Decathlon: de grootste sportwinkel in Leeuwarden

Decathlon, de grootste sportwinkel van Nederland opende in november 2014 haar poorten in het Friese Leeuwarden. De winkel is de grootste in de wereld op sportgebied en kende vanaf dat moment 5 vestigingen in Nederland. In Decathlon winkels zijn artikelen te vinden van 65 sporten en de prijzen zijn laag. Het effect is vaak van zon winkel dat mensen meer gaan sporten. In Nederland zijn in 2014 in totaal 5 winkels, maar er komen er meer aan.

Decathlon - De grootste sportwinkel wereldwijd

Decathlon is de grootste sportwinkel wereldwijd. Het assortiment is onnoemlijk groot en de prijzen zijn er laag. De bedoeling daarmee is dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. De prijzen zijn zo laag omdat de producten in eigen beheer worden ontwikkeld. De kwaliteit is daarbij wel van belang, want Decathlon levert kwalitatief hoogwaardige sportproducten.

Vestigingen

Decathlon heeft in Nederland in 2014 5 vestigen. Dit zijn:
 • Amsterdam
 • Kerkrade
 • Best
 • Apeldoorn
 • Leeuwarden.

Sportartikelen voor iedere sport in 1 winkel

Bij Decathlon zijn sportartikelen te koop voor 65 verschillende sporten. Bovendien zijn alle artikelen van een sport bij elkaar gegroepeerd. Dat maakt het makkelijk zoeken. Ook op de website kan per sportsoort worden gezocht. Bovendien is er een systeem dat de prijs aangeeft. Blauwe producten zijn extra goedkoop en bijvoorbeeld goed voor iemand die nog niet goed weet of hij die ene sport wel echt wil gaan beoefenen.

Kampeerwinkel

Naast sportartikelen is Decathlon ook een kampeerwinkel. Alles op het gebied van kamperen is er te koop en de keten heeft bovendien het eigen merk Quechua. Mensen die snel hun tent op willen zetten kunnen bij dit merk de 2 seconden tenten krijgen. Die wordt bijna vanzelf opgezet en binnen een aantal tellen.

Fietsen

Decathlon heeft van alles op het gebied van teamsporten en outdoorsporten, maar ook eigen fietsen. Het eigen merk B-Twin heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bijzonder is verder dat er op B-Twin fietsen levenslange garantie wordt gegeven. Bovendien is de diversiteit in fietsen groot. Van een kinderfiets tot een mountainbike of een racefiets, Decathlon heeft het allemaal. Deze fietsen staan overigens ook allemaal online.

Werknemers hebben verstand van sport

Van zon winkel wordt verwacht dat de mensen die er werken waarschijnlijk weinig verstand hebben van waar ze mee bezig zijn. Het tegendeel is echter waar. Wie in een Decathlon winkel wil werken, moet verstand van sport hebben anders krijgt hij de baan niet. Bovendien heeft iedereen zo zn eigen specialisatie. Elke medewerker heeft dus algemeen verstand van sport, maar kent 1 sport in het bijzonder tot in de finesses.

Over Decathlon wereldwijd

Decathlon is een Franse sportketen en heeft 748 vestigingen in twintig landen. De omzet was in 2013 meer dan 7,4 miljard. In 2014 groeide de keten het hardst in China en Rusland.

Decathlon Leeuwarden

De Decathlon in Leeuwarden is de vijfde winkel in Nederland en is eigenlijk klein vergeleken met de andere conceptstores. In Leeuwarden is 2500 vierkante meter vloeroppervlakte met sportartikelen, de andere winkels zijn zeker 5000 vierkante meter. In alle winkels kunnen mensen artikelen en apparatuur testen op testvelden, maar in Leeuwarden is er een speelveld voor de deur. Zo ligt er tussen de parkeerplekken een witte pannakooi met groen kunstgras.

Meer vestigingen

Op termijn zullen er meer vestigingen van Decathlon komen. Die zullen komen in:
 • Arnhem
 • Breda
 • Tilburg
 • Groningen
 • Rotterdam
Het plan is dat iedere Nederlander maar 30 minuten hoeft te rijden om bij een Decathlon te zijn.

Meer mensen aan het sporten krijgen

Het speerpunt van Decathlon is om meer mensen aan het sporten te krijgen. De winkel is daar ook op ingericht. Aan het begin van elke rij met een sport staan de zogeheten eerste technische prijzen, de blauwe prijzen. Dit zijn instapprijzen en dus laag. Naarmate je verder in de rij komt, worden de prijzen hoger.

Eigen merk van Decathlon

80 procent van de producten zijn eigen merk. Die worden ontwikkeld, geproduceerd en verkocht in eigen beheer. Op het eigen merk wordt een jaar lang garantie gegeven.

Samenwerking

Omdat de keten sporten wil bevorderen wil het ook samenwerken met lokale sportclubs en bijvoorbeeld evenementen, workshops en clinics aanbieden.

Service

In de winkels ook allerlei voorzieningen om de sporten te kunnen blijven doen. Zo zijn er servicepunten voor het slijpen van schaatsen, het repareren van fietsen en het wassen van paardendekens.

Openingstijden Decathlon Leeuwarden

Decathlon Leeuwarden is gevestigd in Winkelcentrum De Centrale, de Centrale 35, 8924 CZ in Leeuwarden. Tel : 058 215 8559. De openingstijden zijn:
 • Maandag 9.30 tot 18.00 uur geopend.
 • Dinsdag 9.30 tot 18.00 uur geopend
 • Woensdag 9.30 tot 18.00 uur geopend
 • Donderdag 9.30 tot 21.00 uur geopend.
 • Vrijdag 9.30 tot 21.00 uur geopend.
 • Zaterdag 9.30 tot 18.00 uur geopend
 • Zondag 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en de winkel is omringd door andere winkels als de Mediamarkt, Beter Bed en Bristol.
© 2014 - 2022 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukKamperen in oppomptent is gemakkelijk en leukVeel mensen hebben een voorkeur om in de zomer te gaan kamperen. Velen kiezen daarbij voor een tent om lekker in de natu…
Bloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag in LeeuwardenBloemetjesmarkt op Hemelvaartsdag in LeeuwardenOp Hemelvaartsdag staat Leeuwarden in de bloemen. In de stad vindt dan de jaarlijkse bloemetjesmarkt plaats, met een kil…
LOOP Leeuwarden - hardlopen in de Friese hoofdstadLOOP Leeuwarden - hardlopen in de Friese hoofdstadLoop Leeuwarden is een jaarlijks georganiseerd loopevenement dat wandelend en hardlopend te volbrengen is. Het is het gr…
Bezienswaardigheden in FrieslandFriesland is een hele mooie provincie. Er zijn vele bezienswaardigheden. Waar moet je zeker zijn geweest?

Starten van een eigen kledingwinkelStarten van een eigen kledingwinkelWie een kledingwinkel wil beginnen kan alleen overleven met de juiste strategie. Er is een moordende concurrentie en ste…
Het belang van een visitekaartjeHoe belangrijk is je visitekaartje? Uiteindelijk is het slechts een stukje karton met je naam en adresgegevens en missch…
Bronnen en referenties
 • Site Decathlon
 • Friesch Dagblad
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 20-07-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.