Je huis verkopen: zelf aantrekkelijke foto's maken

Je huis verkopen: zelf aantrekkelijke foto's maken Ben je van plan om je huis te verkopen? Dan zal je het moeten promoten. Bij een goede publiciteit, horen goede foto's. Hoe maak je goede verkoopsfoto's voor je woning of appartement?

Foto's zijn belangrijk

Foto's zijn van primordiaal belang als je een woning wil verkopen. Er staan immers zoveel woningen te koop, dat mogelijke kandidaat-kopers al thuis een selectie maken van mogelijk interessante woningen. Ze doen dat aan de hand van de advertenties die ze tegenkomen op de talrijke zoekertjessites. Je advertentie zal dus moeten opvallen, door een goede tekst, maar vooral ook door goede foto's!

Uitgebreid fotograferen

Plaats voldoende foto's bij je advertentie. Het heeft geen zin om je te beperken tot 2 of 3 foto's, want kopers zullen toch naar meer foto's vragen voor ze de moeite zullen doen om langs te komen. Het heeft ook geen zin om weinig foto's te plaatsen om zo mindere aspecten van de woning te verdoezelen, want zo krijg je misschien heel wat bezoekers over de vloer die uiteindelijk niet langer geïnteresseerd zullen zijn eens ze zien hoe de woning echt is.

Uitgebreide foto's zijn dus voor iedereen interessant: de koper ziet meteen of de woning echt interessant is voor hem, en de verkoper krijgt geen 'nutteloze' bezoekers over de vloer.

Goede foto's maken

Goede foto's maken is niet altijd eenvoudig! Gelukkig zijn er enkele tips en trucs die je foto's meteen een stuk beter zullen maken.
Als je foto's in een ruimte van je huis maakt, zorg dan dat er zoveel mogelijk licht is. Doe de gordijnen open en vul aan met kunstmatige verlichting, en liefst zoveel mogelijk! Maak ook geen foto's in de richting van het raam, want dan zal je foto overbelicht zijn.

Opgeruimd

Zorg ervoor dat de ruimtes netjes opgeruimd en schoon zijn. De kamer moet zo "clean" mogelijk zijn. Leg alle rondslingerende spullen aan de kant, enkel de ruimte op zich en de eventuele meubelen mogen zichtbaar zijn. We willen geen kleren, tassen, schoenen, computers of boeken zien!

Van beneden naar boven fotograferen

Veel mensen proberen zoveel mogelijk van de ruimte op 1 foto te krijgen. Dit doen ze door hoger te gaan staan en van boven naar beneden te fotograferen. Dit doet de ruimte echter een stuk kleiner lijken! Probeer eens om van beneden naar boven te fotograferen, door bijvoorbeeld gehurkt te gaan zitten. Je zal merken dat je nu ook de volledige ruimte op de foto kan zetten en dat de kamer veel ruimer lijkt!

Sfeer en licht

Om sfeer te creëren kan je een aantal detailfoto's maken, maar probeer dit niet te vaak te doen. Overzichtsfoto's zijn voor een koper nog steeds het belangrijkste!

Probeer ook altijd een aantrekkelijke foto van de voorgevel te maken. Doe dit bij voorkeur op een zonnige dag, dat maakt een woning altijd mooier! Bekijk wanneer de lichtinval het beste is en maak dan je foto.

Bewerken

Je kan je foto's ook veel mooier maken met kleine bewerkingen. Je hoeft geen ingrijpende aanpassingen te doen, vaak volstaat het om de foto recht te maken, overbodige randen weg te knippen en de belichting wat aan te passen.

Foto's publiceren

Als je foto's bij je advertentie of zoekertje plaatst, doe dat dan in een voldoende hoge resolutie. Onscherpe of pixelachtige foto's zijn niet aantrekkelijk en komen erg slordig over!

Probeer ook een logische volgorde te hanteren: Eerst de voorgevel, daarna de gelijkvloerse ruimtes, daarna de slaapkamers. Foto's van toiletten en bergruimtes zijn niet noodzakelijk en komen meestal ook niet erg aantrekkelijk over! Zet de positieve kanten van de woning extra in de verf door bijvoorbeeld een extra foto te plaatsen.
© 2012 - 2024 Juliedr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goed onderhouden huizen verkopen beterGoed onderhouden huizen verkopen beterOp het moment dat u besluit om uw huis te gaan verkopen, moet u eerst uw huis klaar maken voor de verkoop. U doet er ver…
Goede advertentie verkoopt een huisGoede advertentie verkoopt een huisEen goede advertentie vergroot de verkoopkansen van een huis. Door de focus te leggen op de tekst en de foto’s, zult u h…
Geld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’sGeld verdienen met foto’s is zeker mogelijk. Je moet dan wel weten waar je mee bezig bent. Er zijn verschillende maniere…
Huis opknappen voor de verkoopHuis opknappen voor de verkoopIn een huis welke u binnenkort gaat verkopen, gaat u niet meer in investeren. Toch wordt het door makelaars aangeraden o…

Discussie per mail of app is improductief en leidt tot ruzieDiscussie per mail of app is improductief en leidt tot ruzieWanneer is mailen of appen nuttig, en wanneer beter bellen als het om zakelijk communiceren gaat? Soms maakt het niet ui…
(Vakantie)huis kopen in de Eifelstreek, voor- en nadelen(Vakantie)huis kopen in de Eifelstreek, voor- en nadelenTerwijl overal elders de prijzen van het vastgoed de pan lijken uit te swingen, zijn er in Duitsland in sommige streken…
Juliedr (165 artikelen)
Gepubliceerd: 29-02-2012
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Zakelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.