Zakelijk sparen 2018 tegen de hoogste rente

Zakelijk sparen 2018 tegen de hoogste rente Zakelijk sparen doet u in 2018 tegen een hoge spaarrente. Er zijn een aantal interessante zakelijke rekeningen voor ondernemers met een aantrekkelijke spaarrente. U kunt zakelijk sparen tegen een vaste rente op een spaardeposito, maar ook met een variabele rente op een online rekening. Ga ook op zoek naar de hoogste spaarrente op zakelijk sparen.

Zakelijke rekening

Een zakelijke rekening kan een rekening met zakelijk krediet, een zakelijke spaarrekening of een gewone zakelijke rekening zonder krediet en rood staan. Er zijn legio mogelijkheden, maar als u ook op zoek bent naar een hoge spaarrente dan wordt het aantal interessante zakelijke rekeningen al een stuk kleiner.

Zakelijk sparen tegen hoogste spaarrente, vaste of variabele rente

Ook bij een zakelijke spaarrekening kunt u kiezen tussen vaste rente of een variabele rente. Als u probleemloos uw geld kunt plaatsen op een zakelijke rekening, kiest u voor een vaste rente op een spaardeposito. Die rente is hoger dan op een rekening met een variabele rente. Het is niet zo dat de verwachting en prognose is dat de rente in 2018 hard zal stijgen. U doet er toch goed aan om niet al uw geld lang vast te zetten tegen een vaste rente, maar om uw geld te spreiden. U plaatst dan een deel op een spaarrekening met een variabele rente en een deel op een rekening met een vaste rente. Belangrijk bij uw keuze is ook of u denkt dat de onderneming het geld weer snel nodig zal hebben. In dat geval neemt u het beste een zakelijke rekening waarvan het geld direct weer opneembaar is.

Zakelijk sparen 2018

Zakelijk sparen geldt niet alleen voor de grote multinationals. U kunt sparen voor een eenmanszaak, zzp'er, B.V., N.V., vereniging, stichting of onderlinge waarborgmaatschappij. Het kan allemaal. Zo kunt u slagvaardig ondernemen en geld achter de hand houden als er zich nieuwe investeringsmogelijkheden voordoen. U spaart in de meeste gevallen 24/7 en gratis. Eenvoudiger kan haast niet, terwijl het geld aangroeit met de spaarrente. Een dergelijke online rekening is eenvoudig en snel aan te vragen bij vele banken. Geef aan wat uw tegenrekening is en u kunt vrijwel direct aan de slag. Alleen geven ze niet allemaal evenveel rente en rendement en verschillen de voorwaarden onderling nogal eens, wat een rondgang op internet zeer nuttig maakt.

Regiobank is een nieuwe naam voor SNS Reaal

Even een paar banken voorstellen die zakelijk sparen en een zakelijke rekening aanbieden:
 • Regio bank is sinds 1 december 2010 de nieuwe naam van SNS Regio Bank.
 • Een andere bekende voor zakelijk sparen is MoneYou. MoneYou is een dochter van ABN AMRO.
 • De SNS Bank biedt een mooie rente met Meersparen en deposito's.
 • De ING Bank heeft ook een zakelijke bonus spaarrekening met basis- en bonusrente.
 • ABN AMRO heeft het ondernemers spaardeposito met een vaste rente.

Sinds 1 februari 2013 is SNS voor 100% in handen van de Staat.

Hoogste spaarrente zakelijk sparen 2018

De rente verandert nog wel eens, maar als u op zoek bent naar de hoogste rente kijkt u vooral naar de volgende banken:

Zakelijk sparen met de hoogste spaarrente, 12 januari 2018:

bankbasis rentemaximale spaarrente
Regio Bank 0,05%0,8%
SNS Bank 0,1%0,35%
ABN AMRO0%0,05%
ING 0%0,05%

Veilig zakelijk sparen met het depositogarantiestelsel in 2018

Ook zakelijk sparen kan vallen onder het garantiestelsel van De Nederlandse Bank. De hoofdregel is, dat kleine ondernemingen die een verkorte balans mogen publiceren, zich kunnen beroepen op het depositogarantiestelsel. Onder deze ondernemingen vallen de ondernemingen met gedurende twee jaar:
 • Minder dan 4,4 miljoen aan activa;
 • Minder dan 8,8 miljoen aan netto omzet;
 • Minder dan gemiddeld 50 werknemers.

Als de rechtsvorm rechtspersoonlijkheid heeft, kan gelden dat u zowel privé als zakelijk onder het depositogarantiestelsel valt. U kunt dan denken aan:
 • Besloten Vennootschap;
 • Naamloze Vennootschap;
 • Coöperatie;
 • Vereniging;
 • Stichting.

Ook stichtingen en een stamrecht B.V. voldoen normaliter aan bovenstaande eisen. Ook wie zakelijk gaat sparen ondervindt bij een faillissement van de bank veel ellende, stel u daarom ook altijd de vraag is mijn zakelijke rekening ook veilig bij een faillissement van de bank?

Slot

Een ondernemer wil ondernemen, maar wil ook niet dat op stillere momenten het geld niets of te weinig opbrengt. Beleggen op de beurs is vaak een te groot risico. Het sparen op een zakelijke rekening is dan veiliger en kan ook tegen een zeer aantrekkelijke rente.

Lees verder

© 2011 - 2020 Zeemeeuw, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Credit Europe Bank & sparen voor ondernemersCredit Europe Bank & sparen voor ondernemersDe Credit Europe Bank manifesteert zich al jaren als bank. De rente is er relatief hoog. Voor zowel de particuliere spaa…
ZZP: auto zakelijk of privé?ZZP: auto zakelijk of privé?Veel ZZP'ers die de aanschaf van een auto overwegen, stellen zich de vraag of ze die auto zakelijk of privé moeten kopen…
Bedrijfspand financieren: Kopen of toch liever huren?Wanneer je een bedrijfspand nodig hebt voor het opzetten of voortzetten van je onderneming, kom je automatisch voor de b…
Zakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financieringZakelijk krediet: Mogelijkheden voor zakelijke financieringWanneer je een geweldig idee hebt voor het starten of overnemen van een bedrijf, heb je meestal een zakelijk krediet nod…

Hoe benader je een koper? Diverse klantenprofielenHoe benader je een koper? Diverse klantenprofielenElke klant is anders, en vereist een specifieke aanpak. Klanten kunnen opgedeeld worden in diverse types die naargelang…
Belbin test / teamrollenDe Belbin test is een test die vooral effect heeft wanneer u in een groep werkt. De Beblin test gaat over de verdeling v…

Reageer op het artikel "Zakelijk sparen 2018 tegen de hoogste rente"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Zeemeeuw
Laatste update: Januari 2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Zakelijk
Special: Hoogste spaarrente 2020
Schrijf mee!