Marks & Spencer Den Haag: Adres, openingstijden en parkeren

Marks & Spencer Den Haag: Adres, openingstijden en parkeren Op 20 februari 2014 opende de Marks & Spencer vestiging zijn deuren in Den Haag. Met een vloeroppervlak van zo'n 4.000 vierkante meter is de tweede Nederlandse vestiging direct ook de grootste Nederlandse Marks & Spencer vestiging.

Marks & Spencer

Marks en Spencer, ook M&S genoemd, is een van oorsprong Britse keten van warenhuizen die zich voornamelijk richten op etenswaren en kleding, maar ook op elektronica, meubels en woonaccessoires. De basis voor de keten is gelegd in 1884 en heeft inmiddels meer dan 700 winkels in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 360 winkels in 40 landen in de rest van de wereld.

Ruim tien jaar geleden sloot de laatste M&S vestiging in Nederland vanwege interne problemen van de keten. In 2010 is de eerste M&S vestiging, een food vestiging met e-boutique, weer geopend in de Kalverstraat in Amsterdam. De eerste grote Nederlandse vestiging die zich ook richt op fashion is op 20 februari 2014 geopend aan de Grote Marktstraat in Den Haag.

Marks & Spencer Den Haag

De Haagse Marks & Spencer vestiging bevindt zich in het voormalige Reclasseringsgebouw op de hoek van de Grote Marktstraat en de Wagenstraat. De nieuwe naam van het gebouw is 'De Markies'. De vestiging telt drie verdiepingen en krijgt een vloeroppervlak van zo'n 4.000 vierkante meter.
In de Haagse vestiging zal zowel een uitgebreid assortiment food als fashion verkocht gaan worden.

Ga je winkelen bij Marks & Spencer? Verwacht dan geen goedkope producten. Volgens M&S topman Marc Bolland is de M&S geen prijsvechter, maar komen consumenten winkelen vanwege de kwaliteit en afwerking van de kleding, bijvoorbeeld de zijden lingerie en cashmere truitjes van M&S die machinewasbaar zijn. De doelgroep van de Marks & Spencer is met zo'n 30 jaar en ouder dan ook iets ouder dan van collega moderetailers zoals H&M en Zara.

Adres

Grote Marktstraat 32
2511 BJ Den HaagWinkelen in de Grote Marktstraat

De Grote Marktstraat is een vijfhonderd meter lange straat in Den Haag die loopt van Grote Markt tot aan het stadhuis. In deze straat zijn winkelketens gevestigd als MediaMarkt, Bijenkorf en V&D. Tevens bevindt zich er de grootste Zara vestiging ter wereld (5.500 vierkante meter) en zal er in het najaar van 2014 een Primark vestiging worden geopend.

Openingstijden

De openingstijden van Marks en Spencer Den Haag zullen waarschijnlijk conform de gangbare openingstijden in Den Haag zijn:
 • Maandag: 13.00 - 18.00 uur
 • Dinsdag: 9.30 - 18.00 uur
 • Woensdag: 9.30 - 18.00 uur
 • Donderdag: 9.30 - 21.00 uur
 • Vrijdag: 9.30 - 18.00 uur
 • Zaterdag: 9.30 - 18.00 uur
 • Zondag: 12.00 17.00 uur

Iedere donderdag is er koopavond en is de winkel geopend tot 21.00 uur. Waarschijnlijk zal de winkel op zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend zijn.

Parkeren

In de buurt van de Marks en Spencer Den Haag bevinden zich meerdere parkeergarages, zoals Parkeerterrein De Bijenkorf (Gedempte gracht 28), Parkings Markthof (Gedempte gracht 605), Parking Stadhuis (Schedeldoekshaven 90), Parking Spui Centre (Schedeldoekshaven 90) en Parking Muzenplein (Fluwele Burgwal 46).

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Wellicht nog verstandiger is om je dagje shoppen in Den haag te plannen met het openbaar vervoer. Kom je met de trein? Treinstation Den Haag Centraal ligt op zo'n vijftien minuten lopen; Station Den Haag HS ligt op tien minuten loopafstand. Ga je met de bus of tram? Dan kun je uitstappen bij Tramhalte Grote Markt (vier minuten loopafstand) of Tramhalte Spui (drie minuten loopafstand) of Bus-/tramhalte Centrum (drie minuten loopafstand).
© 2014 - 2024 Marrie123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Escher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagEscher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagM.C. Escher is in binnen- en buitenland beroemd om zijn kunst. In Den Haag is onder de naam Escher in het Paleis een ten…
Schaatsen op ijsbaan of natuurijs in Den Haag en omgevingAls er weer eens geschaatst kan worden is dat voor de meeste Nederlanders eenvoudig; in ons land vind je overal wel een…
Designer Outlet Roosendaal: adres, openingstijden & parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…
Omniversum Den HaagHet Omniversum in Den Haag is een bijzondere bioscoop. Films in het Omniversum worden vertoond op een gigantisch, koepel…

Kosta Boda Glaswerk uit ZwedenKosta Boda Glaswerk uit ZwedenKosta Boda is de naam voor glaswerk dat uit Zweden komt. Kosta Boda ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed, aantre…
Ikea Hengelo: Adres, openingstijden en parkerenIKEA is woonwinkelketen met vestigingen over de hele wereld, die zich heeft gespecialiseerd in meubels en woonartikelen…
Bronnen en referenties
 • http://www.fashionunited.nl/Nieuws/Columns/Marks_%26_Spencer_opent_in_februari_in_Den_Haag_2014013043527/
 • http://www.dhnc.nl/news/view/60
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Marks_%26_Spencer
 • http://www.parkeerlijn.nl/den-haag/?tx_nkparkeerlijn_pi1[page]=1
 • http://www.fashionunited.nl/Nieuws/Leads/Marks_%26_Spencer_terug_in_Amsterdam;_Den_Haag_volgt_2013041738816/
 • http://www.9292.nl
Marrie123 (80 artikelen)
Laatste update: 21-02-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.