Kringlopen in Amsterdam: openingstijden en adressen

Kringlopen in Amsterdam: openingstijden en adressen Amsterdam is rijk aan kringlopen. In totaal zitten er door de stad heen een achttal kringlopen. Daarnaast zijn er verschillende andere zaken die tweedehands goederen aanbieden. De kringlopen gaan allemaal uit van verschillende ideële stichtingen, zoals het Juttersdok, Rataplan en De Lokatie. De meeste kringlopen zijn alle dagen van de week en op zaterdag geopend. Er is wel een verschil in kwaliteit in het aanbod van de verschillende kringlopen. Amsterdam is de stad met de meeste kringlopen in Nederland. Dat is niet verbazingwekkend aangezien Amsterdam ook de stad met de meeste inwoners is. Mensen brengen hun oude spullen, zoals meubels, boeken, serviesgoed en kleren naar de kringloop. Ook gaan bij een overlijden vaak de minder waardevolle spullen richting de kringloop. De meeste kringlopen hebben een service waarbij ze met een vrachtwagen of busje de spullen thuis komen ophalen. Vervolgens worden ze beoordeeld en wanneer ze nog in goede staat zijn weer doorverkocht. Dit gebeurt tegen een veel lagere prijs dan wanneer een artikel als nieuw wordt verkocht. Dat maakt de kringloop een aantrekkelijke plek voor koopjesjagers.

Rataplan

Generatorstraat

Rataplan exploiteert in heel Noord-Holland dertien kringlopen, waarvan een drietal in Amsterdam. Het is een keten zonder winstkenmerk. In de kringlopen van Rataplan werken veel mensen met een handicap. De grootste kringloop van Rataplan opende in juni 2014 haar deuren aan de Generatorstraat 10 vlakbij station Amsterdam Sloterdijk. De winkel heeft een vloeroppervlakte van 3500 en is qua uiterlijk en inrichting de best verzorgde kringloop van Rataplan in Amsterdam. De winkel is doordeweeks geopend van 9 uur tot 18.00 uur. Op donderdag is er koopavond en is de winkel tot 21 uur open. Op zaterdag is ze open van 10 uur tot 17 uur.

Van Slingelandtstraat

Een andere kringloop zit ook in Amsterdam-Westvan Rataplan zit ook in Amsterdam-West, namelijk aan de Van Slingelandtstraat 39. Bij de kringloop aan de Van Slingelandtstraat is er op de tweede verdieping een groot aanbod van kleding. De openingstijden zijn hetzelfde als bij de andere twee kringlopen van Rataplan.

Willem Roelofstraat

De kringloop aan de Willem Roelofstraat 2 heeft een oppervlakte van 1400 meter. De openingstijden zijn hetzelfde als bij de andere twee kringlopen van Rataplan.

Juttersdok

Postjeskade

Ook het Juttersdok heeft een drietal kringlopen in Amsterdam. De grootste is te vinden aan de Postjeskade 23-25 in de Baarsjes. De winkel is van maandag tot zaterdag geopend van 9.30 uur tot 17 uur. In deze kringloop is een uitgebreid aanbod van meubels en curiosa. Het is er ook mogelijk om er een kop koffie te drinken of een uurtje te internetten.

Kerkstraat

De vestiging van het Juttersdok aan de Kerkstraat 354 is de kleinste winkel van de stichting. De winkel ligt in het centrum van Amsterdam. In deze winkel worden de wat waardevollere en uniekere items aangeboden. Dit is zeker interessant voor snuffelaars en verzamelaars. De prijzen liggen daardoor ook wat hoger. De winkel is alleen doordeweeks open, van 10.00 uur tot 12.00.

Zeeburgerpad

De derde kringloop van het Juttersdok in Amsterdam zit aan het Zeeburgerpad 90. Deze winkel is ook zeker de moeite waard, vooral wie veel elektronica zoekt. Het aanbod daarvan is groot. Verder is er een groot aanbod van platen en boeken. De openingstijden zijn maandag van 13 uur tot 17 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 uur tot 17 uur.

De Lokatie

Distelweg

De Lokatie heeft ook twee kringlopen in Amsterdam. De mooiste kringloop zit aan de Distelweg 85 in Amsterdam-Noord en is absoluut de moeite waard. Alles is netjes verzorg en er is een keurige zithoek waar drinken of een tosti kan worden besteld.

Camperstraat

De kringloop in Amsterdam-Oost aan de Camperstraat 42 vormt een groot contrast met de kringloop in Amsterdam-Noord. Het aanbod is schaars en wat er wordt aangeboden ziet er slecht en vies uit. Deze kringloop heeft veel weg van een huis vlak voordat de verhuizing is afgerond. Al het kostbare is weg, er staan nog een paar spullen op de grond, maar de kans is groter dat deze in de vuilnisbak belandden dan dat ze uiteindelijk worden meegenomen. Beide kringlopen zijn doordeweeks van 9.30 uur tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 10 uur tot 17 uur.
© 2014 - 2023 Simcha, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Exclusieve sneakers kopen in AmsterdamSneakers zijn erg populaire schoenen die te vinden zijn in vrijwel alle schoenenwinkels. Maar waar koop je nou die bijzo…
Bezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam OostBezoekersvergunning voor bewoners in Amsterdam OostVrienden, familie en/of kennissen kunnen een stuk goedkoper parkeren in Amsterdam Oost. Sinds 1 januari 2014 kunnen bezo…
Wat zijn aandachtswijken?In Nederland zijn veertig wijken aangewezen die extra aandacht krijgen wat betreft problemen rondom veiligheid, integrer…

Kringlopen in Utrecht: openingstijden en adressenKringlopen in Utrecht: openingstijden en adressenUtrecht heeft een aantal zeer goed lopende kringlopen. Dat komt mede door de relatief jonge bevolking. Er wonen veel stu…
De werking van investerings- en financieringsbegrotingWie een eigen bedrijf wil beginnen moet zich door een bepaalde procedure heen werken. Het begint niet met een inschrijvi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: LoboStudioHamburg, Pixabay
  • http://www.delokatie.org/
  • http://juttersdok.nl/
  • http://www.rataplan.nl/
Simcha (763 artikelen)
Laatste update: 10-11-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.