Hoe vind ik betrouwbaar thuiswerk?
Thuiswerk is voor veel mensen een ideale oplossing. Geld verdienen vanuit je eigen huis, werken op je eigen tempo en binnen je eigen werktijden. Op het internet wordt dan ook veel thuiswerk aangeboden, maar helaas is meer dan de helft niet betrouwbaar. Je werkt zonder dat je uiteindelijk betaald krijgt, moet eerst voor iets betalen voor je begint of het werk wordt nooit geleverd. Zo vind je betrouwbaar thuiswerk.
Betrouwbaar thuiswerk
Voor veel mensen is thuiswerk ideaal. Vooral wanneer je nog jonge kinderen hebt, als je aan huis gekluisterd bent of de vrije uurtjes op wilt vullen is thuiswerk een passende oplossing. Nadeel is wel dat helaas veel thuiswerkaanbieders onbetrouwbaar zijn. Je krijgt het werk thuis gestuurd of over de mail, je doet wat er van je gevraagd wordt en vervolgens kun je fluiten naar je geld. Hoe weet je nu of het thuiswerk wat je wil gaan doen betrouwbaar is? Hieronder volgen enkele zaken waar je vooral niet aan moet beginnen. Dan vallen de meeste aanbieders al af en wordt je keuze makkelijker.
Snel geld verdienen
Hoe vaak zien we ze niet, die advertenties waarin staat dat je vijfhonderd euro per dag kunt verdienen, dat je snel geld zal binnen halen en dat je er maar een paar uurtjes per dag aan hoeft te besteden? Onzin! Geloof niet in dit soort advertenties. Het is onmogelijk om met thuiswerk zo veel geld per dag te verdienen met het stickeren van zakjes, het inpakken van speelgoed of het schrijven van enveloppen. Thuiswerk kan heel leuk bijverdienen, maar je zult er nooit binnen heel korte tijd rijk van worden. Deze teksten zijn vaak om mensen aan te lokken en leveren niets op.
Eerst betalen, dan binnen halen?
Er zijn thuiswerkbedrijven die je eerst vragen iets van hen te kopen of je tegen een vergoeding in te laten schrijven. Niet doen! De meest bekende vorm van dit soort aanbieders is de mailverwerking. De opdracht is mailtjes te beantwoorden voor het bedrijf. Per mail zou je een paar tientjes kunnen verdienen. Maar je moet eerst wel hun handleiding kopen, anders heb je natuurlijk geen flauw idee wat je moet antwoorden. Na het betalen en ontvangen van deze digitale handleiding zou je wel honderden mails per dag kunnen beantwoorden, want ze blijven binnen stromen! Niet dus. Zodra je hebt betaald krijg je inderdaad een handleiding, als je geluk hebt, maar de mailtjes blijven uit. Je verdient niks, maar het bedrijf steekt wel jouw aankoopbedrag in de zak. Inschrijven? Onzin! Heb je er ooit van gehoord dat je je bij een werkgever in moet schrijven om voor hem of haar te werken? Dat werkt bij thuiswerk evenmin zo. Nooit doen.
Boekwerken vol weetjes
Dan zijn er ook nog bedrijven die gebruik maken van de vele thuiswerkaanbieders. Of liever gezegd, misbruik van hen maken. Er zijn namelijk organisaties die een zogenaamde thuiswerkgids of thuiswerkcatalogus aanbieden voor een paar tientjes. In deze boekwerken zou je honderden betrouwbare thuiswerkaanbieders aantreffen die altijd wel extra mensen kunnen gebruiken. Deze mensen verdienen goed aan de verkoop van deze boekwerken, vooral ook omdat ze alle informatie van internet hebben afgehaald en zelf geen idee hebben wie de aanbieders zijn, wat ze doen en of ze wel echt betrouwbaar zijn. Weggegooid geld dus.
De gouden regel
Eigenlijk kun je heel eenvoudig zeggen dat alle thuiswerkaanbieders die je eerst een investering vragen niet betrouwbaar zijn. Dat doen andere werkgevers ook niet. Als je iets nodig hebt voor dat thuiswerk, zoals een handleiding, dan moeten ze je dat gratis geven.