Producten van failliete bedrijven of de overheid kopen

Producten van failliete bedrijven of de overheid kopen Als een bedrijf failliet gaat blijven er regelmatig veel niet verkochte producten over. Deze producten worden vaak alsnog voor zeer lage prijzen van de hand gedaan op veiling websites. Ook de overheid neemt producten (bijvoorbeeld auto’s) in beslag en verkoopt deze in kavels voor een relatief lage prijs. Hoe je deze goedkope producten kunt kopen op het internet lees je in dit artikel.

Producten van failliete bedrijven kopen

Als een bedrijf failliet gaat en de laatste producten kunnen niet verkocht worden aan particulieren dan worden deze op het internet geplaatst. Op bepaalde websites kan je deze producten door middel van een veilig kopen. Vaak worden deze producten voor een lagere prijs verkocht dan de werkelijke verkoopprijs in de winkel.

De producten van failliete bedrijven zijn vaak nieuwe, het gaat dan om producten uit het schap welke niet verkocht zijn. Een deel is echter ook gebruikt, het gaat dan vaak om kantoorartikelen welke eigendom van het bedrijf waren, denk daarbij bijvoorbeeld aan computers en elektronica.

Producten van de overheid kopen - Roerende zaken

De overheid neemt soms bepaalde goederen in. Wanneer iemand veel te hard rijdt kan bijvoorbeeld zijn of haar auto worden ingenomen. Deze producten worden ook verkocht op het internet door middel van veilingen. Ook oude gebruikte producten worden door de overheid verkocht, denk daarbij bijvoorbeeld aan oude voertuigen van de landmacht.

Kavels

Voor zowel goederen van de overheid als producten van failliete bedrijven geldt dat deze worden verdeeld in kavels. Een kavel kan bijvoorbeeld een boot zijn, maar ook een partij kleding of een computer met toebehoren. Op de veiling websites is te zien welke kavels er te koop zijn. Je biedt altijd op een bepaalde kavel op deze websites.

Bezichtiging en afhalen producten

Alle goederen zijn te bezichtigen op bepaalde dagen, deze dagen worden kijkdagen genoemd. Per website verschillen de data van deze kijkdagen, het is dus aan te raden om dit op de desbetreffende website na te kijken. Ook het afhalen van goederen kan slechts op één bepaalde plek en op één bepaalde dag tussen vooraf bepaalde tijdstippen. Voordat je ergens op biedt is het dus eerste verstandig om te kijken of je die dag je product wel kunt ophalen, je bieding is namelijk niet terug te draaien.

Kosten en biedingen

Wanneer je een kavel (of producten/goederen) hebt gevonden waar je interesse in hebt, dan kun je er een bod op uitbrengen. Voordat je een bod op de kavel uitbrengt is het handig om te weten dat de belasting (±20%) vaak niet in het bedrag is inbegrepen. Ook moeten er op de meeste websites veiling kosten betaald worden. Beide factoren zijn afhankelijk van de website. Kijk voordat je iets koopt altijd eerst goed naar alle regels van de desbetreffende website.

De kavel veiling websites

Voor failliete bedrijven

Dit zijn enkele websites waar producten van failliete bedrijven worden geveild:

Voor goederen van de overheid

Om te bieden op goederen van de overheid ga je naar www.domeinenrz.nl.
© 2012 - 2024 Ruttger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beleggen in perpetualsBeleggen in perpetualsHet kan erg aantrekkelijk zijn om te beleggen in perpetuals. Perpetuals staan ook wel bekend als eeuwigdurende leningen…
De gevolgen van een faillissement van derdenDe gevolgen van een faillissement van derdenEen faillissement van een bedrijf, instelling of een persoon, kunt u als particulier door benadeeld worden. Een eigendom…
Geldzaken: beleggen voor dummiesGeldzaken: beleggen voor dummiesBeleggen kan op verschillende manieren; via obligaties, aandelen en opties. In dit artikel leg ik alle drie de onderdele…
Credit default swaps: verzekeren tegen faillissementCredit default swaps: verzekeren tegen faillissementCredit default swaps worden gebruikt om te beschermen tegen een faillissement van een land of bedrijf. Er wordt veel geh…

Wat houdt schapoptimalisatie voor een winkel in?Wat houdt schapoptimalisatie voor een winkel in?In de winkel of bij de retailaanbieder worden veelal producten aangeboden middels uitstalling in schappen. Vele rekken m…
Je zaak of winkel aankleden voor de kerstperiodeDe eindejaarsperiode is voor veel detailhandels een lucratieve periode. Mensen zijn op zoek naar geschikte cadeaus voor…
Ruttger (31 artikelen)
Gepubliceerd: 30-11-2012
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.