Ouder personeel in dienst nemen of houden levert geld op

Het aannemen van iemand van ouder personeel ( 50 jaar of ouder) of het in dienst houden van mensen van 62 jaar en ouder kan flink wat geld opleveren. Dit komt door een regeling die begin 2009 door de overheid in het leven is geroepen. Het aannemen of houden van ouderen kan dus geld besparen. De regels voor het aannemen van ouder personeel op een rijtje.

Premiekorting voor werknemer van 50 jaar of ouder

Bedrijven die een uitkeringsgerechtigde van 50 jaar of ouder in dienst nemen kunnen rekenen op een premiekorting. Het in dienst houden van werknemers van 62 jaar of ouder levert eveneens een korting op de premie op. Daarom kan het voor bedrijven aantrekkelijk zijn om werknemers die al lang werkzaam bij hen zijn door te laten werken of mensen die thuis zijn komen te zitten aan te nemen.

Oudere uitkeringsgerechtigde in dienst nemen

Bij het in dienst nemen van een oudere uitkeringsgerechtigde is de premiekorting van het rijk 6500 euro per jaar. In dat geval moet de persoon in kwestie dan wel ten minste 36 uur per week werken. Het recht op de korting is maximaal 3 jaar. Bedrijven mogen dit bedrag in mindering brengen op het totaal af te dragen bedrag aan premies voor alle werknemers.

Voorwaarden premiekorting bij aannemen van oudere uitkeringsgerechtigde werknemer

De werkgever moet om in aanmerking te komen voor de premie wel aan kunnen tonen dat de werknemer direct voor indiensttreding een werkloosheids- arbeidsongeschiktheids of bijstanduitkering genoot. Een werknemer eerst ontslaan en binnen 6 maanden opnieuw in dienst nemen mag niet. Dan is er geen recht op de korting.

Het in dienst hebben van een werknemer van 62 jaar

Een werknemer van 62 jaar of ouder in dienst houden levert een werkgever een korting op van 2750 euro per jaar als de persoon in kwestie minimaal 36 uur per week werkt. De korting geldt totdat de werknemer 65 jaar wordt. In 2013 wordt de korting overigens verhoogd naar 6500 euro per jaar voor een werkgever van 62 jaar en ouder die minstens 36 uur per week werkt.

Uitkeringsgerechtigde werknemer van 62 jaar of ouder - dubbele premiekorting

Wie beide zaken combineert – dus een werkloze in dienst nemen die ouder is dan 62 jaar krijgt geen extra korting. Dan geldt de korting van 6500 euro. Wel kan extra geprofiteerd worden als een bedrijf eerst iemand aanneemt die werkloos is (premiekorting van 6500 euro voor 3 jaar). Wordt de persoon in kwestie vervolgens 62 jaar of ouder, dan is vervolgens ook nog recht op de indiensthoudingskorting van 2750 euro. Zo’n traject kan dus tienduizenden euro’s aan premiekorting opleveren.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Personeel in dienst nemen, wat moet je regelen?Personeel in dienst nemen, wat moet je regelen?De onderneming draait goed en er is werk te veel voor u alleen. U gaat op zoek naar een werknemer en als u een geschikte…
Wajongers in dienst nemen: voordelen werkgeverDe overheid stimuleert middels diverse middelen werkgevers om Wajongers in dienst te nemen. Voor werkgevers zijn er voor…
Hoogte IOAW 2021 en IOAZ 2021 (voorwaarden)Hoogte IOAW 2021 en IOAZ 2021 (voorwaarden)Hoe hoog is de uitkering voor oudere werkloze werknemers volgens de IOAW in 2019, 2020 en 2021 (januari 2021) en wat is…
Ouderen en werkloosheidOuderen en werkloosheidIn tijden van groeiende werkloosheid zijn vaak de ouderen de klos. Indien ze hun baan verliezen komen ze moeilijk aan ee…
Groothandel Hanos ook voor de kleine ondernemerHANOS Internationale Horeca Groothandel is een groothandel waar de horeca, grootverbruikers maar ook andere bedrijven fo…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 09-11-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Zakelijk
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.