Goedkoop vliegen naar IJsland – WOW Air

Goedkoop vliegen naar IJsland – WOW Air WOW Air is een IJslandse vliegmaatschappij die zich als ‘vrijpostige IJslandse prijsvechter’ in de markt zet. WOW Air vliegt heen en weer naar een aantal Europese steden en naar Noord-Amerika. Het is een jonge maatschappij die in 2011 werd opgericht door Skúli Mogensen, een IJslander, die in 2011 tot zakenman van het jaar werd verkozen. WOW Air wil gaan vliegen met toestellen die geen of in ieder geval zo weinig mogelijk CO2 uitstoot hebben. Het heeft al IJslands luchtvloot met de laagste emissies. In 2019 stop WOW Air met vliegen, het bedrijf gaat failliet.

WOW Air prijsvechter

WOW Air werd in 2011 opgericht en vloog haar eerste vlucht op 31 mei 2012 naar Parijs. De IJslandse prijsvechter heeft als streven de goedkoopste vliegmaatschappij te zijn voor vluchten van en naar IJsland. Ze hebben daarmee het ‘WOW-effect’ tot marketinginstrument verheven; de glimlach en onvergetelijke service moet dat WOW-effect teweeg brengen.

Skúli Mogensen van IJsland

IJslander Skúli Mogensen heeft financieel geïnvesteerd in WOW Air en heeft een meerderheidsbelang in de onderneming. Mogensen heeft meer dan twintig jaar gewerkt in de high-tech industrie, mobiele communicatie en telecom in IJsland, Europa en Noord-Amerika.

Zakenman van het jaar

Hij richtte diverse bedrijven in de telecom branche op en verkocht ondermeer OZ Communications aan Nokia. De ondernemer heeft een bestuursfunctie in diverse bedrijven in Noord-Amerika en Europa, waaronder Securitas, MP Bank, DataMarket en Redline Communicatie. In 2011 werd hij in IJsland verkozen tot zakenman van het jaar.

Iceland Express

WOW Air nam in oktober 2012 alle vluchten van Iceland Express over en in oktober 2013 kreeg WOW Air de Air Operator´s Certificate van de IJslandse Transport Autoriteit toegekend. Met dit certificaat is het bedrijf niet meer afhankelijk van andere maatschappijen en kan het volledig zelfstandig opereren.

Miljoenen

De vliegmaatschappij maakte in enkele jaren een enorme groei door. In december 2014 kon WOW Air al haar miljoenste passagier verwelkomen. WOW Air vliegt vanaf Keflavik luchthaven Reykjavik naar twaalf Europese landen.

WOW mensen

De vliegmaatschappij heeft in 2016 250 mensen in dienst met ervaring in de luchtvaart en toerismebranche. De maatschappij staat zich er op voor dat bij elk onderdeel van het bedrijf professionele mensen werken, of het nu om het opnemen van de telefoon gaat, om het toezicht houden op de vluchten of om het vliegen zelf. De medewerkers zijn ervaren en vakkundig.

Paars

Paars is de kleur van WOW Air en die kleur is terug te vinden op de toestellen en in de kleding van de medewerkers.

Maatschappij met de glimlachMaatschappij met de glimlach
Bron: WOW AirBron: WOW Air
Skúli MogensenSkúli Mogensen

Airbus

WOW Air vliegt met Airbus A320 vliegtuigen. Dit type is uitermate geschikt voor het vliegen van korte afstanden van IJsland naar de Europese eilanden en het Europese vasteland. WOW Air steekt in op duurzamer vliegen en werkt met de minst vervuilende vloot van IJsland.

Duurzaam

WOW Air zegt over zichzelf: “WOW Air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach.”

WOW Reizen en Noorderlicht Excursies

WOW Air runt ook een reisbureau onder de naam WOW Reizen, dat zich heeft gespecialiseerd in laaggeprijsde arrangementen van en naar IJsland. WOW Reizen regelt de boeking van hotels en excursies.

Walvissen

Snellopers zijn de Noorderlicht Excursies, uitstapje naar de Blue Lagoon en de Gouden Cirkel en de excursies naar plekken waar walvissen zijn te zien.

1 april 2015
Op 1 april 2015 lanceert WOW Air het emissievrije vliegen. De maatschappij wil in 2020 vliegen zonder uitstoot en om dat doel te halen ging het een samenwerking aan met luchtvaartontwikkelaar SpaceCraftOne. Samen willen ze het eerste elektrische passagiersvliegtuig ter wereld introduceren, een vliegtuig dat wordt aangedreven door elektrische motoren. De motoren worden gevoed door zonnecellen die boven op de romp van het vliegtuig zijn gemonteerd. In beide vleugels komen accu's. Het elektrische vliegtuig krijgt als staartnummer WOW-EE. In 2020 wil WOW Air ermee vliegen tussen Londen en Skáldskapar Airport (Google translate vertaalt het als Fictief Vliegveld) in IJsland. Het toestel zal stiller en sneller zijn dan de huidige toestellen die op brandstof vliegen.

Elektrisch vliegen

De lancering van WOW Air dat ze gaat vliegen met elektrische vliegtuigen is een mooie aprilgrap, maar bedrijven en onderzoekers zijn daadwerkelijk bezig met het ontwikkelen van een vliegmachine zonder CO2 uitstoot, zonder geluid en die wel 460 kilometer per uur kan vliegen. Dat is geen grap. Het wordt gezien als een revolutie in de luchtvaart.

Testvlucht

De eerste testvlucht met een op zonne-energie aangedreven vliegtuig werd in 2010 gemaakt.

Failliet

Ondanks al de mooie plannen en vooruitzichten gaat het toch niet goed met WOW Air. Eind maart 2019 annuleert de maatschappij haar vluchten. Het bedrijf is failliet.
© 2015 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in IJslandIJsland is niet alleen een prachtig land maar je kunt er ook nog eens heel goed studeren. IJsland biedt namelijk veel op…
Een wintervakantie naar het noorderlichtEen wintervakantie naar het noorderlichtAls je het noorderlicht wil zien moet je zoveel mogelijk naar het noorden reizen. Het is een van de mooiste natuurversch…
Waar en wanneer is het noorderlicht te zien?Waar en wanneer is het noorderlicht te zien?Het noorderlicht is een spectaculaire lichtshow die zich afspeelt bovenin het noordelijk halfrond. Het is een toeristisc…
Vlag van IJslandVlag van IJslandIn een oogopslag is te zien in welke geografische regio het land dat bij deze vlag hoort ligt: Scandinavië. Deze blauwe…
Uithangbord, gaper en kapperspaal ooit voor analfabetenEen uithangbord is een bord dat loodrecht op een gevel is geplaatst. Het onderscheidt zich daardoor van een gevelbord da…
Bronnen en referenties
  • http://www.elektrischvliegen.nl geraadpleegd op 3 april 2015
  • http://wowair.nl geraadpleegd op 3 april 2015
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Skúli_Mogensen geraadpleegd op 3 april 2015
  • http://www.reisgraag.nl/vakantie_ijsland/nieuws/wow-air-introduceert-eerste-elektrische-vliegtuig/ geraadpleegd op 3 april 2015
  • https://translate.google.nl/#is/nl/Skáldskapar%20Airport geraadpleegd op 3 april 2015
  • Afbeelding bron 1: WOW Air
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 29-03-2019
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.