Ondernemerschap, enkele ideeën

Ondernemerschap, enkele ideeën Ondernemer zijn en een eigen bedrijf starten is voor velen een wens. De vrijheid en het eigen baas zijn is onder een groot percentage een aanlokkelijk idee. Ook vrouwen ambiëren het om ondernemer te zijn en een bedrijf te starten. Het geeft hen meer vrijheid om de werkzaamheden af te stemmen op de schooltijden van de kinderen. In dit artikel zijn een aantal ideeën te lezen, die hun succes hebben bewezen.

Een kapsalon die aan 'massa-productie' doet

Het opstarten van een bedrijf als deze, een kapsalon met ruime openingstijden en lage prijzen, blijkt geen windeieren te leggen. Ondernemers die dit begonnen zijn kunnen de nieuwe vestigingen niet aanslepen. Het succes van het concept zijn behalve de openingstijden, ook de eenvoudige duidelijke prijzen: één prijs voor wassen en stylen. Ook het kleuren en verven is één prijs die een stuk lager ligt. Per klant verdien de ondernemer op zich niet veel, het succes zit hem in de hoeveelheid klanten, die zonder afspraak willen komen. De klanten zijn er erg blij mee dat ze 's avonds naar de kapper kunnen.

Een schoonmaakbedrijf met extra toegevoegde waarde

Bedrijven kunnen schoonmakers online boeken, regelmatig of incidenteel. Een schoonmaakbedrijf opstarten lijkt een uitgekauwd idee, maar je moet denken aan de volgende sterke punten: je neemt wat ouder personeel in dienst, zij hebben vrede met hun schoonmaakwerk en zien het niet als tijdelijk. De inzet is goed, en bedrijven zorgen zelf voor nieuwe klanten door middel van mond-tot-mond-reclame.

Taarten laten bezorgen

Voor een startende ondernemer een leuk idee dat blijkt te werken. Dat je een jarige bloemen kunt laten bezorgen is redelijk bekend. Maar orgineler is het om iemand te feliciteren door een taart te laten bezorgen. Dit soort ondernemingen zijn er nog niet veel, maar de ondernemingen die er wel zijn blijken erg succesvol. Mensen vinden het een erg leuk idee.

Een winkel in aparte meisjeskleding

Voor ondernemers die een winkel ambiëren: de moeders van jonge meisjes komen toch veelal weer op dezelfde bekende winkels uit. Hier en daar wordt er wel eens een winkel opgestart, die orginele en hippe kleding voor meiden verkoopt. Dit blijkt echt een succes, moeders willen het bij bosjes hebben. Je ontwerpt zelf de kleding, of een free-lance ontwerper doet dat. Dan zoek je een land, waar ze mooie aparte stoffen hebben, en laat je het daar maken. Zo kan je redelijk goedkoop met kleding op de markt komen, die iedere moeder wil hebben voor haar dochter. Het levert aardig wat winst op.

Een bureau die personal assistents levert

Een bedrijf oprichten die personal assistents levert is (nu nog) een gat in de markt. Een gat in de markt waar het om levering voor het hogere management gaat. Wel vergt het enige investering. Het pleit voor je bedrijf om in een mooi pand te zitten, in een goede buurt.

Een bureau die project assistents levert

Tevens een gat in de markt is het oprichten van een bedrijf die zich richt op project assistants, persoonlijk assistenten die worden ingezet bij projecten. Een onderneming als deze en een onderneming die personal assistents levert zijn mooi te combineren.
© 2008 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke ondernemingsvormen zijn er in Nederland?Welke ondernemingsvormen zijn er in Nederland?Er zijn in Nederland verschillende ondernemingsvormen. De bekendste ondernemingsvormen zijn natuurlijk de BV's en de NV'…
Zelfstandig OndernemenZelfstandig OndernemenSteeds meer mensen starten een zelfstandige onderneming. Wat is zelfstandig ondernemen precies? Zelfstandig ondernemen i…
Eigen bedrijf starten zonder geldEen eigen zaak beginnen zonder geld is lastig, maar niet onmogelijk. Er zijn een aantal geldschieters die het mogelijk m…

Betrokkenheid personeel / medewerkersBetrokkenheid personeel / medewerkersEr zijn uiteenlopende manieren om personeel betrokken te houden bij de organisatie, maar carrièremogelijkheden doet het…
Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?Sollicitatiebrieven: voor veel mensen is dit die vervelende hindernis die ze iedere keer moeten nemen bij het solliciter…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.