Molen van Royen

In je studie of als opdracht voor je werk wordt je gevraagd een communicatieplan te schrijven. Om hier structuur aan te geven kun je kiezen om de molen van Royen toe te passen. In dit artikel staat beschreven hoe de molen van Royen werkt.

Wat is de molen van Royen

De molen van Royen is een middel waarmee je, je communicatieplan kunt schrijven. Als je deze stappen aanhoudt heb je een goede structuur in je verslag, waardoor je alle belangrijke punten uitwerkt en niet dubbel beschrijft.

Hoe werkt de molen van Royen

De molen van Royen bestaat uit vijf delen namelijk:
  • Doel
  • Doelgroep
  • Inhoud/boodschap
  • Methode
  • Organisatie

Deze onderdelen moeten in verbinding met elkaar staan, waardoor dus het 'molen' principe ontstaat. Deze onderwerpen ga je uitwerken en aan de hand daarvan ontstaat een communicatieplan.

Doel

In het kopje doel werk je je doel of doelstelling uit. Doelen zijn erg belangrijk in je communicatieplan. Doelen moeten concreet zijn, vaak bevatten ze een bepaald tijdstip waarop je een bepaald streven behaald wil hebben. Een voorbeeld is: Binnen 1 jaar heeft 5% van Nederland dit artikel gelezen.

Doelgroep

Het is belangrijk een goede doelgroep voor ogen te hebben, je kunt je immers niet op heel Nederland richten, dit moet je ook niet willen. Je kunt met je communicatieplan namelijk niet alle communicatiemiddelen toepassen, je moet keuzes maken die bij de gekozen doelgroep passen.

Inhoud/boodschap

In de inhoud / boodschap vertel je wat je bedrijf wil gaan doen en wat je 'merkverhaal' is. Dit merkverhaal is het verkooppraatje dat je houdt om je bedrijf aan te prijzen aan potentiële klanten.

Methode

In de methode zet je de identiteit van je bedrijf en het imago. Wat wil het bedrijf uitstralen en wat straalt het bedrijf uit bij de doelgroep?

Organisatie

In de organisatie staat welke communicatiemiddelen je wilt gebruiken voor het werven van klanten op je bedrijf. Hierin moeten keuzes worden gemaakt aangezien niet alle communicatiemiddelen geschikt zijn voor elk bedrijf. Ook staat er een tijdsbepaling en een budget in de organisatie beschreven.

Dit artikel bevat de hoofdzaken van wat er beschreven wordt in de molen van Royen, er kan nog veel meer in deze molen worden beschreven, dit is per project anders.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De molens op Voorne-PuttenDe molens op Voorne-PuttenIn ieder dorp of stad van Voorne-Putten staat bijna een molen. Het is een vertrouwd silhouet in het landschap. Water, po…
De molens op Goeree-OverflakkeeDe molens op Goeree-OverflakkeeDenk je aan Holland, dan denk je aan tulpen, kaas en natuurlijk aan de vele molens. Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-…
Een molen: wat is dat?Een molen: wat is dat?In Nederland staan veel molens, maar wat is een molen, is het een gebouw met een fraai uiterlijk? Of schuilt er meer ach…
Molen, lijn en werpenIn het vorige artikel hebben we het over de keuze van de hengel gehad nu gaan we het dan over de werpmolens en lijnen he…

Hoe krijgt mijn bedrijf een groen imago?Hoe krijgt mijn bedrijf een groen imago?Houdt uw bedrijf rekening met het klimaat? Klanten doen graag zaken met milieubewuste bedrijven. In dit artikel geef ik…
Het Pine & Gilmore belevingsmodelHet Pine & Gilmore is een model waarbij de beleving centraal staat. In deze tijd is beleving een steeds belangrijker ite…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.