Op zakenreis: wat mag je niet vergeten?

Op zakenreis: wat mag je niet vergeten? Uit onderzoek is recentelijk gebleken dat 60% van de zakenreizigers wel eens iets vergeet. Dit kan erg vervelend zijn. Wil je niet dat jou dit overkomt? In dit artikel staan een aantal dingen die je niet mag vergeten!

Boeken van je reis en accomodatie

Je kunt je accomodatie boeken via de vliegmaatschappij of de hotels zelf, maar er zijn ook verschillende sites die je kunnen helpen de beste vliegreis te vinden en ook de accomodatie. Denk hierbij aan sites zoals:
 • www.vliegreizen.nl
 • www.bizztrip.nl
 • www.tripadvisor.nl
 • www.vliegtarieven.nl
Dit is maar een kleine opsomming van de mogelijkheden. Deze websites kunnen je de beste tarieven en vliegopties voorleggen en je vertellen welke accomodatie het dichtst bij de plek van je vergaderlocatie of conferentie ligt.

Regelen van een visum

Heb je een visum nodig dan kun je eenvoudig de formulieren downloaden via www.visum.nl. Je kiest het land en ziet direct of je een visum nodig hebt, en wat er verder nog aan informatie bij moet. Ook de kosten en duur van de visum staan erbij vermeld. Deze site wordt regelmatig vernieuwd, dus je hebt altijd de nieuwste informatie.

Regelen van Inentingen

Voor sommige landen heb je inentingen of medicijnen nodig zoals:
 • Malaria pillen
 • DTP inenting
 • Gele koorts inenting
 • Hepatitis A of B inenting
Mocht je twijfelen neem dan altijd contact op met de GGD of de Travel Health Clinic in je stad. Doe dit het liefst een maand vantevoren of langer. Waarom? Voor sommige inentingen moet je een tweede keer terugkomen en dan moet er wellicht 1 of 2 weken tussen de inentingen zitten.
Moet je Malaria slikken, dan moet je hier al vantevoren mee beginnen tot na 1 of 2 weken na je reis. De malariatabletten met de minste bijwerkingen zijn degene die je elke dag moet slikken. Er zijn er ook die je 1 keer per week of maand slikt, maar deze schijnen meer bijwerkingen te hebben.

Paspoort en andere documenten

Check altijd vantevoren of je paspoort nog geldig is. In het algemeen wordt gesteld dat je paspoort vanaf het moment dat je in heb buitenland bent, nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Tips voor weinig bagage tijdens je reis

Contactlensdoosjes in plaats van gels en lotions

contactlensdoosjes met schroefdoppen zijn fantastische reisaccessoires. Wil je kleine hoeveelheden haargel, wax of oogmake-up remover meenemen. Dan kan niets op tegen contactlensdoosjes. Ze zijn klein, lekken niet en je kunt er de benodigde hoeveelheid voor 1 week in kwijt.

Maak je eigen EHBO-kit

Gebruik een van de ritszakken in je bagagekoffer voor medicijnen (indien nodig). Hoewel, die kun je misschien beter meenemen in je handbagage. Stel dat je koffer zoekraakt.

Neem samples van zeep-en toiletartikelen mee

Als je de “kleinverpakkingen” verbruikt, hoef je dat allemaal niet meer mee naar huis te nemen. Het vermindert de hoeveelheid baggage in beide richtingen. Bovendien heb je minders stress op de terugreis: je laat niets waardevols achter omdat je je zorgen maakt om de kleine dingen.

Houd vast aan 1 kleurenschema, ongeacht de duur van de reis

Kies 1 basiskleur zoals zwart, blauw of beige. Hierdoor hoef je namelijk maar 1 paar schoenen meet e nemen. Door juiste mixes en matches hoef je zelfs minder kledingstukken mee te nemen. Voor mannen: kies een Colbert en een paar verschillende broeken zodat je geen pakken hoeft mee te nemen.

Beperk je zakengadgets

Je hebt waarschijnlijk alleen je mobiele telefoon en je laptop nodig. Neem je meerdere gadgets mee bedenk je dan wel dat het extra gewicht meebrengt en risico's dat je ze kwijt kunt raken.
© 2011 - 2024 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het visum voor je vakantieAls je naar het buitenland reist, dan heb je soms een visum nodig. Soms kan je deze kopen op het vliegveld van het land,…
Visum op tijd aanvragenElk land kent regels voor buitenlanders die het land willen bezoeken. Voor een aantal landen is een geldig paspoort vold…
Business visum Thailand: wat heb je nodig om er te werken?Business visum Thailand: wat heb je nodig om er te werken?Het kan voorkomen dat je een baan hebt gevonden bij een internationaal werkend bedrijf in Thailand. Dat betekent dat je…

Spullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenSpullen verkopen op Marktplaats zonder te investerenVeel Nederlanders verdienen geld door spullen op het internet te verkopen. U kunt niet zomaar spullen gaan opkopen en di…
Oudste Nederlandse familiebedrijvenNederland staat bekend om haar lange traditie van bedrijvigheid en handelsgeest. De Vereenigde Oost-Indische Compagnie (…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Relexahotels, Pixabay
 • www.bizztrip.com
 • www.visum.nl
 • www.ggd.nl
Esthercita79 (271 artikelen)
Laatste update: 17-11-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.