Je huis verhuren aan expats

Je huis verhuren aan expats Staat je huis te koop en kom je er maar niet van af? Wil je een jaar naar het buitenland en weet je niet wat je met je leegstaande huis moet doen? Woon je toevallig ook nog in de randstad? Misschien is je huis verhuren aan expats dan wel iets voor jou.

Verhuren aan expats

Staat je huis om wat voor reden dan ook voor langere tijd leeg, dan kan het interessant zijn om je huis tijdelijk te verhuren aan expats. Hiervoor moet je woning wel aan een aantal eisen voldoen. De meeste expats gaan werken in de Randstad en zoeken een woning in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Daarnaast vinden veel expats het prettig om een huis gemeubileerd te huren. Voor een korte periode kan het relatief duur zijn om een huis helemaal in te moeten richten. Toch zullen er ook expats zijn die de voorkeur hebben voor het huren van een gestoffeerde woning. Als de expat bijvoorbeeld met zijn of haar gezin komt, zal de expat misschien willen dat de kinderen zich zo veel mogelijk thuis voelen door de meubels van thuis mee te nemen. Expats verdienen vaak goed en houden wel van wat luxe en een net geordend huis, zonder gebreken. Oogt je huis luxe, is het netjes afgewerkt en is het bijvoorbeeld voorzien van extra luxe als een bubbelbad en/of sauna? Dan maak je meer kans om je huis te verhuren aan een expat.

Als je er over nadenkt om je huis te verhuren aan een expat kan je dit het beste doen via een makelaar die zich heeft gespecialiseerd in het verhuren aan expats. Vaak hebben deze makelaars een klantkring opgebouwd en werken ze samen met grote internationale bedrijven (denk aan Siemens, L'oreal Paris, Q8, Oiko Credit enz.). Het zelf op zoek gaan naar een potentiële expat huurder kost vaak meer tijd en energie. Daarnaast is een makelaar vaak goed op de hoogte van je rechten en plichten als je je huis wilt verhuren aan expats. Ook kan je via de makelaar in contact komen met mensen die ervaring hebben met het verhuren van hun huis aan expats.

Voordelen

  • Expats zijn vaak hoogopgeleide, nette mensen met respect voor hun omgeving en dus ook voor je huis. Je kan er vaak wel vanuit gaan dat je huis in goede staat wordt achtergelaten.
  • Daarnaast kan je je zorgen om het te verhuren huis vaak overgeven aan een makelaar gespecialiseerd in het verhuren van huizen aan expats.
  • De huur van de expats wordt vaak (gedeeltelijk) betaald door het bedrijf waarvoor de persoon werkzaam is. Het gaat vaak om grote, goed bemiddelde, internationale bedrijven. Het verhuren van je woning levert daarom een hoog rendement op.

Nadelen

  • Je huis moet aan een fors aantal criteria voldoen, de screening is vaak streng.
  • Als je je huis verhuurt, bouwt de huurder rechten op. Laat je hierover goed informeren door de makelaar! Vaak gaan expats na een periode weer terug naar hun thuisland of naar een volgend land. Dit is echter niet altijd het geval! Soms wilt een expat langer blijven en heeft deze als huurder ook de rechten opgebouwd om dit te kunnen doen! Het is raadzaam om je huis niet te verhuren als je deze binnen een bepaalde periode echt weer nodig hebt.
  • Als er een hypotheek op je huis berust, kan deze niet zomaar verhuurd worden. Hiervoor zal eerst contact opgenomen moeten worden met de hypotheekverstrekker.
  • Als verhuurder van je huis heb je ook bepaalde verplichtingen, denk aan onderhoud of lekkage verhelpen. Als je zelf bijvoorbeeld voor langere tijd in het buitenland zit kan het lastig zijn dit goed te regelen.
  • Er kan schade worden toegebracht aan je kostbare spullen.
© 2014 - 2024 Lola90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste plekken ter wereld om te pensionerenDoordat de vliegtickets goedkoper zijn geworden is de wereld ook veel kleiner geworden. Je hoeft niet meer voor altijd a…
Wel of niet een tweede eigen woningWel of niet een tweede eigen woningEen tweede eigen woning is vaak ook uw droomwoning. Of uw tweede huis is een beleggingsobject en voor de verhuur, een va…
Huurder voor uw huis zoekenHuurder voor uw huis zoekenNa toestemming van uw hypotheekbank mag u het te koop staande huis gaan verhuren. U moet echter nog wel geïnteresseerde…

Het nut van werkproceduresHet nut van werkproceduresEen werkprocedure is een beschrijving van de manier waarop gewerkt moet worden. Werkprocedures worden ook wel 'werkwijze…
Ruilhandel voorloper en alternatief voor papieren geldHoewel papieren geld steeds minder wordt gebruikt en veelal is verdrongen door pinnen of internetbankieren is met papier…
Bronnen en referenties
  • www.perfect-housing.com
Lola90 (43 artikelen)
Laatste update: 19-07-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.