Ikea Hengelo: Adres, openingstijden en parkeren

IKEA is woonwinkelketen met vestigingen over de hele wereld, die zich heeft gespecialiseerd in meubels en woonartikelen die door de koper zelf in elkaar gezet moeten worden aan de hand van een bijgeleverde handleiding. De enige vestiging van het oosten van het land bevindt zich in Hengelo. Hieronder lees je meer over informatie de Hengelose vestiging van IKEA.

IKEA

IKEA werd in 1943 in Zweden opgericht. In 2013 behoort de oprichter van IKEA, die in 1943 nog maar 17 jaar oud was, tot de rijkste personen van de wereld. De naam van de woonwinkelketen is een acroniem van de initialen van de oprichter, Ingvar Kamprad (IK), en de eerste letter van respectievelijk de naam van de boerderij en de stad waar de oprichter opgroeide (Elmtaryd en Agunnaryd).De eerste IKEA vestiging buiten Zweden werd twintig jaar na de oprichting, in 1963, in Noorwegen geopend. Daarna volgde de opening van vele andere vestigingen over de hele wereld.

De Hengelose vestiging van het IKEA-woonwarenhuis opende in 2002 zijn deuren, en in 2012 werd gestart met de bouw van 4000 vierkante meter extra vloeroppervlak en de bouw van een parkeergarage met zo'n 650 parkeerplekken.

Bekende IKEA meubels

Veel meubels van IKEA zijn een bekendheid op zich geworden, en worden veel gebruikt in de volksmond. Neem bijvoorbeeld de Billy boekenkast, het Lack bijzettafeltje of de Mammut kindermeubelen. De naam van de producten bestaat meestal uit één-woords aanduidingen van Scandinavische oorsprong. De oprichter van IKEA was van mening dat mensen de producten van de woonwinkel beter konden onthouden wanneer zij een herkenbare naam zouden krijgen, in plaats van alleen een productcode.

Feiten en cijfers

In 2012 had de woonwinkelketen 298 vestigingen in 26 landen, waarvan 227 in Europa, 49 in Noord Amerika, zeventien in Azië en vijf in Australië. De winkel had zo'n 9.500 producten in het assortiment en zo'n 139.000 medewerkers in dienst. Wereldwijd waren er dat jaar 690 miljoen klantenbezoeken in de woonwarenhuizen en bezochten meer dan één miljard mensen de IKEA website. De totale omzet in 2012 was 27,6 miljard euro.

Adres vestiging HengeloHet Plein 100
7559 SR Hengelo
Telefoonnummer: 0900 2354532

Openingstijden IKEA Hengelo

 • Maandag: 10.00 - 21.00 uur
 • Dinsdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Woensdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Donderdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Zondag: 10.00 - 18.00 uur

IKEA Hengelo is iedere zondag geopend.

Openingstijden IKEA restaurant

 • Maandag: 9.00 - 20.30 uur
 • Dinsdag: 9.00 - 20.30 uur
 • Woensdag: 9.00 - 20.30 uur
 • Donderdag: 9.00 - 20.30 uur
 • Vrijdag: 9.00 - 20.30 uur
 • Zaterdag: 9.00 - 20.30 uur
 • Koopzondag: 10.00 - 17:30 uur

In het restaurant kun je van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 uur en 10.30 voor € 1,- per persoon ontbijten. Hiervoor krijg je cappuccino, koffie of thee, een croissantje, een kaiserbroodje, een gekookt eitje, kaas, jam en boter.

Bereikbaarheid en Parkeren

De Hengelose vestiging van de IKEA ligt heel dicht bij de A1 en is dus goed per auto te bereiken. Op het terrein van de IKEA Hengelo is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Tevens kun je met de bus komen. Neem hiervoor buslijn 51, en stap uit bij de halte IKEA.

Activiteiten

Regelmatig worden er, speciaal voor FAMILY leden, seminars over verschillende onderwerpen georganiseerd in IKEA Hengelo. Voorbeelden van onderwerpen zijn 'De complete keuken', over het ontwerpen van je droomkeuken op maar met de keukenplanner, 'Opbergen in de slaapkamer', over de vele opbergmogelijkheden die slaapkamermeubilair van IKEA te bieden heeft en 'Lekker Slapen', met informatie over alle IKEA matrassen. Seminars beginnen gewoonlijk om 18:30 uur en duren tot 20:30 uur of 21:00 uur. Inschrijven moet van te voren en kan via de website van IKEA FAMILY.

Bedrijventerrein Westermaat

Op het bedrijventerrein waar IKEA Hengelo gelegen is, Westermaat genaamd, zijn ook vestigingen van onder andere Media Markt, Prenatal, Praxis, en Toys XL te vinden. Een bezoek aan de woonwinkel kan dus mooi gecombineerd worden met een bezoek aan (een van) de andere winkels. Het mooie is dat dit allemaal te voet kan gebeuren, aangezien het parkeerterrein vrij centraal gelegen is.
© 2014 - 2020 Marrie123, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Woonwarenhuis IKEAWoonwarenhuis IKEAIKEA is een van de grootste woonwarenhuisketens in de wereld. Kom hier meer te weten over het ontstaan van de keten, de…
IKEA ontbijt en openingstijden van het IKEA restaurantIKEA ontbijt en openingstijden van het IKEA restaurantWanneer een bezoek aan een IKEA-winkel wordt gebracht is het vaak een goed idee om iets te gaan eten. Het is namelijk pr…
Verkoop kerstbomen bij IKEA: een actie voor NatuurmonumentenVerkoop kerstbomen bij IKEA: een actie voor Natuurmonumenten“Een kerstboom voor 1 piek!” Zo heet de ondertussen jaarlijks terugkerende kerstboomactie bij IKEA. Je koopt een kerstbo…

Marks & Spencer Den Haag: Adres, openingstijden en parkerenMarks & Spencer Den Haag: Adres, openingstijden en parkerenOp 20 februari 2014 opende de Marks & Spencer vestiging zijn deuren in Den Haag. Met een vloeroppervlak van zo'n 4.000 v…
De Media Markt Dordrecht - elektronica met goedkope prijzenDe Media Markt Dordrecht - elektronica met goedkope prijzenSinds 2013 heeft Dordrecht een grote elektronicawinkel gekregen: de Media Markt (voorheen Saturn). Het heeft lang mogen…
Bronnen en referenties
 • www.ikea.nl
 • http://en.wikipedia.org/wiki/IKEA#Furniture

Reageer op het artikel "Ikea Hengelo: Adres, openingstijden en parkeren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marrie123
Gepubliceerd: 24-01-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!