Thuiswerk als sms chat operator

Thuiswerk als sms chat operator Als je op zoek bent naar thuiswerk, zie je vaak verschillende oproepen staan voor sms chat operators. Bij dit werk kun je vanuit huis berichtjes typen vanaf je computer. Hoe sneller je berichten kunt typen, hoe meer geld je er uiteindelijk voor krijgt. Maar wat houdt dit thuiswerk nou eigenlijk in en hoeveel krijg je betaald voor het thuiswerk?

Wat is een sms chat operator?

Een sms chat operator is iemand die sms berichten verstuurd naar klanten. Vaak zijn dit chatberichten en je voert dus een leuk gesprek met de klant. Doorgaans moet je je voordoen als iemand anders. De klant betaald veel geld om in contact met iemand te komen en het is de bedoeling dat je daadwerkelijk overkomt als de persoon waar hij of zij mee praat. Het is vaak de bedoeling om het gesprek te laten lopen. Ieder sms berichtje dat binnen komt, levert immers geld op. Als chat operator is het dus jouw taak om bijvoorbeeld vragen te stellen waar weer een antwoord op kan komen.

Krijg je bij dit thuiswerk te maken met seks?

Veel sms chatboxen zijn gericht op seksuele contacten. De kans is dus aanwezig dat je als chat operator te maken krijgt met seks. Het is ook zeker de bedoeling om dan seksueel getinte berichten terug te schrijven, want dat is immers waar het hele contact op gericht is. Er kunnen zelfs homoseksuele contacten tussen zitten, of mensen die graag aan extreme dingen doen, zoals bondage. Je moet dus wel tegen dit soort berichten kunnen. Er zijn echter ook chatboxen waar het niet om seks draait.

Wat heb je nodig als je een sms chat operator wilt zijn?

Een sms chat operator heeft alleen maar een computer met internetverbinding nodig. Je hoeft dus geen sms berichtjes te versturen via je mobiele telefoon. Je krijgt een speciale loginnaam voor een website. Vanaf deze website kun je de sms berichten versturen. Je ziet precies in je scherm wie een smsje heeft gestuurd. Ook kun je informatie lezen die wellicht belangrijk is, bijvoorbeeld over de persoon waar je mee chat of de persoon die jij moet spelen.

Hoeveel geld krijg je?

Als je sms chat operator wilt worden, krijg je betaald per sms berichtje wat je verstuurd. Het kan dus erg schelen als je snel kunt typen, want hierdoor kun je al snel meer verdienen. Bij de meeste bedrijven waar je als sms chat operator kunt werken verdien je tussen de 8 en 10 cent per verzonden bericht. Dit bedrag is vaak wat hoger als je ís nachts berichten verstuurd. Vooraf moet je aangeven welke uren je kunt werken en het is dan ook noodzakelijk dat je er die uren ook daadwerkelijk bent. Er moet immers altijd wel iemand aanwezig zijn die kan werken.

Er zijn ook bedrijven waar je extra geld krijgt voor de klanten die via jou zijn aangemeld. Je ontvangt dan een paar cent per sms bericht wat zij versturen, zonder dat je daar zelf antwoord op hoeft te geven. Klanten kun je bijvoorbeeld werven via datingsites of andere contactwebsites. Je loon kan hierdoor stijgen, maar let op dat het nog niet zo gemakkelijk is om nieuwe klanten te werven.

Doorgaans word je erg onderbetaald bij het werk als sms chat operator. Zelfs als je snel kunt typen is het uurloon dat je verdient niet al te hoog. In sommige gevallen is dit slechts een paar euro per uur. Het voordeel is dan wel weer dat je het vanuit huis kunt doen.

Waar vind je werk als sms chat operator?

Op heel veel sites kun je werk vinden als sms chat operator. Bedrijven bieden hun diensten aan op vacaturesites. Ook als je op zoekmachines zoekt op sms chat operator, kun je al veel oproepen vinden. Vaak heb je geen ervaring nodig, maar soms moet je wel een soort test doen om te kijken of je goede chat berichten kunt versturen.
© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
mijn kijk opSms chat operator worden: Een droombaan?Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Vanuit je luie stoel smsíen en daar vervolgens geld mee verdienen. Het enige d…
Booleaanse operatorenEen manier om de resultaten bij zoekopdrachten bij zoekmachines of databanken te verbeteren is door gebruik te maken van…
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…

Thuiswerk als tekstschrijverThuiswerk als tekstschrijverBen jij goed met taal en vind je het leuk om lekker te schrijven? Dan kun je wellicht tekstschrijver worden Dit kan gema…
Slecht betaalde beroepenSlecht betaalde beroepenEr zijn een aantal beroepen waarvan het maandelijkse inkomen tegenvalt. Vaak zijn dit ook nog zware beroepen die veel en…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 29-06-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.