Kwantum voor een goedkoop wooninterieur

Kwantum voor een goedkoop wooninterieur Kwantum is een woonwinkel waar u prima terecht kunt voor de inrichting van uw woning. Er is een grote keuze uit uiteenlopende artikelen op woongebied en dat voor de allerlaagste prijzen. Een bezoek aan een van de winkels of de website is dan ook een aanrader.

Iets over de geschiedenis van Kwantum

Kwantum is ontstaan doordat Jan Steenbergen een alternatief zocht voor zijn viskar waar hij mee bij de Muiderpoort in Amsterdam stond. De verdiensten liepen door omstandigheden achteruit en hij vond een alternatief in de handel in doe-het-zelf artikelen en vloerbedekking. Vooral het vinyl op vilt vond gretig aftrek. Al snel had hij 4 doe-het-zelf zaken. In de jaren 70 richtte hij Vinylon op, een groothandel in vinyl en nylon. Na een tijdje begon de concurrentie op te spelen en in 1975 zette hij een apart afzetkanaal op voor de Vinylon-artikelen.

In Woudenberg werd de eerste Kwantum winkel geopend. De naam werd Kwantum Hallen. De aanpak sloeg aan en dit succes was natuurlijk ook te danken aan de blijvende lage prijzen, ondanks dat die bij de concurrenten steeds hoger werden. Het uitgangspunt was kwantiteit, maar de moderne klanten zochten steeds meer kwaliteit en service.

In 1986 werden de Kwantumhallen overgedaan naar het detailhandelsconcern Macintosh. Het ondertussen achterhaalde concept van Kwantum Hallen kreeg een frisse impuls en werd aangepast aan het nieuwe publiek. Alleen de lage prijzen bleven.

Het hoofdkantoor en het distributiecentrum is gevestigd in Tilburg en de opslag is in Diessen.

Het assortiment

Het assortiment is erg uitgebreid en u vindt er alles van badkamerartikelen tot woontextiel en alles wat daar maar tussen kan vallen. Te veel om op te noemen dus.

Buiten het woonassortiment voor binnen, is er ook een afdeling voor tuinmeubelen, waaronder lounge-meubelen, en vele tuinartikelen. Op de website staat on-line een tuinmagazine, vol met leuke tuintips. Bijna alle artikelen zijn ook via de website te bekijken en te bestellen.
Ook de aanbiedingen kunnen bekeken worden via de website. De folder is handig via de muis te besturen en de bladzijden omslaan zal zelf de grootste computerleek geen problemen opleveren. U kunt u aanmelden om de folder wekelijks per e-mail te ontvangen. U blijft dan automatisch op de hoogte van de aanbiedingen en de nieuwe ontwikkelingen. Tevens bespaart u hiermee een hoop papier dat elke week anders bij u in de bus valt in de vorm van een reclamefolder. U dient dan natuurlijk wel een "NEE" stikker op de brievenbus geplakt te hebben, anders gaat dit voordeel voor het milieu niet op.

Verantwoord zakendoen

Kwantum streeft ernaar om het milieu te sparen. Dit doen ze onder andere door het gebruik van Fsc-hout, producten van Max Havelaar, Care & Fare, herverwerking van verpakkingsmateriaal en ze fungeren als inleverpunt van gebruikte batterijen.

Vestigingen

Om te zien waar een Kwantumvestiging bij u in de buurt zit, kunt u op de website snel een vestiging vinden. Op de kaart van Nederland drukt u op de provincie van uw keuze en de plaatsen waar een vestiging zit verschijnen onder elkaar. Even op de plaatsnaam klikken en u krijgt de openingstijden van deze winkel te zien en eventuele speciale openingstijden. Ook de locatie van deze winkel wordt getoond.

De decostyler

Met het programma Decostyler kunt u via de website zelf uw kamers indelen. Er is een ruime keuze uit soorten kamers, van woonkamer tot slaapkamer, die u als een echte interieurarchitect zelf aan kunt kleden.

U kiest een soort kamer en kunt daar de vloerbedekking, de gordijnen en soorten behang uitkiezen. Deze worden afhankelijk van uw keuze in deze ruimte getoond en u heeft de mogelijkheid om ze te bewaren en/ of door te sturen naar vrienden.
Zo kunt u een goed beeld krijgen wat mooi bij elkaar past. Met een afdruk hiervan kunt u in de winkel snel tot de aankoop overgaan.

Veel gestelde vragen

Zoals de meeste websites tegenwoordig, kunt u op de Kwantum-website een overzicht bekijken van de meest gestelde vragen. Dikwijls zit uw vraag met het bijbehorende antwoord erbij. Is dit onverhoopt niet het geval, dan kunt u natuurlijk altijd per e-mail of telefoon uw vraag kwijt. U zult dan snel aan een antwoord geholpen worden.

Extra service

Buiten het grote assortiment heeft Kwantum ook een service om u te helpen met het leggen van vloerbedekking of het maken van gordijnen. Deze service wordt gedaan voor erg lage prijzen, dus daar kunt u het, met alle risico van dien, bijna niet zelf voor doen.
© 2010 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuzzi, italiaans ontwerperHet ontwerpen zit hem in het bloed, zoals ook het “handel drijven”. Na een bezoek aan Amerika ontdekte hij een nieuw con…
Chesterfield-meubelen in een moderne woonkamerChesterfield-meubelen in een moderne woonkamerDe Chesterfield banken en stoelen zijn weer helemaal hip. De karakteristieke meubelen combineren prima met een moderne k…
Rechtstreeks meubels kopen van de fabrikantNatuurlijk kun je op een woonboulevard of in een meubelwinkel je nieuwe bank kopen, maar er zijn ook andere manieren om…
Hoe laat je een kleine kamer groter lijken?Hoe laat je een kleine kamer groter lijken?Een kleine kamer kan soms lastig in te richten zijn. Met een paar meubels lijkt het al gauw vol te zijn. Hoe kan je een…

Verkooptips voor wie in een winkel werktVerkooptips voor wie in een winkel werktOf je nou in een winkel werkt of op de markt staat: je wilt toch iets verdienen en dus moet je verkopen. Bij levensmidde…
Monopoliepositie supermarkten vaak terecht verkregenmijn kijk opMonopoliepositie supermarkten vaak terecht verkregenOngeveer 25% van de huishoudens is voor dagelijkse boodschappen min of meer tot één supermarkt veroordeeld. Voor de mees…
Bronnen en referenties
  • Website: Kwantum.nl
Reactie

Anouar, 29-10-2015
Het logo en kleurgebruik van kwantum, waar staan die voor? Kunt mij dat vertellen? Reactie infoteur, 29-10-2015
Lijkt me een goede vraag voor de PR-afdeling van de Kwantum.
Ik heb daar geen idee van. Succes.

Berrie_van_mier (101 artikelen)
Gepubliceerd: 29-05-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.