Loods 5 – 250 aanbieders van meubels op één plaats

Loods 5 – 250 aanbieders van meubels op één plaats Tien jaar geleden werd de basis gelegd voor Loods 5 in Zaandam. Een outlet voor meubelen in een grote loods. Bij Loods 5 konden aanbieders hun collectie kwijt die ze in hun normale winkel niet meer konden slijten of waarvoor ze geen ruimte hadden. Inmiddels is het concept van Loods 5 verfijnd en het aanbod van nieuw en bijna nieuwe aanmerkelijk verbeterd.Ook is er een nieuwe winkel bijgekomen in Sliedrecht.

Veel aanbieders van meubelen en accessoires in één loods in Zaandam

Twee Haarlemmers waren de oprichters van de Loods 5 winkels. Hun inspiratiebron waren de Amerikaanse shoppingmalls, waarin heel veel verschillende aanbieders van producten waren gevestigd. In Zaandam, in de oude Bruynzeelfabriek vestigde het duo zich in de hoop op succes. In een hal van 4000 vierkante meter werd de verkoopruimte van al die verschillende aanbieders gevestigd, maar die ruimte werd steeds groter. Klanten vonden er in het begin vooral meubelen, maar tegenwoordig is er van alles te vinden, van accessoires tot meubelen en van boeddhabeelden tot riemen. Ook is er inmiddels is Sliedrecht een vestiging geopend en werken er in totaal honderd mensen bij het bedrijf. Overigens is er wel een centrale kassa. Het betekent dus niet dat bij elke afzonderlijke kast weer een ander gevonden moet worden voor informatie of de betaling. Ook heeft Loods 5 een vervoerssysteem waarbij de meubelen tegen betaling kunnen worden thuisgebracht.

Kleine en grote ondernemers met enorm veel uiteenlopende artikelen

Ondanks de centrale kassa, bestaat de firma in principe wel uit allerlei afzonderlijke bedrijven. Kleine en grote ondernemers kunnen in het pand hun artikelen verkopen door plaatsen te huren in Loods 5. Dit betekent dat zij geen eigen pand hoeven te exploiteren, geen eigen personeel hoeven aan te nemen en ook geen marketingplannen hoeven op te zetten. Dit doet Loods 5 namelijk allemaal voor hen. Wel is de selectie streng. Iemand met artikelen die niet in het concept passen, komt er niet in bij Loods 5. Ook moeten nieuwe huurders zorgen voor nieuwe producten. Veel van hetzelfde is niet waar de outlet op doelt.

Bron: RSunset, PixabayBron: RSunset, Pixabay

Nieuwe producten versus outlet in Loods 5

In de beginjaren was Loods 5 echt een outletstore met veel spullen van B kwaliteit en met beschadigde zaken die voor veel minder werden verkocht. Tegenwoordig is dat veel minder het geval en wordt heel veel nieuw en onbeschadigd aan de man gebracht.

Het voordeel van Loods 5; geen levertijden op meubelen

In Loods 5 is zoveel te vinden dat een compleet huis er mee kan worden ingericht, van de grote stukken tot de accessores. In totaal 250 aanbieders bieden een keur van producten. Het bedrijf heeft al die zaken in stijlen ondergebracht, waardoor het zoeken in het pand zelf wordt vergemakkelijkt. Bovendien is er voortdurend nieuwe aanvoer, dus het aanbod wisselt snel. De prijzen die worden gehanteerd zijn volgens Loods 5 bovendien scherpt. Ook wordt design verkocht van Vitra. Bovendien is alles wat bij Loods 5 staat direct te koop en dus mee te nemen. Levertijden van 6 weken tot 3 maanden kent de firma niet. Iemand die direct een huis moet inrichten kan zo met zijn meubelen en accessoires de deur uitstappen.

Verbouwing pand Loods 5 in Zaandam

In april 2010 wordt Loods 5 in Zaandam verbouwd. Er komt dan een kunstgalerie bij de firma. Ook wordt nagedacht over een eigen productielijn van meubelen en komt er een nieuwe website. Daarop moeten klanten dan alvast kunnen vastleggen wat ze willen gaan kopen. Bij Loods 5 is het dan alleen nog betalen en inladen en de nieuwe meubelen staan binnen een paar uur op de gewenste plaats.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Loods: het bouwen van een loodsLoods: het bouwen van een loodsHet hoeft niet heel duur te zijn om een loods te bouwen. U kunt er voor kiezen om een loods op uw terrein of bijvoorbeel…
Het loodswezen: dienstverlening op zeeHet loodswezen: dienstverlening op zeeEen loods is een specialist die heel erg goed bekend is met een (gedeelte van) een vaarwater. De loods heeft een adviser…
Een appartement aan de kust inrichtenEen appartement aan de kust inrichtenEen tweede verblijf of vakantie-appartement aan de kust vraagt een andere inrichting dan een huis voor permanente bewoni…
Goedkoop design-meubelen aanschaffenGoedkoop design-meubelen aanschaffenBen je van plan je huis opnieuw in te richten met design-meubelen, dan is de keuze groot. Alleen hangt er doorgaans wel…

Bijou in plaats van juwelenBijou in plaats van juwelenDure juwelen zijn zeker niet door iedereen betaalbaar. Maar het dragen van sieraden is voor veel vrouwen en meisjes een…
Kooprecht; conformiteitsvereiste ook zonder garantieAls consument voel je je als snel machteloos wanneer je niet tevreden bent over wat je gekocht hebt. Je hebt bijvoorbeel…
Bronnen en referenties
Reactie

Elly Engelhard, 02-12-2016
Even een vraag. Ik zoek fauteuils klassiek. Kan ik die ook bij u zien of is het alleen modern.
Engelse stijl?
Vr. Gr.
Elly Reactie infoteur, 16-02-2017
Bij mij kunt u niets zien, want dit is een algemene website met algemene informatie. Als u bij Loods5 wilt kijken is het denk ik handig bij hen op de website te kijken of naar de winkel te gaan.

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 03-11-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.