Goede bijbaantjes voor jongeren

Jongeren willen graag wat bijverdienen en zijn hierdoor op zoek naar de ideale bijbaan. Vaak komen zij terecht als vakkenvuller in een supermarkt, ook al zijn er alternatieven. Er zijn genoeg manieren om snel geld te verdienen op jonge leeftijd, maar de beste inkomstenbronnen liggen niet altijd voor de hand.

Dagjeswerk

Een zeer gewilde sector bij de jongeren is het dagjeswerk. Dit houdt in dat je één dag een bepaalde opdracht uitvoert. Dit kan werkelijk van alles zijn: van auto's tellen in het verkeer tot presentaties maken voor een bedrijf. Dit zorgt voor een grote diversiteit in werk, en tevens voor een hoog uurloon; het meeste dagjeswerk verdient wel 8 tot 16 euro per uur. Om een geschikte opdracht te vinden moet je er wel snel bij zijn, want dagjeswerk is zeer gewild! De beste manier om dagjeswerk te vinden is op Dagjeswerk.nl, waar regelmatig werk op wordt geplaatst door opdrachtgevers. Maak een profiel aan, en wie weet wordt je wel gevraagd om een dagje te komen werken!

Hockeyscheidsrechter

Als je op hockey zit en inmiddels jouw scheidsrechterskaart hebt binnengehaald, dan zit je op een goudmijn. Op vele grote clubs hebben seniorenteams scheidsrechters nodig voor hun wedstrijden. Zij betalen hier vaak wel 15 tot 20 euro per wedstrijd voor! Je zou met dit soort teams in contact kunnen komen door te vragen of zij misschien een scheidsrechter nodig hebben voor hun volgende wedstrijd. Als jij vervolgens een wedstrijd voor hun hebt gefloten en ze zijn tevreden zal jij misschien wel hun vaste scheidsrechter kunnen worden. Ook zou je in contact kunnen komen met een site die scheidsrechters regelt, zoals goeiescheids.nl. Als jij als scheidsrechter voor zo'n site werkt, krijg je simpelweg wedstrijden binnen om te fluiten. Het opstapje in het fluiten is moeilijk, maar als je eenmaal contacten hebt in deze wereld dan kan je hier leuk aan verdienen.

Horeca

Werken in een restaurant of café: het is niet alleen leuk, maar verdient ook goed. Wat echt het verschil maakt met ander werk is de fooi. Bovenop een salaris dat vaak al hoger ligt dan het gemiddelde baantje, krijg je hier ook nog de fooi bovenop. Om te werken in de horeca moet je wel sociaal zijn en kunnen werken onder hoge druk; het is niet bepaald een stressvrij baantje; zeker als je in een populair restaurant werkt. Ook zal je vaak tot late uren moeten werken, maar dit zorgt er wel voor dat je veel uren achter elkaar maakt en dus lekker veel verdient. Om zo'n horecabaantje te vinden kan je online naar vacatures kijken bij een restaurant in de buurt, of kom een keer langs en vraag of zij nog iemand nodig hebben in de bediening.

Eigen baas

Als jij niet zo'n zin hebt om voor iemand te werken, zou jij ook een eigen inkomstenbron kunnen opzetten. Met goeie contacten kom je al een heel eind!

Honden uitlaten

Als je op zoek bent naar een baantje met niet al te veel stress, waarbij je ook nog eens buiten bent, is honden uitlaten het ideale baantje voor jou. Je bent eigen baas, wat betekent dat je erg flexibel kan zijn met je werktijden en loon. Maar hoe vind je klanten voor jouw eigen hondenuitlaatservice? Er zijn hier verschillende manieren voor: zo kun je via jouw kennissenkring of social media jezelf beschikbaar stellen. Ook kan je briefjes in de brievenbus doen met informatie en jouw nummer; geïnteresseerden kunnen jou dan bellen als zij belangstelling hebben. Het loon bepaal jij zelf en hangt ook af van wat jouw klant ervoor over heeft, maar het is zeker dat je met honden uitlaten meer verdient dan een baantje in de lokale supermarkt.

Technische reparatie

Ben jij handig met laptops, tablets, smartphones of andere apparaten? Dan zou jij jezelf beschikbaar kunnen stellen als reparateur. Zo zou jij bijvoorbeeld een gebroken iPhone-scherm kunnen vervangen met een vette winst. Onderdelen en gereedschap zijn zeer goedkoop te bestellen, dus met jouw reparaties heb je een grote winstmarge. Dit scheelt de klant ook weer geld, want jij bent waarschijnlijk goedkoper dan de iCentre. Je zou jezelf het best kunnen adverteren via jouw kennissenkring, aangezien zij jou kennen en dus eerder zullen vertrouwen. Pas wel op en zorg dat je zeker weet dat je goed kan repareren, want je wil niet met boze klanten zitten.

Huiswerkbegeleider

Als jij uitblinkt in een bepaald vak, zou jij huiswerkbegeleider kunnen worden. Vaak hebben kinderen op de middelbare school moeite met een bepaald vak; hier zou jij ze mee kunnen helpen. Een uurtje langer op school blijven om iemand bijles te geven verdient goed en makkelijk. Ook hier kan jij natuurlijk je eigen loon en uren enigszins bepalen.

Auto wassen

Het ideale vakantiebaantje is autowassen. Met de spullen die jij thuis hebt liggen kom je vaak al een heel eind. Ga vervolgens langs de deuren en vraag simpelweg of je de auto mag wassen. Je kan hier al gauw 5 euro voor vragen en binnen een halfuur klaar zijn. Het voordeel van dit baantje is, is dat je zo lang door kan gaan als je wil; er zijn klanten genoeg! Pas wel op dat je geen schuursponsen gebruikt. Dit kan krassen op de lak opleveren.

Oppassen

Een echte klassieker in de inkomstenbron van jongeren is het oppassen. Een adresje in de buurt heeft altijd wel iemand nodig om op de kleine te letten. Om aan zo'n adresje te komen zou je kunnen rondvragen, briefjes in de brievenbus doen of even aanbellen of zij misschien een oppas nodig hebben. Als je eenmaal een adres gevonden hebt, gaat het heel makkelijk. Een avondje op de bank tv kijken (vaak liggen de kinderen al in bed) tegen een loon van minimaal 4 euro per uur is werkelijk ideaal.
© 2015 - 2024 Heindewilde, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschillende baantjes voor jongerenJongeren hebben voor meerdere doeleinden geld nodig, bijvoorbeeld: uitgaan, muziek, hobby en kleding. Om die redenen heb…
Bijbaantjes en vakantiebaantjesBijbaantjes en vakantiebaantjesVeel jongeren hebben een bijbaantje of vakantiebaantje. Maar als een jongere nog thuis woont, kan een bijbaantje gevolge…
Bijbaantje of vakantiebaantje: regels, welk werk mag wel?Werken bij een bijbaantje of vakantiebaantje brengt diverse regels met zich mee. De wet heeft verschillende regels opges…
Het populairste vakantiewerk op een rijHet populairste vakantiewerk op een rijVeel jongeren zoeken in de vakantie naar een vakantiebaantje. Vakantiewerk is erg populair omdat jongeren in de vakantie…

Hoe opslag of loonsverhoging vragen bij je baas?Hoe opslag of loonsverhoging vragen bij je baas?Een loonsverhoging of opslag afdwingen bij je baas is geen sinecure. Je zal moeten beschikken over goede argumenten om j…
Promotiewerk: informatie en tipsBen jij sociaal, enthousiast en een echte doorzetter? Dan is een bijbaan als promotiemedewerker misschien wel wat voor j…
Heindewilde (3 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.