Zara Amsterdam: adres, openingstijden en parkeren

Zara Amsterdam: adres, openingstijden en parkeren De modeketen Zara is één van de meest geliefde winkelketens in Nederland en verkoopt mode voor vrouwen, mannen en kinderen. Zara heeft vestigingen in bijna alle grote Nederlandse steden. Ook in Amsterdam is een Zara winkel aanwezig. Alle relevante informatie over Zara Amsterdam is samengevat, waaronder het adres, de openingstijden, waar je kunt parkeren, hoe de Zara met het openbaar vervoer is te bereiken, enzovoorts.

Inhoud


Winkelketen Zara

De Spaanse modeketen Zara is ontstaan in 1975 en maakt onderdeel uit van de Inditex Groep. Tot de Inditex Groep behoren meerdere grote modeketens zoals bijvoorbeeld Bershka. Het assortiment van Zara bestaat uit mode gerelateerde artikelen voor vrouwen, mannen en kinderen. Het assortiment is ook online verkrijgbaar via de online Zara webshop. Sinds de oprichting is Zara snel gegroeid. Momenteel heeft het ruim duizend filialen wereldwijd waarmee het één van de grootste modeketens ter wereld is. Ook in Amsterdam is een Zara winkel gehuisvest.

Adres en contactgegevens Zara Amsterdam

Het adres en de contactgegevens van Zara Amsterdam zijn als volgt:
 • Straat: Kalverstraat 66-72
 • Postcode: 1012 PG Amsterdam
 • Telefoonnummer: 020-5304050

Zara AmsterdamBereikbaarheid openbaar vervoer

De winkel van Zara is gelegen in de Kalverstraat, wat één van de bekendste winkelstraten van Nederland is. De Kalverstraat is wellicht het best te bereiken met het openbaar vervoer. Nabij de winkel is het tramstation op de Dam/Paleisstraat gelegen. Vanaf dit tramstation is het slechts enkele honderden meters lopen naar het Zara filiaal. Busstations zijn te vinden op Spui (Rokin) en Dam/Raadhuisstraat. Zowel de tramlijnen en buslijnen hebben verbindingen met het Centraal Station van Amsterdam. Vanaf dit treinstation is Zara aan de Kalverstraat ook gewoon lopend te bereiken. De loopafstand bedraagt circa 1 kilometer. Deze kilometer voert dwars door de binnenstad van Amsterdam waardoor er genoeg te beleven valt.

Parkeren

De Kalverstraat zelf is autovrij. Het is dan ook niet mogelijk om voor de winkel te parkeren. In de nabije omgeving zijn er parkeermogelijkheden aan de Spuistraat en de Nieuwezijds Voorburgwal. Houd wel rekening met zeer hoge parkeertarieven. De dichtbijzijnde parkeergarages zijn de Q-Park parkeergarage bij De Bijenkorf (Beursplein 15) en de Wijdesteegparking (Burgwallen Nieuwe Zijde). Deze parkeergarages liggen op enkele honderden meters afstand gelegen. Houd ook bij deze parkeergarages rekening met hoge parkeertarieven. Zo kost parkeren bij Q-Park Beursplein 2 euro per 21 minuten met een maximaal dagtarief van 50 euro.

Openingstijden Zara Amsterdam

De openingstijden van Zara Amsterdam zijn als volgt:
 • Maandag: 12.30 - 18.00 uur
 • Dinsdag: 10.00 - 18.00 uur
 • Woensdag: 10.00 - 18.00 uur
 • Donderdag: 10.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 - 18.00 uur
 • Zondag: 12.30 - 18.00 uur

Uitverkoop Zara

Bij Zara is geregeld uitverkoop, waardoor je met grote kortingen mode en kleding kunt kopen. Wanneer de zomersale en wintersale bij Zara plaatsvinden lees je in dit artikel.

Zara Home Amsterdam

Zara heeft ook een lijn uitgebracht met interieurproducten voor in huis. Deze producten worden aan de man gebracht via Zara Home. Het adres van het Zara Home filiaal in Amsterdam is Van Baerlestraat 25.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zara webshop: online bij de Zara winkelenHoe werkt de online webshop van de Zara? Nadat de H&M succesvol een webshop had geopend kon de Zara eigenlijk niet achte…
Zara Case Supply Chain ManagementZara Case Supply Chain ManagementDeze casus gaat over de Supply Chain van Zara. Zara heeft een hoog responsief netwerk en voert een andere strategie dan…
Winkelen in MadridAls je een stedentrip maakt naar Madrid mag shoppen niet ontbreken op je lijstje. Naast de mooie bezienswaardigheden en…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Ernesto, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • www.zara.com
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.