Werken bij Primark: vacatures, solliciteren en carrière

Voor vele modeliefhebbers is het een droom om bij Primark te werken. Gelukkig wordt de kans dat je een baan kunt krijgen bij Primark steeds groter omdat het aantal filialen in Nederland snel groeit. De verwachting is dat het aantal Primark winkels in Nederland groeit tot circa 25. Primark zoekt voorafgaande aan nieuwe winkelopeningen vooral veel fulltime en parttime winkelmedewerkers. Lees onderstaand hoe je bij Primark kunt werken en welke vacatures en jobs er zijn. Kom tevens te weten welke carrièremogelijkheden je hebt en hoe je kunt solliciteren bij één van de Primark winkels.

Werken bij Primark

Werken bij Primark houdt in dat je werkzaam bent in een dynamische, snel wijzigende omgeving. Het bedrijf is uitermate gezond, de bedrijfsresultaten zijn namelijk uitstekend. De salarissen en arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Tevens biedt Primark promotiekansen, een pensioenregeling, een voucherregeling voor kinderopvang, vakantiedagen, enzovoorts. Primark biedt carrières aan op de volgende gebieden:
  • winkelmedewerkers (winkelassistenten en winkelmanagement)
  • inkopers en promotie (merchandising)
  • medewerkers hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Primark is in Dublin, de inkoopkantoren in Dublin en Reading. In Nederland zijn de meeste vacatures daarom gericht op de winkelmedewerkers. De banen kunnen zowel parttime en fulltime zijn. Een groot deel van de banen zijn parttime banen voor het weekend.

Primark vacatures

Wanneer je geïnteresseerd bent in een baan bij Primark is het raadzaam om de website van Primark goed in de gaten te houden. Op de website staat namelijk een actueel overzicht van de vacatures. Je vindt de vacatures onder het kopje "carrières". Het item carrières vind je op desktop schermen bovenaan de pagina. Wanneer je de Primark website bezoekt met een mobiele telefoon kan je het item carrières vinden via de menubutton rechtsboven in het scherm. Ga als volgt te werk:
  • Klik vervolgens op "vacatures bij Primark".
  • Klik op "zoeken en solliciteren"
  • Stel de zoekopdracht in op "Nederlands" zodat je gaat zoeken naar Nederlandstalige vacatures.
  • Klik op "vacatures zoeken". Belangrijk is om pas op "vacatures zoeken" te klikken nadat je de taal op Nederlands hebt gezet!
  • Hierna selecteer je het land en vestiging (stad) naar keuze. Eventueel kan je nog gericht zoeken op soort functie, soort baan (voltijd, deeltijd of weekendbaan) en de soort overeenkomst (tijdelijk, vast, enzovoorts).

Vooral wanneer er nieuwe filialen worden geopend zijn er veel vacatures, vaak honderden per filiaal! Vacatures bij Primark zijn ook terug te vinden bij verzamelsites met vacatures zoals Indeed.nl en Nuwerk.nl

Solliciteren

Wanneer je eenmaal besloten hebt dat een vacature je aanspreekt, zal je moeten solliciteren. Dit kan geheel digitaal via de website van Primark. Volg de aanwijzingen op het scherm en je sollicitatie zal verstuurd worden. Je zult binnen 48 uur een ontvangstbevestiging ontvangen en Primark streeft ernaar om binnen twee weken van zich te laten horen. Ook wanneer je sollicitatie is het beleid dat ze dit laten weten. Om goed voorbereid het sollicitatiegesprek in te gaan heeft Primark tips op de website geplaatst.

Contact Primark

Wanneer je vragen hebt over de sollicitatieprocedure of wanneer je binnen vier weken na het indienen van je sollicitatie nog niks hebt gehoord kan je gebruik maken van het emailadres dat wordt getoond tijdens het invullen van je sollicitatie. Het is raadzaam dit emailadres op te schrijven zodat je op een later moment ook nog je vragen kunt stellen. De vacatures op de website van Primark staan meestal maar geringe tijd online, waardoor je het emailadres niet meer kunt terugvinden. Een andere optie is in dat geval om contact op te nemen met de vestiging waar je hebt gesolliciteerd. Dit is uiteraard alleen mogelijk als de winkel al geopend is (en dus een telefoonnummer heeft). Een laatste optie is door contact op te nemen met de klantenservice van Primark via https://www.primark.com/nl/customer-service/contact-us. Besef wel dat het mogelijk niet sterk overkomt wanneer je contact opneemt met de klantenservice, aangezien dit een algemeen orgaan van Primark is. De klantenservice heeft logischerwijs niks met de sollicitatieprocedures van doen. Gebruik deze mogelijkheid daarom alleen wanneer je echt geen andere opties meer hebt.

Primark

De populairste modeketen van Nederland anno nu is Primark. Nergens worden modieuze kleding en schoenen zo voordelig verkocht als hier. Naast de kleding en schoenen verkoopt Primark ook modeaccessoires als hoeden, riemen, lingerie, sieraden, enzovoorts. Ook deze producten zijn aanmerkelijk voordeliger dan bij andere modeketens. De producten van Primark zijn voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Een overzicht van alle Primark filialen vind je in Overzicht Primark winkels en toekomstige Primark winkels.

Primark winkels

In Europa heeft Primark honderden winkels verdeeld over meerdere landen. In Nederland is het aantal winkels nog beperkt, maar de komende jaren zal het aantal filialen snel groeien. De verwachting is dat het aantal winkels tot circa 25 stuks zal groeien. Al deze winkels hebben uiteraard werknemers en werkneemsters nodig om operationeel te zijn. De komende jaren is de verwachting dat Primark duizenden vacatures zal moeten invullen. Elke nieuwe vestiging betekent immers weer honderden parttime en fulltime banen. Ook heeft Primark plannen om de online markt betreden.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verkoopt de Primark grote maten?De Primark is een megapopulaire winkelketen, die is overgewaaid uit Engeland. Je kunt er hele goedkope kleding kopen die…

Flying Tiger - winkelketen met Deens designFlying Tiger - winkelketen met Deens designFlying Tiger is een winkelketen die vanuit Denemarken is overgewaaid naar Nederland. De Deense winkelketen voert vooral…
Sample Sale agendaSample Sale agendaTijdens sample sales worden kleding, schoenen en andere mode accessoires met hoge kortingen verkocht. Een sample sale wo…
Bronnen en referenties
  • www.primark.nl
Reacties

Mathilde, 24-09-2015
Hallo lezer,
Ik heb een vraag onze collega word 50 jaar. En is trouwe klant van jullie.
Nu willen we haar 50 tassen voor de deur hangen.
Kunnen jullie ons deze leveren?… Mooie reclame toch dacht ik zo.
Hartelijk dank Mathilde Reactie infoteur, 24-09-2015
Deze website maakt geen onderdeel uit van Primark, dus u kunt het best contact opnemen met Primark

Sophia, 08-04-2015
Waar kan ik de website vinden om te solliciteren bij de primark op zuidplein? Reactie infoteur, 12-04-2015
Gewoon de website van primark

Joanna Alves, 02-02-2015
Mijn naam is joanna. ik zou heel graag in de magazijn willen werken, ik ben snel flexibel en tres bestendig. voor meer inf kijk sv Reactie infoteur, 02-02-2015
Beste Joanna,

Dit is geen website van Primark zelf, je kunt hier niet solliciteren.

Macaya, 30-01-2015
Geachte heer/mevrouw
Naar aanleiding van mijn solicitatie bij primark als magazijnmedewerker in de nacht wil ik graag in aanmerking wil komen ik heb op dit moment geen werk en ik wil graag werken.
Mijn motivatie zijn ik kan goed werken en snel ik ben handig flexibel behulpzaamen iemand die verantwoordelijkheidgevoel hebt ik kan lange dagen werken ook in de weekende.
Als u nog vacature open staan wil ik graag dat u contact met mij op nemen.
Groet, Reactie infoteur, 02-02-2015
Dit is geen website die bij Primark hoort, je kunt dus niet via deze website solliciteren

Kainat, 12-12-2014
Waar kan ik de vacatures vinden voor Den-Haag en hoe kan ik dan solliciteren? Het kopje waar jullie naar verwijzen is niet te vinden. Reactie infoteur, 13-12-2014
Onderaan de pagina (desktop) of via de menubutton rechtsboven (mobiel)

Anne Bosman, 06-12-2014
Geachte heer/mevrouw

deze week ben ik op zoek gegaan naar een leuke bijbaan. ik kwam op deze advertensie terecht en het leek mij erg leuk om bij de primarkt te kunnen gaan werken. ik weet ook dat de primark nog niet in opening is, maar ik wou mij graag al solliciteren als verkoopmedewerker.
ik wou mij hierbij aanmelden en voorstellen. mijn naam is Anne Bosman. ik ben 18 jaar oud en ik kom zelf uit Wezep. ik heb 1 jaar ervaring als verkoopmedewerker en wou graag meer ervaring opdoen in de primark.

ik hoop snel van u weer te horen,

met vriendelijke groet,

Anne Bosman Reactie infoteur, 07-12-2014
Hallo, dit is geen advertentie. En dit artikel is niet van Primark zelf. Je kunt hier dus niet solliciteren.

Marie, 22-10-2014
Ik ben opzoek naar een telefoonnummer van de vestiging Arnhem.
Mogelijk kijk ik er overeen. Iemand een tip?

Gr. Reactie infoteur, 22-10-2014
Helaas vooralsnog niet. Je kunt eventueel een andere vestiging van Primark bellen en ze vragen naar het telefoonnummer.

Linda, 18-10-2014
Geachte heer/mevrouw,

Graag wil ik mijn interesse in uw bedrijf kenbaar maken.

Graag zou ik me eerst even aan u willen voorstellen. Mijn naam is
Linda ben 28 jaar. Heb ruim 10 jaar ervaring als verkoopmedewerkster,
daarnaast het verwerken van vracht en winkel ombouwen.

Graag wil ik aan een nieuw avontuur beginnen en hoop dat dat bij jullie mogelijk is.
Nieuwe uitdaging, mensen leren kennen en nieuwe kansen opdoen.

Graag zou ik mij willen voorstellen in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Linda Wijlens. Reactie infoteur, 19-10-2014
Dit artikel is niet van Primark zelf, solliciteren is hier niet mogelijk

Nick Carp, 01-10-2014
Hallo,
Ik ben Nick Carp, ben 16 jaar en het lijkt me ontzettend leuk om bij de Primark te werken.
Ik leer snel en ben erg klantgericht en vind het super om nieuwe mensen te leren kennen.
Graag wil ik alles aanpakken. Graag hoor ik van u.

Groetjes,
Nick Carp Reactie infoteur, 01-10-2014
Beste Nick,

Dit artikel is niet van Primark zelf. Je kunt hier dus niet solliciteren.

Mvg

Artur Da Silva, 15-09-2014
Geachte heer/mevrouw,

2 weken geleden heb ik bij Primark Zuiplein de nieuwe vestiging gesolliciteerd en daarvan heb ik nog niks van hun te horen gekregen. Ik had begrepen dat de vestiging nog niet geopend is en dat pas in november open gaat. Dat snap ik maar hoelang zal ik moeten wachten op een reactie van Primark. Dan zal ik zeker moeten wachten tot November, wanneer Primark van Zuidplein opengaat. Ik zou heel graag wat goeie nieuws van hun te horen krijgen.

Met vriendelijke groeten,
Artur da Silva Reactie infoteur, 16-09-2014
Meer opties dan hetgeen in de tekst is beschreven zijn er niet.

Chayenne Sengers, 03-09-2014
Hoi!
Ik ben Chayenne, ben 17 jaar en het lijkt me ontzettend leuk om bij de Primark te werken.
Ik leer snel en ben erg klantgericht en vind het super om nieuwe mensen te leren kennen.

Hoor snel wat te horen!
Chayenne Reactie infoteur, 04-09-2014
Beste Chayenne,
Dit artikel is niet van Primark zelf. Indien je graag wilt werken bij Primark zal je bij Primark zelf moeten solliciteren.
Mvg

Y. Smits, 19-08-2014
Ik heb gesolliciteerd bij primark op gesprek geweest en zou binnen vier tot zes weken bericht krijgen ben nu negen weken verder nog geen bericht gehad voor zón groot bedrijf had ik wel keurig een e mail verwacht dit vind niet zoals hey hoort.
Met vriendelijke groet,
Yvonne Smits Reactie infoteur, 20-08-2014
Dat is inderdaad niet zo netjes. Heb je geen contactpersoon waarmee je contact kunt opnemen?

Cynthia, 14-08-2014
Geachte heer/mevr

Ik wil graag soliciteren bij primark vestiging Den Haag. Mijn vraag is hoe kom ik naar de site waar vacatures staan? Reactie infoteur, 16-08-2014
Ga naar carrières onder aan de pagina.
Klik op Vacatures bij Primark.
Klik op zoeken en solliciteren
Zet de taal op Nederlands
Klik op vacatures zoeken
Selecteer Nederland
Vervolgens selecteren Den Haag

Ik zie diverse vacatures geopend staan.

Silvia van Veen, 05-08-2014
Ik wil graag solliciteren bij de nieuwe Primark in Venlo maar kom niet door de site heen.
Kunt u mij vertellen hoe dit precies werkt en hoe ik de vacatures kan terugvinden en solliciteren? Reactie infoteur, 06-08-2014
Onderaan de website vind je 'carrières', hierna klik je op 'vacatures bij Primark'. Vervolgens kan je selecteren op Nederland en de vestiging naar wens.

Sherida, 21-07-2014
Hallo
Ik wil graag solliciteren voor Primark Den Haag maar waar jullie naartoe verwijzen zie ik niet "onder carrière" Reactie infoteur, 22-07-2014
Ik heb even gekeken, er staan momenteel geen vacatures voor Primark Den Haag op de website.

Halima, 06-07-2014
Geachte heer/mevrouw,

Mijn vraag is hoe ik kan solliciteren bij de primark rotterdam - zuidplein. Ik ben al maanden geleden gaan kijken of er geen vacatures staan maar ik zie nergens vacatures en ook geen nummer waar ik eventueel naar kan bellen.

Mvg Reactie infoteur, 07-07-2014
De winkel is voorlopig ook nog niet open. In de maanden voorafgaand aan de opening zullen de vacatures komen.

Savanne, 17-06-2014
Hoe kan ik solliciteren bij de Primark? Reactie infoteur, 19-06-2014
Je kunt zoeken naar vacatures op de website van Primark

Elly, 10-06-2014
Hallo

waar kan ik de vacatures vinden voor Arnhem en hoe kan ik dan solliciteren? Het kopje waarjullie naar verwijzen is niet te vinden. Reactie infoteur, 19-06-2014
Het kopje heet carrières, daar kan je vacatures vinden

Angela Flasch, 27-05-2014
Hallo, ik heb gesolliciteerd bij Primark en heb een referentienummer gekregen.
Hoe kan ik dit nummer gebruiken? Ik wil nl. mijn sollicitatiebrief opzoeken en uitprinten, maar weet zo niet hoe. Reactie infoteur, 28-05-2014
Heb je een e-mailadres ontvangen tijdens de sollicitatie?

Susan Brincker, 21-05-2014
Hoe kan ik solliciteren naar een baan bij Primark Arnhem? Reactie infoteur, 22-05-2014
Op dit moment zie ik alleen vacatures voor Enschede en Venlo

Anita Vastenholt, 20-05-2014
Goedemiddag

Ik zou graag willen weten hoe en waar je kunt solliciteren voor primark arnhem.
Vriendelijke groet, Anita Reactie infoteur, 22-05-2014
Via de website, maar ik zie er momenteel geen vacatures voor Primark Arnhem op staan.

Miek, 28-04-2014
Hoi, kun je al solliciteren bij de Primark in Arnhem? Reactie infoteur, 28-04-2014
Ik zie er nog geen staan op de website van Primark

Wendy Arnoldus, 07-04-2014
Kan ik solliciteren bij de primark in arnhem? Reactie infoteur, 07-04-2014
Op de site van Primark staan nog geen vacatures, nog afwachten dus

Zoë, 06-04-2014
Hoe oud moet je zijn om er te gaan werken? Reactie infoteur, 07-04-2014
Dat weet ik niet exact, in de vacatures zie ik nooit iets staan over minimale leeftijd.

Sedef, 02-04-2014
Hoi… kan ik al soliciteren bij primark enschede?

Groetjes sedef Reactie infoteur, 22-05-2014
Nu zie ik er vacatures op staan voor Primark Enschede

Joanna, 11-03-2014
Ik probeer al twee maanden te solliciteren voor Primark Nijmegen / Arnhem maar de site die doet het bij mij niet meer, weet iemand daar iets over? Ook nergens is er een nummer dat ik bellen kan, kan iemand mij verder helpen?
Dank je wel alvast Reactie infoteur, 17-03-2014
De website van Primark werkt bij mij wel gewoon. Ik zie dat er nu een vacature voor verkoopmedewerker op staat voor Nijmegen.
Mvg

Anouka, 19-02-2014
Geachte heer/mevrouw

ik vroeg me af wanneer ik eventueel zou kunnen solliciteren bij de primark voor in Den Haag?

Zou graag interesse hierin hebben

mvg Reactie infoteur, 21-02-2014
De vacatures zullen de maanden voor de opening van de winkel op de website staan

Marij, 17-02-2014
Beste heer, mevrouw,
Is al bekend vanaf welke datum er gesolliciteerd kan worden voor een baan bij Primark Venlo? Reactie infoteur, 18-02-2014
Beste Marij,
Nee, dat is mij niet bekend.
Met vr. groet

Steffanie, 04-02-2014
Vanaf wanneer is het mogelijk om te solliciteren bij primark Enschede? Reactie infoteur, 04-02-2014
Meestal worden de vacatures geplaatst enkele maanden voordat de winkel opent.

Soraya1908 (infoteur), 16-01-2014 #31
Ik vroeg me af waar ik kan solliciteren bij Primark Zaandam?

Mvg,
Soraya Spackler Reactie infoteur, 16-01-2014
Het is raadzaam om eerst te kijken op de website of er vacatures zijn. Wat ook slim is, is om de winkel in Zaandam eens te bellen met de vraag of er mensen nodig zijn.

Ilse Thijssen, 15-12-2013
Hallo waar kan ik solliciteren bij Primarkt nijmegen? mvg ilse thijssen Reactie infoteur, 16-12-2013
Het beste kan je http://www.primark.nl/werving/job-search/ in de gaten houden. Daar kan je zoeken op Nijmegen. Zodra de opening dichterbij komt zullen er vacatures voor de winkel in Nijmegen worden geplaatst.

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 08-05-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.