Hoe verder na het schrijven van je eerste artikel

Hoe verder na het schrijven van je eerste artikel Je eerste artikel staat op InfoNu. De kop is eraf. Erg veel levert het nog niet op en je wilt meer. Maar hoe neem je die grote stap van één naar vijf artikelen ? De tips hieronder helpen je bij het uitbreiden van jouw verzameling zelfgeschreven artikelen.

Borduur voort op een eerder geschreven artikel

Het werkt het makkelijkst om een paar artikelen over hetzelfde onderwerp te schrijven, waarbij je telkens een ander onderdeel behandelt. Als het onderwerp van je eerste artikel zich daarvoor leent dan kun je in een tweede artikel een andere kant belichten. Heb je bijvoorbeeld je eerste artikel over de verzorging van papegaaien geschreven, dan zou je in je tweede artikel iets kunnen vertellen over papegaaien in het wild. Een derde artikel zou kunnen gaan over het kweken van deze vogels en een vierde over waar je op moet letten bij de aanschaf van een papegaai. Lukt dat niet, zoek dan een nieuw onderwerp.

Tips bij het zoeken naar een onderwerp

Schrijf over je interesses, dat schrijft het makkelijkst en je interesses zijn vaak breder dan je denkt. Denk hierbij niet alleen aan je hobbies, maar ook aan je werk. Vaak heb je kennis in huis die voor jou heel vanzelfsprekend is, maar waar anderen graag een artikel over zouden willen lezen.

Kijk eens in je boekenkast. Ook daar vind je een boel informatie die jij (hoogstwaarschijnlijk) interessant vindt en die je aan anderen kunt overbrengen.

Surf wat over internet of kijk eens een documentaire. Heel leerzaam en vaak kun je aan het eind de grote lijnen samenvatten en verwerken in een informatief artikel.

Verder zijn er vast nog wel dingen die jij graag zou willen weten, hoe een bepaald apparaat werkt, hoe je iets op de computer voor elkaar krijgt. Zoek uit hoe het werk en deel je kennis met anderen.

Structuur aanbrengen

Probeer, als je een onderwerp hebt gevonden, er wat structuur in aan te brengen. Deze structuur kun je terug laten komen in de onderverdeling in kopjes of zelfs in de onderverdeling in verschillende artikelen die elk een gedeelte van het onderwerp behandelen.

Noteer ideeën

Het is handig om altijd een lijstje bij je te hebben waarop je nieuwe ideeën voor onderwerpen kunt noteren. Je zult er versteld van staan hoe vaak je een idee te binnen schiet en zo gauw je actief met zo'n lijstje gaat werken zul je merken dat je anders naar de wereld om je heen gaat kijken en bij de gekste dingen gaat denken: "Hee, hier zou ik wel eens een leuk artikel over kunnen schrijven!"
© 2008 - 2024 Artistik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijvenGeld verdienen met artikelen schrijven op internet is voor iedereen. Je kunt dit in de vorm van een weblog doen, maar ve…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
Inkomsten verhogen, hoe doe je dat? TipsInkomsten verhogen, hoe doe je dat? TipsInkomsten verhogen, hoe doe je dat? Het verhogen van inkomsten wil bijna iedereen wel, zeker nu het leven steeds duurder…
Geld verdienen met artikelen schrijven: de beste sitesGeld verdienen met artikelen schrijven: de beste sitesHet is mogelijk om veel geld te verdienen met het schrijven van artikelen. Jij schrijft over onderwerpen die jou interes…

Het vinden van een stage: hoe pak je dat aan?De meeste mensen hebben al eens een keer stage gelopen of zullen het nog moeten doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je…
Stages: Tips voor stage lopenStages: Tips voor stage lopenVaak komt het ergens tijdens je opleiding wel naar voren: je moet stage lopen. Voor jezelf én je opleiding is een stage…
Artistik (8 artikelen)
Gepubliceerd: 24-02-2008
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.