Eigen baas als pedicure

Eigen baas als pedicure We zien ze steeds vaker, pedicures die vanuit hun eigen huis werken. Deze vorm van thuiswerk wordt populairder en dat is niet zo vreemd. Hoe veel mensen hebben last van eeltknobbels, pijnlijke voeten of lastige teennagels? Er zijn ontzettend veel mensen die wel wat extra aandacht voor de voeten kunnen gebruiken en waarom dan niet in een sfeervol woonhuis en op een persoonlijke basis? Je bent eigen baas als pedicure in je eigen huis.

Thuiswerk als pedicure

Het is heel eenvoudig om vanuit huis te werken als pedicure en hier op deze manier een aardig extra centje bij te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als freelance pedicure, maar ook als zelfstandige. Je hebt er niet veel voor nodig en het hoeft ook niet duur te zijn om te starten.

Wat doet een pedicure?

Een pedicure houdt zich bezig met de voeten van mensen. Hier horen diverse werkzaamheden bij, zoals het verwijderen van overtollig eelt, het behandelen van kloven, het verwijderen van verschillende soorten likdoorns, het verzorgen van de nagels en de omgeving van de nagels, de behandeling van ingegroeide nagels en schimmelnagels en het geven van voetmassages.
Pedicures moeten de klanten ook op een goede manier kunnen informeren en adviseren over diverse zaken, als standafwijkingen van voeten, schoenen, het gebruik van hulpmiddelen in en aan de voet en bijvoorbeeld een doorverwijzing geven naar een huisarts, een podotherapeut of een specialist.

Wat heb je nodig?

Voor je kunt beginnen heb je uiteraard kennis van voeten nodig. Hiervoor zijn diverse thuisstudies en –cursussen te volgen. De studies en cursussen die hierin worden aangeboden duren in de meeste gevallen maximaal een jaar. Daarnaast het je uiteraard de juiste middelen en apparatuur nodig. Dit is een investering, maar hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Het is aan te raden een aparte ruimte in huis te reserveren voor je werkzaamheden en hier een professionele stoel te plaatsen. Dit is echter niet verplicht.

Freelance pedicure

Wanneer je een kleine ‘studio’ aan huis hebt kun je eigenlijk direct aan de slag. Als freelancer zul je moeten adverteren in kranten of bijvoorbeeld op advertentiesites om aan je klanten te komen. Je zult zelf de facturen moeten verzorgen en alle administratie bij moeten houden. Als freelancer ben je verplicht al je inkomsten op te geven aan de Belastingdienst aan het einde van het jaar.

Zelfstandig pedicure

Eigenlijk komt dit op hetzelfde neer als het werken als freelance pedicure. Er zijn slechts een paar verschillen. Zo moet je je als zelfstandige laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst, je moet ieder kwartaal belastingaangifte doen en een jaarrekening laten maken en je maakt gebruik van een bedrijfsnaam.
© 2010 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…
Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Snel geld verdienen met thuiswerk mogelijk?Je hebt het vast wel eens gezien: aanbieders voor thuiswerk die vaak duizenden euro’s per maand beloven. Veel mensen dro…
Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje ver…

Thuiswerk voor dierenliefhebbersThuiswerk voor dierenliefhebbersGelukkig zijn er wereldwijd miljoenen dierenliefhebbers. Dieren hebben zorg nodig, aandacht en liefde. Echte dierenliefh…
Geld verdienen met schrijvenGeld verdienen met schrijvenDuizenden mensen schrijven voor hun plezier, verhalen, gedichten, verslagen of artikelen. Door te schrijven kun je eenvo…
Bronnen en referenties
  • Eigen tekst www.thuiswerk.nl
Reactie

Maral, 10-09-2013
Geode middag ik heb mijn diploma van pedicure en manicure. ik wil beginnen voor mij zelf als pedicure en manicure hoe kan ik beginnen en hoe kan ik de klanten bouwen? Reactie infoteur, 11-09-2013
Beste Maral,

als je echt goed bekend wilt worden als professional, dan heb je eerst een website nodig. Je kunt zelf een website maken, maar je kunt dit ook laten doen. Dit is afhankelijk van wat je zelf kan en van hoe professioneel en uitgebreid je het wilt hebben. Om hoog in Google te komen, is het nodig wat SEO-teksten op de site te plaatsen. Deze kun je laten schrijven tegen een tarief van 10 euro per stuk excl BTW (goedkoopste tarief, ze zijn er ook veel duurder).
Verder kun je via advertentiesites en social media ook heel ver komen. Maak zelf een afbeelding in Powerpoint, met je bedrijfsnaam en maak eventueel een logo. Zet een eigen Facebookpagina op voor je bedrijf en nodig mensen in de buurt uit. Plaats je afbeelding op favebooksites, advertentiesites (SiteDeals e.d.) en probeer zo meer naamsbekendheid te krijgen. Als je een praktijk aan huis wilt, dan kan je alles goed zelf regelen en inrichten. Heb je onvoldoende geld om een praktijk (aan huis of niet) te maken, dan kun je met behulp van een marketing- en ondernemersplan een lening aanvragen bij de bank.

Bij Vistaprint kun je heel goedkoop visitekaartjes laten maken. Je kunt deze maken met op de voorkant je eigen afbeelding en je contactgegevens, en op de achterkant je tarieven. Deze kun je in de omgeving in de brievenbussen gooien, eventueel met een kortingsbon eraan, die je ook heel gemakkelijk zelf kan printen.

Ik denk dat je zo voldoende tips hebt om een beetje van de grond te komen met je bedrijf!

Heel veel succes!


Groetjes, Marensa

Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 26-04-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.