Succesvol en rijk worden: onmisbare kwaliteiten

Succesvol en rijk worden: onmisbare kwaliteiten Mensen die succesvol en rijk zijn, bezitten allemaal onmisbare persoonlijke kwaliteiten. Zonder deze kwaliteiten hadden zij hun doel niet bereikt. Welke persoonlijke kwaliteiten bezitten succesvolle mensen? Welke persoonlijke kwaliteiten bezitten rijke mensen? Welke persoonlijke kwaliteiten bezitten mensen die slagen in het leven?

Weten wat ze willen

Mensen die slagen in het leven hebben een visie: zij krijgen wat ze willen omdat ze weten wat ze willen. Zij zien wat ze willen, zij voelen wat ze willen en zij weten met hun verstand wat ze willen. Ze dompelen zichzelf onder in hun eigen visie: dat houdt hun scherp en gemotiveerd.

De juiste weg

Mensen die slagen in het leven volgen een strategie: zij volgen de juiste weg: hun weg. Zij willen hun einddoel halen en via kalenders en schema´s hebben ze een tijdschema opgesteld waar zij zich strikt aan houden. Hindernissen staan vermeld op deze schema´s, maar zij volgen nooit een zijpad: zij volgen de juiste weg: hun eigen weg dat hen brengt naar hun einddoel.

Passie

Mensen die slagen in het leven, branden van passie. Hartstochtelijk volgen zij de weg die hen zal brengen naar het einddoel: rijk worden! Hun dag kan niet lang genoeg duren en hun energie werkt positief en aanstekelijk. Het najagen van hun doel is leuk en zij zien het nooit als iets vervelends.

Realistische normen

Mensen die slagen in het leven zijn eerlijk tegen zichzelf en tegen anderen. Er is geen ruimte voor:
 • Fantasie,
 • Fictie of
 • Ontkenning.
Zij eisen wel:
 • Eerlijkheid,
 • Realiteit en
 • Waarheid.
Van iedere nieuwe informatie en uitdaging willen ze leren, zonder in de verdediging te schieten.

Flexibel

Mensen die slagen in het leven zijn flexibel. Zij weten dat het leven niet alleen uit successen kan bestaan zonder dat er grote crisissen er tegenover staan. Zij stellen hun plannen en doelen bij tijdens de komst van slecht weer. Zij buigen, zonder ooit te breken.

Nieuwe dingen

Mensen die slagen in het leven zijn bereid nieuwe dingen uit te proberen als ze beseffen dat hun veilige, vertrouwde en comfortabele baantje hun geen rijkdom verschaft. Zij worden nooit roekeloos en verliezen hun doel nooit uit het oog.

Netwerk

Mensen die slagen in het leven hebben een netwerk van mensen om hen heen opgebouwd waar zij zich prettig bij voelen. Deze mensen zitten in het netwerk om hun:
 • Vaardigheden,
 • Kennis,
 • Specialisme,
 • Eerlijkheid en om hun
 • Vertrouwen.

Knoop doorhakken

Mensen die slagen in het leven ondernemen actie! Zij handelen doelbewust en actiegericht. Zij nemen snel een beslissing, hakken knopen door en laten zich niet uit het veld slaan.

Prioriteit

Mensen die slagen in het leven hebben 1 prioriteit in hun leven: hun einddoel halen. Zij richten hun leven zo in dat ze al hun tijd indelen om te besteden aan hun enige prioriteit.

Gezondheid

Mensen die slagen in het leven hebben een goede gezondheid en zorgen goed voor hun uiterlijk. Niemand is geslaagd in het leven als je je beroerd voelt en er slecht en onverzorgd uitziet. Zij zelf zijn de belangrijkste bron om hun doel te bereiken. Daarom houden zij zich actief bezig met hun:
 • Mentale gezondheid,
 • Fysieke gezondheid,
 • Emotionele gezondheid en met hun
 • Spirituele gezondheid.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelenGeld verdienen met artikelenGeld verdienen met artikelen kan heel gemakkelijk werken. Door artikelen te schrijven en deze online te plaatsen, kun je…
Maakt het Masterplan ons rijk?Maakt het Masterplan ons rijk?Wat is het Masterplan? Hoogopgeleid zijn? Hardwerken? Kinderen op school met goede opleidingen? Succesvol zijn met onze…

Wet Van Dam verbiedt stilzwijgende verlenging abonnementenWet Van Dam verbiedt stilzwijgende verlenging abonnementenVanaf 1 december 2011 geldt de Wet Van Dam, deze wet verbiedt grotendeels de stilzwijgende verlenging van abonnementen.…
Milieubewust drukwerk laten verzorgenOok drukwerk verzorgen kan milieuvriendelijk. Oude technieken gingen vaak gepaard met veel schadelijke stoffen. Drukinkt…
Bronnen en referenties
 • http://zakelijk.infonu.nl/diversen/72320-7-overtuigingen-naar-succes.html
 • http://zakelijk.infonu.nl/diversen/72354-7-kenmerken-van-succes.html
 • http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/recensies/22341-succes-voor-het-oprapen-anthony-robbins-boekbespreking.html
 • http://zakelijk.infonu.nl/diversen/72681-5-sleutels-tot-rijkdom-en-geluk.html
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 02-11-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.