakken in een plastic tas of een grote doos, afhankelijk van de hoeveelheid. Voorzie het pakket van de retourssticker en voeg het retoursformulier toe en geef het pakketje af op het postkantoor. Bewaar de code die je geeft goed als bewijs dat je het pakket hebt afgegeven.

Wat kost het retour zenden van mijn H&M pakket?

De kosten van het retour zenden van een H&M pakket is afhankelijk van de hoeveelheid artikelen die je terugstuurt. Als je alle artikelen terugstuurt naar de H&M betaal je in totaal 1 euro. Als je slechts een deel van je bestelling retour stuurt betaal je naast 1 euro retourskosten ook de verzendkosten van 4.90. Als je je gehele bestelling retourneert vervallen deze verzendkosten dus!

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Heb je je pakket al betaald? Dan streeft H&M er naar het geld zo snel mogelijk terug te betalen na ontvangst van de teruggezonden artikelen of je moet een bewijs tonen dat de artikelen terug zijn gestuurd. De terugbetaling kan vanaf dat moment maximaal 14 dagen duren.
© 2014 - 2024 Lola90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HEMA webshop: informatie en beoordelingDe HEMA webshop is een online winkel met een groot en divers aanbod. Wat heeft de HEMA webshop u te bieden? Hoe ziet het…
Kruidvat webshop: informatie en beoordelingDe Kruidvat webshop is een van de grootste online drogisterijen van Nederland. Bent u benieuwd naar het assortiment van…
Hoe werkt Afterpay?Hoe werkt Afterpay?Na het winkelen in de webshop moet u afrekenen bij de onlinekassa van de webshop. U kunt vervolgens kiezen voor de betal…
Nike online store: voordelige Nike kleding en sneakersHet sportmerk Nike is één van de bekendste merken ter wereld. Nike verkoopt middels een eigen webshop haar producten onl…
Bronnen en referenties
  • H&M catalogus 2014
Lola90 (43 artikelen)
Laatste update: 19-07-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.