Manieren om een gat in jouw cv te dichten

Manieren om een gat in jouw cv te dichten Het opstellen van een goede cv is belangrijk om een sollicitatiegesprek te krijgen. Gedurende het gesprek zal jouw cv al leidraad worden gebruikt. Gaten opvullen kan! Maar denk goed na hoe je de gaten in jouw cv dicht. Je moet proberen om jouw beste kant te laten zien in jouw cv. Heb je een tijdje werkloos thuis gezeten? Dit zal zeker vragen oproepen tijdens het gesprek. In jouw cv kun je dergelijke vragen voorkomen door de cv slim op te stellen. Je hoeft niet te liegen in jouw cv, lastige vragen voorkomen kan ook zonder te liegen. Hieronder tref je een aantal tips aan om jouw cv positiever naar voren te laten komen.

Vermeld geen maanden in de cv

Indien je een aantal maanden werkloos thuis hebt gezeten, spreekt dat niet in jouw voordeel. Het kan iedereen overkomen, maar je kunt vragen hierover eenvoudig voorkomen. Bij werkervaring is het gebruikelijk om ook de maanden te noemen wanneer je bij een werkgever bent begonnen. Door de maanden weg te laten kun je voorkomen dat er een gat in jouw cv zit. Het is niet verstandig om erover te liegen, maar verbloemen mag.

Het is belangrijk om actief over te komen

Een periode van werkloosheid hoeft niet verzwegen worden. Stel, je hebt een half jaar thuis gezeten. Tijdens het sollicitatiegesprek zullen er vragen gesteld worden over deze periode. Wat heb je die maanden thuis gedaan? Het komt slecht over dat je uitsluitend naar werk hebt gezocht. Als de periode niet te verbloemen is op de cv, zorg dan in ieder geval voor een opvulling van deze periode. Als je een opleiding hebt gevolgd zal het al anders overkomen dan dat je gewacht hebt op de volgende baan.

Bedenkt geen werkgever

Je kunt de baan vergeten bij een leugen in jouw cv. Geef niet op dat je bij een bedrijf hebt gewerkt, terwijl dat niet zo is. Ze kunnen namelijk referenties opvragen. Het komt vreemd over dat je niets kunt opgeven. Bedenk je ook dat de werkterreinvan de recruiters een klein wereldje is. Mensen die werken in HR hebben vaak contacten met HR-medewerkers bij andere bedrijven. Door de mand vallen zal geen vertrouwen wekken bij de werkgever.

Zorg voor een werkervaringsplaats tijdens werkloosheidsperiode

Een betaalde baan zoeken valt vaak niet mee. Je kunt jouw kansen vergroten door als een soort stage aan het werk te gaan. Dit kun je het beste doen binnen jouw eigen vakgebied. Op deze manier doe je ervaring op en je voorkomt een gat in jouw cv. Wat misschien nog wel belangrijker is, je laat een goed mentaliteit zien. Je kiest er namelijk voor om zonder financiële vergoeding jouw kennis en ervaring te vergroten.

Tijdelijk werk accepteren

In de periode dat je geen werk hebt doe je er verstandig aan om tijdelijk werk te accepteren. Ook als het onder jouw inkomensniveau zit. Hiermee voorkom je een gat in jouw cv en je kunt weer werkervaring op doen. Ook als het slechts om een periode van een paar weken gaat. Je laat namelijk zien dat je wel wilt werken. Een bijkomend voordeel kan zijn dat gedurende deze periode je geen gebruik hoeft te maken van een uitkering. Dit verlengt de maximale duur van de WW. Een werkgever zoekt niet alleen medewerkers met de juiste papieren, maar ook met de juiste werkhouding.
© 2014 - 2024 Juul, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Veelgestelde vragen sollicitatiegesprekWat zijn veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek? Welke vragen kun je verwachten en hoe kun je het beste ant…
Alles over curriculum vitaeBij een sollicitatie naar een bepaalde functie wordt altijd gevraagd een motivatie en een cv mee te sturen, maar wat hou…
Het sollicitatiegesprek: wat mag worden gevraagd en wat nietHet sollicitatiegesprek: wat mag worden gevraagd en wat nietSoms worden tijdens een sollicitatiegesprek allerlei persoonlijke vragen gesteld. Het is goed om te weten dat dit helema…
Cv zonder werkervaringCv zonder werkervaringAls starter op de arbeidsmarkt is het niet eenvoudig om op te vallen tussen de grote hoeveelheid sollicitanten. Bedrijve…

Startersbeurs voor werkzoekende jongerenVoor jongeren is het niet altijd makkelijk om werk te vinden nadat ze hun school hebben afgemaakt. De overheid neemt wel…
Flexcontract en toch een hypotheekFlexcontract en toch een hypotheekOndanks de flexibilisering van de arbeidsmarkt, blijven banken vragen om een vast contract bij het aanvragen van een hyp…
Bronnen en referenties
  • Digitale Intermediair van 19-12-2013
Juul (897 artikelen)
Gepubliceerd: 05-01-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.