De gevolgen van werkloosheid

De gevolgen van werkloosheid Misschien heeft u de verkeerde of te weinig diploma’s, heeft de financiële crisis zijn tol geëist, of zit u vanwege een andere reden zonder werk. Feit blijft dat wanneer u niet werkt en het wel had willen doen, u een hoop misloopt. En vaak volgt alles elkaar op, dat u negatief word door de conflicten etc. Enkele staan vermeld hier.

Minder geld

Natuurlijk meteen het eerste en duidelijkste gevolg van werkloosheid. In vergelijking met wanneer u wel werkt heeft u natuurlijk minder geld te besteden, ook al heeft u wel een uitkering. Houd hier rekening mee en ga niet onnodig geld lenen, want hier raken mensen vaak door in grotere problemen.

Moedeloosheid

U kunt het helemaal gehad hebben met dat mindere inkomen dan u misschien gewend bent of dat het allemaal niet zo gaat als dat het moet gaan in het dagelijkse leven. Hier kunt u moedeloos van worden. Probeer u vooral te richten op de positieve dingen en wanneer u wilt en kunt werken vooral door te gaan met solliciteren, op zoek naar succes.

Negatief

Een overtreffende vorm van moedeloosheid kan overgaan tot een negatieve gedachtegang en zelfs depressie. Probeer u zich vooral niet te druk te maken over de werkloosheid maar richt u zich vooral op de leuke en positieve dingen.


Conflicten

Conflicten of in een vijandelijke situatie komen is niet ongewoon als gevolg. Denk hierbij aan ruzie met uw partner of met een van uw andere familieleden. De problemen die werkloosheid met zich mee kan brengen wilt u ergens op afreageren en dan hoeft er niet veel meer te gebeuren voor er conflicten verschijnen.

Verslavingen

Een andere veelvoorkomend gevolg zijn verslavingen, het kan zijn omdat u uw problemen wilt vergeten en zodoende aan de drank of drugs gaat, het kan ook zijn dat u hoopt uw geld bij elkaar te gokken en zodoende een gokverslaving oploopt. Echter is het erg lastig om uw eigen verslaving onder ogen te zien. Een verslaving kost altijd meer geld dan dat het oplevert, u kunt er niet vanuit gaan dat u wel de loterij wint.

Uitgavenpatroon aanpassen

Een van de dingen die u wel moet doen wanneer u zonder werk zit of komt te zitten is het uitgavenpatroon aanpassen. Om toch alles netjes op orde te houden zult u toch echt wat minder uit moeten gaan geven aan bijvoorbeeld luxe artikelen. Dit voorkomt een hoop negatieve gevolgen zoals bijvoorbeeld verslavingen.
© 2012 - 2024 Scg94, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lager inkomen houden door werkloosheidLager inkomen houden door werkloosheidWerknemers die na een lang dienstverband hun baan verliezen hebben vaak moeite om een baan te vinden met hetzelfde inkom…
Omgaan met werkloos zijnOmgaan met werkloos zijnHet kan zijn dat je wordt ontslagen, dat je contract afloopt, dat het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren of dat er…
Soorten werkloosheidSoorten werkloosheidWerk is natuurlijk erg fijn om te hebben. Het genereert een bron van inkomsten waarmee je alle gemaakte kosten kunt dekk…
Een WW-uitkeringAls je je baan helemaal of voor een gedeelte verliest dan kan je een Werkloosheidswetuitkering, ook wel een WW-uitkering…
Wat verdient een starter?Wat verdient een starter?Het inkomen van starters op de arbeidsmarkt verschilt sterk. Afhankelijk van de opleiding kunt u al ongeveer nagaan hoev…
Scg94 (27 artikelen)
Gepubliceerd: 08-07-2012
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.