Bedrijfspand beveiligen op verschillende manieren

Een bedrijfspand beveiligen is een eenmalige investering. Wanneer je deze investering goed doet kan hier jarenlang van geprofiteerd worden en zal deze eenmalige investering op langer termijn terug verdiend worden. Bovendien is een investering als deze ook nog eens aftrekbaar. Bij het beveiligen komen veel facetten kijken zoals sloten, deuren, installatie, alarm en camera beveiliging. Al deze facetten worden in dit artikel besproken en uitgelegd.

Bedrijfspand beveiligen

Een bedrijfspand beveiligen kan je niet enorm veel kosten besparen op lange termijn maar ook een betere nachtrust. Naast de vele kosten die een bedrijf kan hebben bij inbraak kunnen er zich veel problemen voordoen zoals beveiligde informatie die niet meer in veilige handen is. Voorkomen is zeker in deze zin zeker een betere zaak dan genezen. Om je bedrijfspand goed te beveiligen is het een goede zaak om daarbij voor de volgende zaken beveiliging aan te kopen:
  • Sloten en eventueel hangsloten
  • Deuren (zoals bijvoorbeeld dievenklauwen)
  • Ramen (divenklauwen, goed hang en sluitwerk)
  • Verlichting (bij detectie van beweging)
  • Kluis/ brandkast
  • Alarm installatie
  • Camera beveiliging

Sloten & hangsloten

Zorg dat er sloten gekocht zijn die in je gehele bedrijf veilig werken. Een beveiligingsbedrijf weet welke sloten gecertificeerd zijn en is daarom ook verstandig daarnaar te vragen op moment van aanvragen bij een offerte. Zorg eventueel voor een kluisje bij de bank waar alle reserve sleutels liggen zodat deze buiten je bedrijf plaatsvinden. Helaas komt het nog te vaak voor dat oud personeelsleden vaak dader zijn bij inbraken.

Deuren

Zorg dat de deuren dievenklauwen bevatten. Dievenklauwen zorgen ervoor dat de deur niet met een breekijzer uit de scharnieren geforceerd kunnen worden. Dievenklauwen zijn verder m.b.t. andere investeringen enorm goedkoop en zo door je hele bedrijf te monteren.

Ramen

Zorg dat de ramen ook dievenklauwen gemonteerd hebben. Ramen dienen tevens goed hang en sluitwerk te bevatten zoals raambomen. Het is raadzaam raamboompjes welke zijn af te sluiten met een sleutel aan te kopen. Op moment het raamboompje met een sleutel is vergrendeld en de sleutel opgeborgen is kan men het raam bijna onmogelijk open krijgen.

Verlichting

Inbrekers hebben een hekel aan felle verlichting. Zorg daarom voor een energiezuinige lamp welke veel licht produceert over het gewenste oppervlak. Vierhonderd watt levert bijvoorbeeld 40000 lumen wat hetzelfde aan licht produceert als 4 lampen van 1000watt. Wanneer deze soort lampen verbind met bewegingsdetectors word de gehele oppervlakte alleen verlicht wanneer er een beweging plaatsvind. Voor deze beweging zijn eventueel ook nog camera's aan te sluiten zodat de beweging meteen opgenomen is.

Camerabeveiliging

Camera beveiliging is een belangrijk punt zodat wanneer er onverhoopt toch ingebroken zou worden er beelden bij de politie kunnen worden aangeleverd. Camera's die gaan opnemen met een bewegingsdetector werkt ideaal maar vergeet niet dat deze niet alleen lokaal opgeslagen worden op een harddisk welke plaatsvind in het bedrijfspand. Wanneer dit wel het geval is loop je het risico dat de harddisk ook gestolen word en je alsnog niets in handen hebt. Om deze risico's te vermijden is het belangrijk om gebruik te maken van IP camera's en/of een opname systeem welke via het netwerk/ internet worden opgeslagen. Op deze manier zijn de beelden meteen veilig geborgen voor later gebruik.

Kluis/brandkast

Zorg voor een kluis of brandkast welke professioneel is vast gemonteerd in het beton. Verder is het belangrijk om meteen voor een brandkast te kiezen die niet alleen zwaar en robuust is tegen inbraak maar ook meteen bescherming bied aan harde schijven, contracten en andere belangrijke documenten in geval brand. Uiteraard maakt dit de brandkast even wat duurder echter dit is een eenmalige investering die ook nog eens aftrekbaar is.

Alarminstallatie

Een alarminstallatie zijn één van de meest voorkomen preventie maatregelen tegen inbraak. Tevens is het een systeem waar nogal eens problemen mee ontstaan. Een alarm systeem staat in veel gevallen aangesloten op de telefoonlijn. Wanneer het alarm dan af gaat krijgt de politie meteen een automatisch telefoontje waarmee automatisch een tekst word afgespeeld zodat de politie weet welk adres te bezoeken waar er een inbraak plaats vind. Helaas komt het nogal eens voor dat er in veel gevallen geen inbraak is maar het alarm spontaan is afgegaan door een storing of een object dat is gaan bewegen voor de bewegingsdetector. Belangrijk is om te weten dat er tegenwoordig maatregelen bestaan dat wanneer dit bijvoorbeeld meer dan drie keer voorkomt politie gerechtigd is een boete op te leggen.
© 2010 - 2024 Knowledge4all, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woning beveiligen tegen inbraakInbrekers kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Hoe kunt u de woning beveiligen tegen inbraak? In di…
Een veilig zwembad: hoe en wat?Iedereen weet hoe gevaarlijk de combinatie kinderen en zwembad zijn, maar toch gebeuren er jaarlijks nog verschillende o…
Beveiligen tegen inbraak en diefstal met SelectaDNABeveiligen tegen inbraak en diefstal met SelectaDNADe meeste mensen hebben al eens een diefstal of inbraak of een poging daartoe meegemaakt. Het goed beveiligen van je spu…

Een spannende job: mystery shoppingJe ziet ze hier en daar opduiken, bedrijven die in opdracht de klantenservice van andere bedrijven doorlichten. Ze sture…
Goederenopslag: Opslagruimte voor goederen hurenAls je tijdelijk je goederen wilt opslaan dan kun je hiervoor een ruimte huren. Vaak heb je de keuze uit verschillende g…
Knowledge4all (41 artikelen)
Gepubliceerd: 05-08-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.