Sample Sale agenda

Sample Sale agenda Tijdens sample sales worden kleding, schoenen en andere mode accessoires met hoge kortingen verkocht. Een sample sale wordt ook wel stock sale, outlet sales of stock sale outlet genoemd. In dit artikel lees je wat een sample sale is, welke merken ze organiseren en wanneer sample sales plaatsvinden.

Wat is een sample sale?

Tijdens een sample sale worden mode-artikelen zoals kleding en schoenen verkocht tegen kortingen die kunnen oplopen tot wel 80%. Zoals de naam al aangeeft betreft het een grote uitverkoop. Tijdens deze uitverkoop worden kleding, schoenen, tassen en andere mode accessoires verkocht die bijvoorbeeld over zijn na afloop van een bepaald verkoopseizoen. Ook worden samples verkocht. Dit zijn collecties die gemaakt zijn als promotie of als proef voor inkopers en winkeliers. Aan de hand van samples kunnen winkeliers beoordelen of een artikel geschikt is om te gaan verkopen. Overigens zijn deze samples gewoon van dezelfde kwaliteit als normale collecties. Andere benamingen voor een sample sale zijn bijvoorbeeld stock sale, outlet sales of stock sale outlet. Vaak vinden sample sales plaats in grote hallen op bijvoorbeeld een industrieterrein. Het gehele event staat in het teken van zoveel mogelijk voordelige kleding aanbieden.

Welke merken organiseren sample sales?

Er zijn sample sales in twee varianten, namelijk sample sales die door één modemerk zijn georganiseerd en waar ook alleen maar producten van het organiserende modemerk worden verkocht. De andere variant is een sample sale waar meerdere modemerken tegelijk aan deelnemen. De tweede variant is meestal grootser opgezet en trekken ook meer bezoekers. Voorbeelden van grote merken die deelnemen aan sample sales zijn bijvoorbeeld Replay, Diesel, Vingino en Tommy Hilfiger.

Wanneer vinden sample sales plaats?

Sample sales vinden het gehele jaar door plaats, maar voornamelijk in de maanden mei, juni, juli, oktober, november en december. Dit heeft te maken met de uitverkoopperiodes die ook in die maanden plaatsvinden. Winkels houden grootschalige uitverkoopperiodes zoals bijvoorbeeld de zomersale en wintersale. De zomersale vindt plaats in de maanden juni en juli terwijl de wintersale plaatsvindt in de maanden november en december. Rond dezelfde periode organiseren grote merken dus ook sample sales.

Agenda sample sale

Sample sales kunnen dus het gehele jaar door plaatsvinden, maar er zijn pieken tijdens de zomer- en winteruitverkoop. Een actueel overzicht met de locaties en datums van sample sales is te vinden op websites als Plunder.nl, Modeagenda.nl, Stocksaleoutlet.nl en Welovesamplesales.nl.

Tips

  • Wanneer je een sample sale bezoekt is het raadzaam om zo vroeg mogelijk te gaan. De populairste artikelen zullen namelijk het eerst zijn uitverkocht. Daar komt bij dat de meest gangbare (gemiddelde) maten het eerst zijn uitverkocht.
  • De meeste kleding die wordt verkocht zijn de kleine maten. Dit omdat samples vaak in kleinere maten worden uitgebracht.
© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De rommelmarkt in EngelandAls je van rommelmarkten houdt dan is Engeland the place to go. In Nederland worden rommelmarkten vaak door instellingen…
Onderzoeksfeit: de uitverkoop maakt gelukkig!Onderzoeksfeit: de uitverkoop maakt gelukkig!Van de uitverkoop worden we gelukkig. Echt! Het blijkt uit onderzoek van fashion outlet Batavia Stad. Wat we dan wel kop…
Online voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesOnline voordelig kinderkleding kopen; tips en websitesLeuke, hippe kinderkleding kun je gemakkelijk en voordelig online kopen. Een aantal grote namen als H&M, Wehkamp, V&D en…

Werken bij Primark: vacatures, solliciteren en carrièreVoor vele modeliefhebbers is het een droom om bij Primark te werken. Gelukkig wordt de kans dat je een baan kunt krijgen…
Bershka: adressen winkels en contactgegevensBershka: adressen winkels en contactgegevensDe modeketen Bershka behoort toe aan de Inditex Groep en is dus een zusterbedrijf van onder andere Zara. Bershka groeit…
Bronnen en referenties
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2013
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.