Te verdienen salaris bij een verzekeraar

Te verdienen salaris bij een verzekeraar Het inkomen is sterk afhankelijk van de branche waar u in werkzaam bent. Het inkomen bij een verzekeraar is vaak afhankelijk van een CAO. Het salaris en de overige condities verschillen sterk binnen deze branche. Ze hanteren verschillende schalen waarin bepaalde functies zijn ingedeeld. Binnen de betreffende schaal geldt er een minimum en een maximum inkomen. De schaal waar u in zit is weer afhankelijk van de functie die u uitoefent. Collega’s die hetzelfde werk verrichten kunnen door verschillende omstandigheden sterk verschillende inkomens ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden doordat de ene collega in het verleden een functie binnen het bedrijf heeft gehad met een hogere inschaling. Ook dienstjaren spelen hierbij een rol en rechten die in het verleden zijn toegekend.

Geen CAO, maar afzonderlijke arbeidsovereenkomsten

In deze branche kan er sprake zijn van een CAO of van per persoon afgesloten arbeidsovereenkomsten. Een CAO die gebruikt kan worden is bijvoorbeeld het CAO Verzekeringsbedrijf. Veel grote verzekeraars hebben een eigen CAO. De meeste kleinere werkgevers hanteren geen CAO, maar afzonderlijke arbeidsovereenkomsten. Dit kan een voordeel zijn en een nadeel. Indien u een baan krijgt waarvoor een CAO geldt, kunt u de tekst opvragen. Bij afzonderlijke arbeidsovereenkomsten weet u vooraf niet wat erin staat.

Salarissen bij assurantietussenpersonen

Het gemiddelde inkomen bij een tussenpersoon in verzekeringen is lager dan bij een verzekeraar het geval is. Over het algemeen zijn de arbeidsvoorwaarden minder interessant, en ook de beloning blijft achter. Dit wordt gedeeltelijk veroorzaakt doordat er minder doorgroei mogelijkheden zijn. Bij een verzekeraar kunt u eenvoudiger doorgroeien naar een hoger ingeschaalde functie. Met name bij kleinere kantoren bevat de organisatie minder lagen, waardoor u minder kans maakt op een hogere functie.

Opleiding blijft een doorslaggevende rol spelen

Werknemers met weinig vakopleidingen liepen in het verleden tegen minder obstakels op. Zolang de werkzaamheden goed werden verricht, werden er geen eisen gesteld aan de opleidingen. Tegenwoordig is er meer nadruk komen te liggen op de opleidingen. Dit wordt mede veroorzaakt door wettelijke eisen waar aan voldaan moet worden. Vroeger was het assurantie-b opleiding een garantie voor de toekomst. Tegenwoordig is het verplicht dat mensen die bepaalde functies verrichten, zich permanent bij moeten laten scholen. Iemand met een assurantie-b opleiding voldoet niet meer aan de gestelde eisen, indien hij of zij geen cursussen heeft gevolgd om de kennis op peil te houden.

Hoeveel salaris kunt u verdienen bij een verzekeraar?

De meeste verzekeraars hebben de functies opgedeeld in schalen. De hoogte van het inkomen is afhankelijk van de schaal waar de functie in is ingedeeld. Daarnaast wordt er vaak een verhoging per jaar doorgevoerd afhankelijk van het presteren. Op het moment dat het maximum van de schaal is bereikt, kunnen er jaarlijks geen verhogingen meer worden doorgevoerd. In bepaalde gevallen kunt u nog verder groeien in dezelfde functie, door als senior aangemerkt te worden.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris is het ook belangrijk om te kijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een onderschatte arbeidsvoorwaarde is het pensioen. De pensioenen zijn moeilijk met elkaar te vergelijken, maar het kan een groot verschil maken op pensioendatum. Ook de eigen bijdrage die u moet leveren aan de opbouw, kan tientallen euro’s per maand schelen. Kijk ook goed naar de aanvullende voorwaarden, en baseer u niet uitsluitend op het salaris.
© 2010 - 2023 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe hoog is het salaris in het onderwijs?Hoe hoog is het salaris in het onderwijs?Het inkomen van leraren is onder andere afhankelijk van het soort onderwijs, en het aantal dienstjaren. De afgelopen jar…
De verschillende pensioenregelingenDe verschillende pensioenregelingenIedereen die werkt heeft meestal wel een pensioenregeling. Echter welke regeling heb jij en levert die regeling je later…
Auto verzekeren via tussenpersoon biedt voordelenAuto verzekeren via tussenpersoon biedt voordelenU kunt uw auto rechtstreeks verzekeren bij een verzekeraar of via een tussenpersoon. De tussenpersoon moet er ook geld a…
Premie en service van de onafhankelijke tussenpersoonPremie en service van de onafhankelijke tussenpersoonOp verzekeringen kunt u veel geld besparen. Met name de autoverzekering geeft grote premieverschillen.

Proeftijd en arbeidsovereenkomstEen proeftijd is alleen van toepassing bij een arbeidsovereenkomst als die echt is opgenomen in de arbeidsovereenkomst.…
Een assessment: hoe bereid je je voor op een assessment?Wie een nieuwe baan krijgt of wie in een hogere positie kan komen, moet vaak een assessment doen om te kijken of hij of…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 22-12-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.