5 sleutels tot rijkdom en geluk

5 sleutels tot rijkdom en geluk Een leven dat een groot succes gaat worden, wie wil dat niet? Wat zijn de risico´s van het rijkdom en hoe kun je ze overwinnen? Wat zijn de risico´s van het geluk en hoe kun je ze overwinnen? Leer je stemmingen en gedrag te leiden en het leven zal je geven waar je om vraagt. Essentiele aanwijzingen die kunnen dienen als wegwijzers op weg naar het succes.

Sleutel 1: Leer met frustraties omgaan

In dromen over rijkdom en geluk, komen geen enkele frustraties in voor. Frustraties zijn het einde van deze mooie dromen. Frustraties betekenen de dood over deze prachtige dromen. Frustratie kan iets positiefs doen veranderen in iets negatiefs. Niemand jaagt een negatieve droom na. De discipline om een mooie droom na te jagen verdwijnt door frustratie. De discipline om de droom na te jagen is weg. En toch is de sleutel tot succes: frustratie!

Frustratie

Kijk naar iedereen die succesvol s: zij hebben een hoop frustratie onderweg naar het succes voor de kiezen gehad. Als iedereen had geleerd om te gaan met frustratie was iedereen rijk geweest: ze hadden hun dromen niet opgegeven door de tussen komst van frustratie. Zij hadden doorgezet, omdat ze in staat waren keer op keer om te gaan met frustratie. Iedere weg op weg naar succes kent (grote) frustraties, geef jij je dromen op omdat de discipline om zeep is geholpen door frustraties?

Omgaan met stress en frustraties

Je dromen najagen en omgaan met frustraties, hoe doe je dat? Veel frustraties levert een hoop stress op!
 • Stap 1: ga niet zitten zweten op de details en
 • Stap 2: onthoud heel goed dat het allemaal details zijn.

Mensen die hun doelen niet bereiken, zijn door hun frustratie gestopt. Tina Turner is een goed voorbeeld hoe iemand succesvol kon worden door om te gaan met frustraties.

Sleutel 2: Leer met afwijzing omgaan

De mensen met een succesvol leven zijn degenen die het meest worden afgewezen. Zij zijn degene die iedere “nee” als een stimulerende prikkel ervaren om deze nee om te toveren tot een “ja”. Zij zijn er heilig van overtuigd dat zij niet kunnen falen. Om te slagen, om succesvol te zijn, moet je leren iedere afwijzing het hoofd te bieden, moet je leren iedere “nee” als een uitdaging te zien en deze nee tot een “ja,” weten te transformeren. Nee, accepteren betekend beperkte gedachtes, beperkte gedachtes geeft beperkte levens. Iedereen die succesvol is heeft alles behalve beperkte levens!

Sleutel 3: Leer omgaan met financiële druk

Iedereen kent financiële druk, dat heeft niets te maken met arm zijn of veel geld bezitten. Je moet twee dingen leren:
 • Wat kan geld doen?
 • Wat kan geld niet doen?

Financieel onafhankelijk

 • 10% van je inkomen geef je weg, (dit is zaaizaad, investeringen voor de toekomst)
 • 10% van je inkomen betaal je schulden mee af,
 • 10% van je inkomen bouw je kapitaal op om investeringen te doen
 • 70% van je inkomen moet voldoende zijn om van rond te komen.

Financieel onafhankelijk worden leer je door:
 • Te leren sparen, dus geen geld over de balk gooien,
 • Te leren verdienen en
 • Te leren geld weg te geven.

Als je dat allemaal kunt en je hebt een financieel onafhankelijk plaatje voor jezelf gecreëerd, heb jij geleerd om te gaan met financiële druk. Ondanks de enorme financiële druk die Tina Turner kende na haar scheiding, heeft ze jaren hard gewerkt om alle schulden af te betalen. Behoorlijk frustrerend! Toch heeft ze doorgezet en nu staat ze aan de top van de popmuziek! Meer weten over financiële druk? Lees het volgende boek: The Richest Man in Babylon van George S. Clason.

Sleutel 4: Leer omgaan met zelfvoldoening

Zodra iemand succesvol is, kan hij stoppen. Zo iemand kon zich comfortabel beginnen te voelen en niets meer uitvoeren. Hij stopte met groeien en verliezen wat ze in de eerste plaats succesvol maakten. Zolang niet iemand iedere ervaring in het leven aangrijpt om te groeien, zal het een uitnodiging tot verval betekenen. Een gevaar van zelfvoldoening is vergelijken. Vergelijken wat anderen doen. Wat anderen doen moeten anderen weten, jij mag nooit jouw doelen in het leven uit het oog raken! Leer jezelf te beoordelen aan de hand van jouw doelen, niet aan de hand wat vrienden of anderen denken. Als anderen in het ravijn vallen, doe jij het toch ook niet?

Sleutel 5: Geef altijd meer dan je denkt te ontvangen

Iedereen die van zijn leven een succes wil maken, moet leren te geven. Hoe kan je de vruchten plukken van je succes? Laten we de vruchten nemen: je moet eerst een zaadje zaaien, het zaadje water geven en de grond voldoende voeding geven. Je geeft mest, bescherming en meer water. Je zet het zaadje in de zon. Uiteindelijk zal het zaadje een plant gaan worden en vruchten geven. Jouw verzorging, jouw tijd zit in het zaadje: succes hebt je geoogst door het plukken van de vrucht. Je kunt veel geld verdienen en een machtig bedrijf runnen. Maar als je het alleen voor jezelf doet, ben je niet werkelijk een succes. Denk aan succes als een levenswijze, een proces, een strategie van het leven.
© 2011 - 2023 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Secrets Of The Millionaire MindSecrets Of The Millionaire Mind'Secrets Of The Millionaire Mind' is de bestseller van auteur T. Harv Eker. Na dit boek bleef het niet stil en al gauw v…
Succesvol en rijk worden: onmisbare kwaliteitenSuccesvol en rijk worden: onmisbare kwaliteitenMensen die succesvol en rijk zijn, bezitten allemaal onmisbare persoonlijke kwaliteiten. Zonder deze kwaliteiten hadden…
Edelstenen en geldEdelstenen en geldIn het oude India adviseerden wijsheren koningen en keizers om bepaalde edelstenen te dragen ter vergroting van hun rijk…
Bronnen en referenties
 • Anthony Robbins Je ongekende vermogens – NLP de weg van excellentie – Servire Kosmos Uitgevers – 2010 Utrecht/Antwerpen
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 18-05-2011
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.