Best betaalde banen

Best betaalde banen Dit artikel biedt een overzicht van de best betaalde banen. Bijna iedereen is wel op zoek naar een goed betaalde baan. Deze banen zijn meestal te vinden in leidinggevende functies. Om een goed betaalde baan te krijgen is het belangrijk een hoge opleiding gevolgd te hebben, bij voorkeur op hbo- of wo-niveau. Daarna is het ook belangrijk om binnen het bedrijf zelf langzaam op te klimmen. Iedereen is op zoek naar een goed betaalde baan. Het is van belang om vroeg genoeg te onderzoeken wat nu eigenlijk de best betaalde banen. Voor deze banen is vaak een specifieke opleiding nodig. Het is dus belangrijk wanneer u rijk wilt worden op al eigenlijk op de middelbare school te kijken welke opleiding u zou willen volgen. U kunt deze studie dan meteen na de middelbare school volgen en dus vroeg beginnen. De website Loonwijzer.nl onderzocht welke banen nu eigenlijk goed verdienen. Hieronder ziet u het overzicht. Loonwijzer heeft voor dit onderzoek een groot aantal mensen geïnterviewd. Van elk beroep waar tien of meer mensen van vertegenwoordigd waren hebben zij opgenomen in het overzicht. Er zullen dus mensen zijn die met een ander beroep beter verdienen, bijvoorbeeld voetballer, maar dit zijn minder voorkomende beroepen. Overigens zijn er ook genoeg voetballers die niet meer verdienen dan het minimumloon.

Bedrijfsdirecteur, Algemeen Directeur, 50-500 mensen

Het beste verdienen bedrijfsdirecteuren die leiding geven aan een bedrijf van 50 tot 500 mensen. Zij hebben meestal een opleiding als Bedrijfskunde gevolgd. Van een bedrijfsdirecteur worden speciale vaardigheden gevraagd. Zij moeten zowel met mensen kunnen omgaan als het algemene belang in de gaten houden. Het uurloon ligt gemiddeld op 45,46 euro.

Commercieel directeur

Een commercieel directeur is niet de baas van het bedrijf, maar geeft leiding aan de commerciële afdeling binnen het bedrijf. Het is zijn verantwoordelijkheid om er op toe te zien dat het geld binnenkomt. Heeft vaak bedrijfskunde of commerciële economie gestudeerd. Het gemiddelde uurloon ligt op 43,06 euro.

Gezagvoerder, co-piloot

Het eerste niet-zakelijke beroep in het overzicht. De gezagvoerder heeft een grote verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd moet hij ook een dure opleiding volgen die hij vaak zelf moet bekostigen. Op dit moment is er een overschot aan piloten. Het gemiddelde uurloon ligt op 41,88 euro.

Manager/directeur in gas- en olie-industrie

In de gas- en olie-industrie is vaak veel geld te verdienen. Deze personen hebben vaak een jarenlange opleiding gehad binnen een bedrijf als Shell voordat zij op deze functie belanden. Zij hebben meestal een economische achtergrond. Het gemiddelde uurloon ligt op 39,88 euro.

Bedrijfsdirecteur, algemeen directeur, 10-50 mensen

Het loon ligt hier een stukje lager dan bij de grotere bedrijven. Dat komt ook omdat de verantwoordelijkheid een stukje minder is. Vaak gaat het om directeuren die hun eigen bedrijf zijn begonnen. Het uurloon ligt op gemiddeld 37,29 euro.

Hoofd afdeling Research en Development

Vaak gaat het hier om leidinggevenden in de innovatieve sectoren. Het kan dan gaan om mensen die werken bij bedrijven als Phillips. Vooral in de IT-sector is er sprake van veel research en worden regelmatig nieuwe mensen gezocht. Het uurloon ligt al ene stukje lager, gemiddeld op 32,91 euro.

Manager/directeur bouwbedrijf

Ook in de bouwsector is veel geld te verdienen. Vaak gaat het om werknemers die hun weg binnen een familiebedrijf hebben. De meeste mensen in deze functie hebben een economische achtergrond op een opleiding als bouwkunde. Het uurloon ligt gemiddeld op 31,37 euro.

Belastingconsulent

Het laatste beroep in dit overzicht is belastingconsulent. Zij doen de belastingaangifte voor bedrijven en adviseren particulieren op welke manier zij het beste hun belastingaangifte kunnen doen. De belastingconsulent heeft meestal een beroep als accountancy gevolgd. Het uurloon ligt gemiddeld op 29,71 euro.
© 2011 - 2024 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De best betaalde banen bij de overheidDe best betaalde banen bij de overheidHet ene beroep levert meer salaris op dan het andere. Maar wat zijn eigenlijk de beste betaalde banen bij de overheid? H…
Best betaalde beroepenBest betaalde beroepenEr is nog steeds een verschil in salarissen tussen mannen en vrouwen. In dit artikel treft u de best betaalde beroepen a…
De best betaalde banen in de zorgDe best betaalde banen in de zorgHet ene beroep levert meer salaris op dan het andere. Maar wat zijn eigenlijk de beste betaalde banen binnen de zorgsect…
Wat verdient een piloot, financieel directeur of advocaatWat verdient een piloot, financieel directeur of advocaatEen nieuwe baan in 2024, maar wat verdient uw buurman of buurvrouw? Of wat verdient een piloot, de huisarts, de postbode…

Baankans mbo: Wat is de baankans met mbo diploma?De baankans met een mbo-diploma. Hoe zijn de kansen op de arbeidsmarkt met een mbo-diploma op zak? Doorstuderen vergroot…
Verveling op het werk aanpakkenVerveling op het werk aanpakkenZich vervelen op het werk kan erg lastig zijn. Langdurige en frequente verveling op de werkvloer kan dan ook leiden tot…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PublicDomainPictures, Pixabay
  • http://www.loonwijzer.nl/home/functie-en-salaris/best-betaalde-beroepen
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 08-12-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.