Je eerste krantenwijk

Je eerste krantenwijk Als je 13 jaar bent zijn er niet veel mogelijkheden om geld te gaan verdienen. Wat je wel kunt gaan doen is folders rondbrengen! Je kunt makkelijk aan een wijkje komen en het is vaak ook dicht bij jou in de buurt. Ook kun je kiezen uit wijken waarbij je de folders eerst zelf moet vouwen, en wijken waarbij je de folders alleen nog in de brievenbus moet gooien.

Waarom bezorgen?

Er zitten een paar voordelen en nadelen aan het bezorgen. Hier wat voordelen op een rijtje:
  • Je hebt vaak ruim de tijd om je folders te bezorgen. Als het dus bijvoorbeeld even regent kun je ook een dagje wachten met het bezorgen. Je hebt meestal twee tot drie dagen de tijd om alles te bezorgen.
  • Het verdient snel.
  • Je bent lekker buiten bezig.
  • Er blijft ook tijd voor andere dingen over, het kost niet heel veel tijd.
  • Je wordt eigenlijk altijd aangenomen, ze zoeken vaak bezorgers.
Hier wat nadelen op een rijtje:
  • Het werk is best zwaar. De krantjes zijn meestal best dik en daarom is het soms best zwaar om alles mee te nemen.
  • Omdat het buiten is kun je last hebben van het weer. Maar je kunt wel zelf bepalen op welk moment je gaat lopen.
  • Als je iets fout hebt gedaan kunnen mensen gaan klagen.

Hoeveel verdien ik?

Dit verschilt heel erg. Het ligt aan hoe groot je wijk is, hoeveel huizen er op elkaar staan, of er misschien een flat bij je wijk zit, hoe zwaar de krantjes zijn, of je moet invouwen. Het bedrag zal ongeveer 8 tot 20 euro per wijk zijn. Dit krijg je dan een of twee keer per week. Het verschilt ook per week hoeveel je krijgt, omdat het gewicht steeds anders is.

Hoeveel tijd kost het?

Dit verschilt ook weer per wijk. Als je in je eentje een wijk loopt zal dat ongeveer een tot vier uur duren. Als je ook gaat invouwen komt dit er nog bij. Als je net begint met je wijk zal het wat minder snel gaan. Je moeten nog kijken welke straten je moet doen. Je moet ook rekening houden met de stikkers op de brievenbussen. Veel mensen willen geen folders. Die moet je dan dus overslaan.

Klagen?

Als mensen bijvoorbeeld dubbele post krijgen, of als ze soms wel en soms niet krijgen, als ze wel folders krijgen terwijl ze een stikker op de deur hebben, of als er iets anders met de folders is kunnen ze gaan klagen. Dan bellen ze vaak de organisatie en die zal jou er dan op aanspreken. Vaak is dat niet zo erg. Het is wel erg als je je kranten niet bezorgt, maar ergens dumpt. Je naam staat waarschijnlijk op de folders dus ze kunnen makkelijk achterhalen dat jij de folders gedumpt hebt. Hiervoor zal je een flinke boete krijgen en je wordt ontslagen. Zorg dus dat je je krantjes netjes bezorgt.

Hoe kom ik aan een wijk?

Wil je gaan beginnen met bezorgen? Dan kun je je makkelijk aanmelden. Eerst moet je even voor jezelf bedenken wat je wilt, verpakte krantjes of krantjes die je zelf nog moet invouwen. Voor het invouwen krijg je natuurlijk meer betaald. Meestal kun je ook kiezen tussen een of twee keer per week bezorgen.
Er worden bij jou thuis regelmatig huis aan huis bladen verspreid. Daar staan vaak organisaties bij die iemand zoeken om een wijk te lopen. Op dat foldertje staat vermeld wat je moet doen om je aan te melden. Als je een stikker op je brievenbus hebt zal je geen advertentie folders krijgen voor het bezorgen. Dan kun je even zoeken op internet of je een website of een telefoonnummer van een organisatie kunt krijgen. Hier staat vaak veel informatie vermeldt.
Je zal meestal de organisatie even moeten bellen. Dan wordt alles geregeld en kun je gaan beginnen!
© 2011 - 2024 Tara96, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krantenwijk: salaris, minimum leeftijd & bezorgtijdenEen krantenwijk is een populair bijbaantje onder jongeren, dat een aardig salaris oplevert. Hoeveel verdient een kranten…
Krantenwijk, wat zijn de verdiensten?Krantenwijk, wat zijn de verdiensten?Regelmatig zoeken distributeurs mensen die kranten willen bezorgen. Je kunt de vacatures vinden in kranten, huis aan hui…
Werken als bezorgerWerken als bezorgerVoor veel mensen is het werk van bezorger de ideale bijbaan. Dit geldt vooral voor mensen met geen of een lage opleiding…
Populaire bijbaantjes en hoeveel verdien je? (vakantiewerk)De zomervakantie word veel gebruikt om extra geld te verdienen. Vele jongeren zullen in de vakantie gaan werken en dus o…

Overgekwalificeerd (te hoog opgeleid) tipsOvergekwalificeerd (te hoog opgeleid) tipsEen te hoge scholing kan in je nadeel werken als sollicitant. Niets is frustrerender dan een afwijzing krijgen omdat je…
Hobby's waarmee je scoort op je cvHobby's waarmee je scoort op je cvHobby's zijn niet onbelangrijk voor op je cv. De werkgever maakt op basis van wat je hobby's al een kleine beoordeling o…
Bronnen en referenties
Tara96 (44 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.