10 apps voor een hogere arbeidsproductiviteit

10 apps voor een hogere arbeidsproductiviteit Sneller, beter en meer geconcentreerd werken zijn punten die veel werkende mensen graag willen verbeteren. Zowel werknemers als werkgevers op de werkvloer, als studenten en scholieren willen dit graag naar een hoger niveau halen. Er zijn anno 2016 tal van apps op smartphones, tablets en computers/laptops die hieraan kunnen bijdragen. Van een overzichtelijke kalender tot werken in groepsprojecten, voor bijna alles is er een app die je er bij helpt. Wat zijn apps die de arbeidsproductiviteit aanzienlijk kunnen verbeteren?

Een hogere arbeidsproductiviteit is met deze apps zo bereikt

Door de toenemende hoeveelheid apps is het steeds makkelijker om sneller en efficiënter te werken. Kortom, je arbeidsproductiviteit gaat omhoog. Niet enkel werkgerelateed is dit ontzettend handig, je houdt ook meer vrije tijd over om leuke dingen te doen, zeker als je eigen baas bent. Dus open de App Store en kom alles te weten over deze productiviteitsverhogende apps.

1Password

1Password helpt bij het onthouden van wachtwoorden voor websites en apps die je gebruikt op een veilige en snelle manier. Het Amerikaanse The Guardian heeft de app in 2014 uitgeroepen tot "één van de beste apps van 2014". De app maakt gebruik van knoeibestendige, geauthenticeerde encryptie, waardoor je wachtwoorden veilig zijn. Ook als je jouw telefoon verliest. De app ondersteunt bijna elk platform, waardoor je niet tientallen wachtwoorden meer hoeft te onthouden.

Ook kan de app sterke, unieke wachtwoorden aanmaken, zodat jouw online accounts goed beveiligd zijn. Ook creditcard- en online portefeuillegegevens zijn met de app veilig. De app maakt gebruik van een "kluis", waardoor je enkel nog voor deze kluis één enkel wachtwoord hoeft te onthouden. 1Password maakt het mogelijk om op een veilige en snelle manier al jouw online accounts te beveiligen.

Beoordeling 1Password in Google Play: 4,3/5 (20.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling 1Password in de App Store: 4,5/5 (1000+ beoordelingen, 2016)

Feedly

Feedly brengt al het nieuws dat voor jou belangrijk is samen op één plek. De app integreert met al jouw social media en andere nieuwsbronnen. Via RSS kan je voor jouw belangrijke nieuwsbronnen toevoegen en beheren. Hierdoor krijg je op een overzichtelijke manier al het voor jou relevante nieuws op één plek. Makkelijk te verdelen in diverse categorieën, waardoor werk en privé gescheiden blijven.

Op zoek naar inspiratie? Dan biedt Feedly de mogelijkheid te zoeken in populaire onderwerpen en berichten. Buiten artikelen is het ook mogelijk podcasts en YouTube-kanalen toe te voegen aan Feedly. Je ontvangt updates als er nieuwe, voor jou relevante, berichten of video's zijn.

Beoordeling Feedly in Google Play: 4,5/5 (250.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Feedly in de App Store: 4,5/5 (1800+ beoordelingen, 2016)

Trello

Met Trello is het mogelijk om borden aan te maken met daarop taken, projecten, lijstjes of andere dingen. De borden zijn vergelijkbaar met Pinterest. De app werkt erg soepel en het is dan ook makkelijk om er bijvoorbeeld to-do-lijstjes en checklists mee te maken. Bij het openen van de app zie je in één oogopslag de borden die je hebt gemaakt. Dit maakt de app erg handig om dingen te organiseren en te onthouden.

De borden die je bij Trello maakt kan je delen met collega's, vrienden of andere belanghebbenden. Dit maakt het mogelijk om ideeën gezamenlijk uit te werken. Ook kunnen er bestanden vanuit Google Drive en Dropbox worden toegevoegd. Een ideale app om organisatorisch te werk te gaan en overzicht te houden in ideeën, to-do-lijstjes en projecten.

Beoordeling Trello in Google Play: 4,4/5 (50.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Trello in de App Store: 4,5/5 (150+ beoordelingen, 2016)

Asana

Asana is een app die zich richt op alle aspecten van groepsprojecten in een strakke en overzichtelijke omgeving. Vanaf het begin tot het einde van een project is de app handig om te gebruiken. Onder andere to-do's, herinneringen, deadlines en afspraken kunnen worden opgenomen. Taken kunnen simpel worden toegevoegd, inclusief de betrokken personen, details en eventuele benodigde bestanden. Ook is het in Asana eenvoudig om te communiceren met andere projectleden.

Asana is beschikbaar op Android, iOS en via de web app. Hierdoor is vanaf elke plek mogelijk om projecten te controleren en taken aan te roepen. De app biedt de meest veelzijdige opties die horen bij een groepsproject op een overzichtelijk manier. Tot vijftien groepsleden is de app gratis. Bij meer groepsleden is de betaalde versie nodig en hierbij krijg je ook meer organisatorische functies.

Beoordeling Asana in Google Play: 4,1/5 (14.500+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Asana in de App Store: 4/5 (80+ beoordelingen, 2016)

SwiftKey

SwiftKey is een toetsenbord dat op zowel iOS als Android geïnstalleerd kan worden en zich aanpast aan jouw typegedrag. De typos die je maakt worden daardoor automatisch aangepast, waardoor je sneller en nauwkeuriger kan typen zonder spelfouten. De app blijft leren van hoe je typt, de woorden die je gebruikt en ook de emoji die je gebruikt. Hierdoor krijg je accurate voorspellende tekst.

Tevens maakt SwiftKey het mogelijk om je toetsenbord aan te passen aan het design en de kleuren die jij fijn vindt. De app kan meer dan 100 talen herkennen en hierop aanpassen, ook door elkaar heen. Het is ook mogelijk met SwiftKey om te typen door middel van swipen over de letters. Hiermee krijg je een toetsenbord dat tijd bespaart, nauwkeuriger werkt en zich aanpast aan jouw typestijl.

Beoordeling SwiftKey in Google Play: 4,5/5 (1.800.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling SwiftKey in de App Store: 3/5 (400+ beoordelingen, 2016)

Sunrise

Sunrise een kalender app gericht op een strak design en handige tools. De app is zo vormgegeven dat in één oogopslag alle geplande afspraken te zien zijn in een strakke lijstvorm. Geen uitgebreide blokken of tijdslijnen, maar een simpele, strakke lijst van geplande afspraken voor die dag, week of maand.

Wat de app ook één van de beste kalender apps maakt is de integratie met onder andere Gmail, iCloud en Exchange, maar ook de meeste social media accounts. Hierdoor staat alles op één plek en vergeet je nooit meer een afspraak of belangrijke gebeurtenis. De app biedt ook goede exporteer functies naar andere apps, waardoor afspraken makkelijk gedeeld kunnen worden.

Beoordeling Sunrise in Google Play: 4,5/5 (1500+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Sunrise in de App Store: 5/5 (30+ beoordelingen, 2016)

Google Drive

Google Drive is een cloudopslag die Google biedt. In deze omgeving kunnen documenten, foto's, video's en andere online bestanden veilig worden opgeslagen. Het handige van Google Drive is dat al deze bestanden makkelijk aan te roepen zijn ongeacht de locatie waar je bent. Google Drive is toegankelijk op computer, tablet en smartphone.

Bestanden in Google Drive zijn tevens makkelijk te delen met anderen. Het is mogelijk om in hetzelfde bestand te werken met meerdere mensen, maar het is ook mogelijk in te stellen dat andere mensen de bestanden enkel mogen lezen. Hierdoor is Google Drive uitermate geschikt om snel en efficiënt in teamverband te werken en te handelen, ongeacht locatie. Het is namelijk ook mogelijk bestanden offline op te slaan. Daardoor kan er ook worden verder gewerkt als er geen internetverbinding mogelijk is.

Beoordeling Google Drive in Google Play: 4,3/5 (1.200.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Google Drive in de App Store: 4/5 (1750+ beoordelingen, 2016)

Monefy

Met Monefy wordt het bijhouden van financiën een gemakkelijke zaak. Met één klik voer je een uitgaven in en de rest wordt geregeld. Verschillende categorieën maken het overzichtelijk en bovenal inzichtelijk waar je geld heen gaat. Ook je inkomsten kan je gemakkelijk invullen. Hierdoor krijg je inzicht wat je balans is per dag, week, maand of jaar. Net wat voor jou het makkelijkste werken is. Monefy is anno 2016 gratis, maar voor 1,95 is mogelijk de Monefy Pro versie aan te schaffen. Extra opties die je dan krijgt zijn meerdere valuta, wachtwoordbeveiliging, synchronisatie tussen verschillende apparaten en het toevoegen van nieuwe, eigen categorieën. De app is enkel op Android verkrijgbaar. Een alternatief voor iOS is Wally.

Beoordeling Monefy in Google Play: 4,5/5 (50.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling Monefy Pro in Google Play: 4,6/5 (7900+ beoordelingen, 2016)

IF by IFFTTT

IF by IFFTTT staat voor If This Then That. Vrij vertaald betekent dit 'als dit gebeurt, dan gebeurt dat'. En dat is ook precies wat IF by IFTTT doet. De app kan gekoppeld worden met tal van apps en apparaten. Vervolgens kan je deze koppelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
  • Als je een foto op Instagram plaatst met een bepaalde hashtag, dan wordt deze in een speciaal album op Google Photos geplaatst
  • Als je bijna thuiskomt, gaan alle Philips Hue lampen in huis aan
  • Als je een foto's op Facebook zet, dan stuur je hier een Tweet over

En zo zijn er tal van koppelingen tussen verschillende apps en apparaten die gelegd kunnen worden. Het maakt alles wat sneller en elke keer wordt er een handeling voor je weggenomen. De app is zowel voor Android- als iOS-apparaten.

Beoordeling IF by IFFTTT in Google Play: 4,2/5 (75.000+ beoordelingen, 2016)
Beoordeling IF by IFFTTT in de App Store: 4,5/5 (275+ beoordelingen, 2016)

Habit List

Habit List helpt je bij het veranderen van jouw gewoontes. Wil je meer water drinken of meer sporten? Habit List helpt je dit te bereiken. Maar ook het afleren van gewoontes is mogelijk, bijvoorbeeld minder roken of drinken. Je kunt jouw doelen simpel en snel invoeren en Habit List helpt daarna bij het motiveren om de geplande doelen daadwerkelijk te halen. Dit alles binnen een stijlvolle en strakke interface.

Door middel van streaks helpt Habit List bij het motiveren om doelen te halen. Hierdoor raak je al snel gemotiveerd om een nieuw record neer te zetten. Je kan zelf invullen hoe vaak je iets wilt doen en wanneer. Een simpele, maar zeer effectieve app om jouw voornemens te gaan halen. Habit List is enkel verkrijgbaar op iOS. Voor Android-toestellen is de app Goal Tracker & Habit List of HabitBull een goed alternatief.

Beoordeling Habit List in de App Store: 4,5/5 (500+ beoordelingen, 2016)
© 2016 - 2023 Lhuram, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play, voorheen de Android Market, is de tegenhanger van de App Store. Het gebeurt helaas met enige regelmaat dat…
nieuws uitgelichtThe Snappening, vervolg Fappening?In september 2014 was er al een hoop gedoe over iCloud hack genaamd 'The Fappening' waarbij privéfoto's van honderden be…
E-books lezen op een AndroidapparaatDigitaal lezen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Gezien de toegankelijkheid is dat ook niet verwonderlijk…
Eenvoudig Play Store-tegoed verdienen met Google Opinion appEenvoudig Play Store-tegoed verdienen met Google Opinion appIn november 2013 kwam de Google Opinion Rewards app uit voor de Androidtablets en -telefoons. Nog maar weinig mensen lij…

De website van Sinterklaas - sinterklaas.nlDe website van Sinterklaas - sinterklaas.nlSinterklaas is populair en vele Sinterklaasverenigingen hebben een website met de naam van Sinterklaas en die van hun ge…
Het belang van business spiritualiteitHet belang van business spiritualiteitBusiness spiritualiteit: is dat niet iets vaags of zweverigs? En kunnen we het op kantoor niet beter gewoon puur zakelij…
Bronnen en referenties
Lhuram (30 artikelen)
Laatste update: 26-03-2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.