Bijbanen voor 20 plussers

Veel bedrijven die een bijbaantje aanbieden zoeken mensen van rond de 15 á 16 jaar, dit is voornamelijk omdat het goedkope krachten zijn. Voor een bijbaantje krijgen zij dan ook meestal geen vast contract. Als je iets ouder bent en rond de 20 komt of daarboven lijkt het of dat niemand je meer nodig heeft. Geef de moed niet op, er zijn nog vele opties waar je in dit artikel over kunt lezen.

Solliciteren

Als je wilt werken is er altijd wel ergens wat te vinden. Geef het zoeken niet op en kijk in de stad, iets buiten je regio maar ook in de krant. Als er geen briefje op het raam hangt, betekend het niet altijd dat ze niemand kunnen gebruiken. Je toont juist extra veel initiatief door alsnog te vragen of ze wellicht iemand zoeken. Geef als het mogelijk is direct aan waarom je daar dan graag zou willen werken.
Kleed je representatief aan maar niet overdreven. Doe bijvoorbeeld geen (mantel)pak aan als je bij een boer wilt solliciteren en ga niet totaal anders gekleed.

Recreatieparken

Recreatieparken zoeken voornamelijk extra personeel rond de vakanties en gedurende de zomer. Zo komen er bij recreatieparken met regelmaat nieuwe vacatures bij. Vaak zoeken ze naar wat oudere mensen omdat zij toch wat serieuzer over komen als bijvoorbeeld badjuffrouw en/of receptioniste. Dit is dus meestal wel meer vakantiewerk maar er bestaat wel een mogelijkheid dat men voor langere tijd mag blijven. Er zijn veel verschillende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld:
  • badjuffrouw/meester
  • receptioniste
  • recreatieteam

24 uur fastfood

Dit zijn ketens waar men de gehele dag eten kan krijgen, zoals onder andere de Mc donald's en de Burger King. Jongeren mogen maar een bepaald aantal uur per dag werken en op bepaalde tijden. Dit is de rede waarom er ook vaak mensen van in de twintig aangenomen worden, die wat flexibeler in te plannen zijn. Zo kan het voorkomen dat men in de nacht moet werken, in de ochtend heel vroeg of op tijden/dagen dat de jongeren naar school toe zijn. Binnen deze ketens zijn er verschillende functies. Vaak wisselen deze af waardoor het werk uitdagend blijft. Zo kan men bijvoorbeeld achter de kassa staan, de drive tru doen, de lobby schoonhouden enzovoorts.

Thuiszorg

Als je in de thuiszorg werkt help je mensen die zorg aan huis nodig hebben, dit kan onder andere zijn met:
  • schoonmaken
  • boodschappen doen
  • eten maken
Vaak zijn het alleenstaande mensen die dankbaar zijn voor wat je doet. Het kan dan ook zijn dat er gevraagd word of je een spelletje of iets dergelijks wilt spelen. Het is vrij arbeidsintensief maar je krijgt de dankbaarheid en een relatief goed salaris voor een bijbaantje.

Schoonmaken

Je kunt bijvoorbeeld via internet zoeken naar mensen in de buurt die iemand zoeken om hun huis schoon te maken. In dit geval werk je vaak alleen en vertrouwen de mensen er op dat je doet wat er gevraagd word. Hou er wel rekening mee dat je in dit geval wel zelf belastinggeld af moet staan.
Een andere optie is werken voor een schoonmaakbedrijf, vaak gaat het maar om 2 á 3 uurtjes per dag en je krijgt een relatief goed salaris. Het kan wel zijn dat je zelf vervoer moet regelen naar de gebouwen waar schoongemaakt moet worden.

Chauffeur

Niet iedereen heeft op zijn achttiende gelijk zijn rijbewijs, maar het kan wel handig zijn. Bedrijven waarvoor chauffeurs nodig zijn met een B-rijbewijs willen soms ook graag jonge goedkopere chauffeurs. Hoewel goedkoper levert een bijbaantje als chauffeur meestal nog aardig wat geld op. Het komt deze bedrijven vaak ook goed uit als je juist in de avonden en in het weekend kan rijden.
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijbaan: belasting & vakantiegeldBijbaan: belasting & vakantiegeldAls je een bijbaan hebt of vakantiewerk doet, is de kans groot dat er teveel belasting is ingehouden. Die belasting kun…
Geld verdienen met een bijbaanGeld verdienen met een bijbaanJongeren kunnen geld verdienen met een bijbaan. Er zijn talloze bijbanen te vinden en deze kunnen toch voor een leuk ext…
Bijbaantje of vakantiebaantje: regels, welk werk mag wel?Werken bij een bijbaantje of vakantiebaantje brengt diverse regels met zich mee. De wet heeft verschillende regels opges…
Bijbaan als caissière bij Albert Heijn (AH)Bijbaan als caissière bij Albert Heijn (AH)Veel jongeren zoeken een bijbaan om extra geld te verdienen. Een populaire bijbaan is caissière bij Albert Heijn. Achter…

Het stakingsrechtHet stakingsrechtStaken is een belangrijk middel voor werknemers om hun werkgever onderdruk te zetten. Door te staken, of wel collectieve…
Wat is een concurrentiebeding?Werkgevers hebben de mogelijkheid om een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Hiermee kan hij voork…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 24-06-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.