Goedkope bedrijfsuitjes / personeelsuitjes organiseren

Lekker dineren in een restaurant met collega's is altijd feestelijk. Maar als je een bedrijfsuitje/personeelsuitje wilt organiseren wordt er meer verwacht dan alleen eten. Je collega's willen er iets actiefs bij doen, of iets cultureels. Dat kan aardig in de kosten lopen. Het is daarom een hele kunst om een goedkoop bedrijfsuitje te vinden. En helemaal om dit naar ieders smaak te doen. Hoe regel je een goedkoop bedrijfsuitje?

Wat moet je voor een personeelsuitje regelen?

Als je een uitje gaat organiseren dan moet je een aantal zaken vooraf op een rij zetten zodat je bij het bespreken van een bepaalde activiteit met een bedrijf niet met de mond vol tanden staat. De zaken waar je moet denken zijn:
  • het aantal personen dat meegaat
  • het maximale budget dat je hebt
  • de periode waarin je het uitje wilt doen
  • alle activiteiten voor die dag op een rij

Tips voor het regelen van een bedrijfsuitje

Als je de eerder genoemde zaken op een rij hebt gezet, dan heb je in principe de basis van een uitje in beeld. Maar wat als je meerdere activiteiten op één dag wilt doen? Het is dan handig om het budget dat je tot je beschikking hebt op te delen. Je kunt dit doen door een budget per persoon uit te rekenen. Wat vaak beter werkt is het budget op te delen per activiteit. Op die manier kun je gerichter onderhandelen met een aanbieder van een bepaalde activiteit. Ook kunnen er prijsverschillen zitten in bepaalde dagen van de week. Let hier op, want ook hier kun je besparen op het personeelsuitje.

Wat zijn goedkope bedrijfsuitjes?

Er bestaan vele uitjes die niet veel geld hoeven te kosten. Hieronder volgen er enkele met daarbij een korte beschrijving en een prijsindicatie. Voor locaties moet je zelf op zoek of een dergelijke activiteit in jouw regio wordt aangeboden. De onderstaande uitjes zijn bedoeld om ideeën op te doen.

Wadlopen

Als je gaat wadlopen dan maak je een wandeling over een stuk drooggevallen zeebodem. Je loopt over de bodem van bijvoorbeeld de Waddenzee van het vaste land naar één van de Waddeneilanden. Bij de prijs van een oversteek zit een kaartje voor een boottocht terug inbegrepen. Voor zo´n wandeling schakel je een deskundige gids in. De prijs van wadlopen ligt tussen € 7 (zwerftocht) en € 20 (naar een eiland). Een tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Kook workshop

Zelf het eten bereiden met je collega's. Dit kan met een kook workshop. Onder begeleiding van een deskundige kok ga je aan de slag in groepjes om gangen van de maaltijd te bereiden. De kok stuurt ieder groepje aan en leert je bepaalde kooktechnieken waardoor je op een professionele manier het eten bereid. De prijs van een workshop begint bij € 45 per persoon, exclusief drankjes. Je hebt dan wel gelijk het diner erbij in.

Boottochten

Je kunt op diverse type boten rondtochten boeken. Dit varieert van een Friese tjalk tot een vissersboot. Het is natuurlijk ook mogelijk om een rondvaart door een stad te doen. Een originele manier om dit te doen is in een sloep met lekkere versnaperingen aan boord, in plaats van een rondvaartboot. De prijzen voor deze activiteit variëren van laag tot hoog, afhankelijk van het type boot, de tocht, het aantal personen en de luxe aan boord. Je kunt een paar uur varen, maar ook een dagdeel of een hele dag.

Boerengolf

Lekker naar het platteland tussen het hooi en de koeien. Hou je van deze omgeving dan is boerengolf een leuke activiteit. Er zijn twee manieren om boerengolf te spelen, de een is met een grote houten stok, de ander is door zelf de voetbal te trappen. Vaak kun je dit combineren met een lekkere barbecue in de boerenschuur. De prijs van boerengolf ligt rond € 15 per persoon. Je bent dan enkele uren bezig.

Blokarten

Blokarten is over het strand racen op een buggy/kart met een zeil erop. Je kunt hierbij snelheden halen van 50-60 km per uur. Erg snel dus! Let wel op dat dit uitje lang niet voor iedereen geschikt is. De prijs van dit uitje ligt rond € 15 per persoon.

Vliegeren

Stuntvliegeren op het stand. Een kite workshop is leuk om te doen voor iedereen. Onder begeleiding van een professionele vliegeraar kun je allerlei bestuurbare vliegers uitproberen van klein tot groot. De krachten die hierbij vrijkomen kunnen enorm zijn. Je moet dan ook niet gek opkijken als er ineens een collega over het strand wordt meegetrokken door een vlieger. De prijs van dit uitje ligt rond € 15 per persoon voor enkele uren vliegeren.

Karten

Lekker scheuren in een kart. Het klinkt wat oubollig maar karten is nog steeds erg leuk om te organiseren als bedrijfsuitje. Er zit namelijk een behoorlijk competitie element in. Een prijs voor de winnaar moet je dan ook zeker erbij regelen. De prijs van een rondje karten ligt tussen € 10 en € 15.
© 2010 - 2023 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voorkom dillema’s bij een bedrijfsuitjeVoorkom dillema’s bij een bedrijfsuitjeIn jouw bedrijf wordt er vast ook jaarlijks (of vaker) een bedrijfsuitje georganiseerd. Voor sommigen is het een leuk da…
Bedrijfsuitje organiseren. Wat is geschikt voor jouw bedrijfBedrijfsuitje organiseren. Wat is geschikt voor jouw bedrijfNadat enkele jaren de klad erin was gekomen, kan het weer: een uitje voor het hele bedrijf of de afdeling. Vaak wordt da…
Werkkostenregeling: extra van de baas verandertWerkkostenregeling: extra van de baas verandertVanaf januari 2011 kan een werknemer op niet veel extraatjes van de baas meer rekenen. De reden is dat de overheid dat z…
Je relatie leuk houden: geven en ontvangenJe relatie leuk houden: geven en ontvangenJe relatie leuk houden, is geven en ontvangen. Maar meer dan dat. Mensen die een gelukkige en leuke relatie hebben, hebb…

Goederenopslag: Opslagruimte voor goederen hurenAls je tijdelijk je goederen wilt opslaan dan kun je hiervoor een ruimte huren. Vaak heb je de keuze uit verschillende g…
ZZP-er worden: Hoe word je zelfstandige of freelancer?Steeds meer werkende mensen kiezen ervoor om voor zichzelf te beginnen. Om datgene wat ze nu doen niet meer in loondiens…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 20-09-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.