De voor- en nadelen van de Bijenkorf Card

Een van de meest toonaangevende warenhuizen in Nederland: de Bijenkorf. In 1870 opgericht en nog steeds exclusief, modisch en vernieuwend. Voor wie regelmatig één van de filialen binnenloopt, is het wellicht handig zich eens te verdiepen in de voordelen van de Bijenkorf of BIJ card. Maar laat u niet te snel overtuigen door deze veredelde creditcard, ook de nadelen wegen mee.

Wat is de BIJcard?

De Bijenkorf Card of afgekort BIJcard is een persoonlijke creditcard met net een beetje extra. De kaart valt onder Mastercard en is speciaal op de markt gebracht voor de Bijenkorf klant. Net zoals een normale creditcard, kun je met deze kaart op krediet kopen. Het bestedingslimiet kan bij aanvraag gekozen worden, maar is wel afhankelijk van de behoordeling van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het startlimiet is 2.500,= ook als er meerdere kaarten aan een overeenkomst zijn gekoppeld. Omdat het een Mastercard is, wordt deze kaart wereldwijd geaccepteerd, betaalt de kaarthouder altijd achteraf en is het mogelijk in termijnen af te lossen. Ook een buitenlandse reis, betaald met de creditcard, geeft overal ter wereld automatisch en kosteloos recht op verschillende soorten reisverzekeringen. Toch heeft deze kaart meer te bieden dan de voordelen van een gemiddelde creditcard. Het grootste voordeel van de BIJcard is het spaarprogramma. Wie betaalt met de BIJcard, krijgt over alle aankopen gratis punten. Het is ook mogelijk de BIJcard alleen binnen de Bijenkorf te gebruiken, zonder gebruik te maken van de Mastercard functie. Op mijnbijenkorfcard.nl zijn alle betalingen, puntenstand en betalingstermijnen te zien.

Het spaarprogramma

Het puntensysteem zit niet ingewikkeld in elkaar. Bij elke aankoop spaart de kaarthouder Bijenkorf punten. Deze punten zijn in te wisselen voor korting of gratis artikelen bij de Bijenkorf. Bij speciale evenementen, zoals Exclusieve koopavonden en actiedagen, krijgt de klant bovendien extra punten bij aankoop van bepaalde producten. Elke euro die de klant besteedt, is een punt waard en voor 400 gespaarde punten wordt 10,00 uitgekeerd. Wie dus regelmatig iets koopt bij het warenhuis, heeft al snel een aantrekkelijke korting te pakken. Maar ook aankopen buiten de Bijenkorf leveren punten op. Vliegtickets met een waarde van 1.600,= leveren 800 punten op. En door regelmatig te tanken met de BIJcard, vliegt de puntenstand omhoog.

Overige korting

Het spaarprogramma is niet het enige voordeel van de BIJcard. Een BIJcard houder wordt regelmatig op de hoogte gebracht van speciale voordeelacties, exclusieve koopavonden en andere interessante evenementen. Tevens wordt er een vaste korting van 10% gegeven op bijna alle topmerken geuren en cosmetica. Bij aanvraag van de kaart krijgt men ten slotte direct 10% welkomstkorting. Wie de kaart alleen voor aankopen binnen de Bijenkorf gebruikt, krijgt deze gratis. Als de kaart ook als Mastercard wordt gebruikt om geld op te nemen of buiten de Bijenkorf aankopen te doen, zijn de kosten 12,50 per jaar en een tweede kaart op dezelfde rekening kost 6,25. De kaart is vijf jaar geldig en voor de vervaldatum wordt een nieuwe kaart automatisch toegestuurd.

Schaduwzijde

Toch bestaat het gevaar een al te rooskleurig beeld te schetsen van deze BIJcard. Het blijft een creditcard en op krediet betalen is niet voor iedereen weggelegd. Wie zich gemakkelijk in de schulden steekt en niet goed met geld om kan gaan, kan deze kaart beter niet aanvragen. Het is mogelijk om in grote problemen te komen door verkeerd gebruik van een creditcard. Men heeft alleen oog voor de aantrekkelijke voordelen, maar de gevolgen zijn niet te overzien. Ook het rentepercentage bij te late betalingen, is buitenproportioneel hoog.

De kaart is niet voor niets door de Bijenkorf in leven geroepen. Het stimuleert het koopgedrag van de consument en spaarsystemen maken dit extra aantrekkelijk. Maar wie een regelmatige, verstandige koper is bij de Bijenkorf en zich serieus buigt over de voor- en nadelen, kan zeker regelmatig voordeel halen uit de BIJcard.
© 2010 - 2020 Nicolette, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Bijenkorf Card: aanvragen en voorwaardenDe Bijenkorf Card: aanvragen en voorwaardenDe Bijenkorf Card is een creditcard waarmee aankopen gespreid kunnen worden betaald. Tevens ontvangt u standaard korting…
ICS Cards: overzicht creditcardsInternational Card Services (ICS) geeft binnen Nederland creditcards uit van MasterCard en Visa. Hierbij verzorgt ICS Ca…
MasterCard Creditcard: waar aanvragen?MasterCard Creditcard: waar aanvragen?De creditcards van MasterCard behoren tot de meest gebruikte ter wereld. Voor vele mensen is een creditcard een ideale b…
Sparen - creditcard sparen geeft hoge renteSparen - creditcard sparen geeft hoge renteOok creditcard sparen bestaat en het levert een mooie spaarrente op. Een creditcard aanvragen en sparen geeft een hogere…

Rivièra Maison een groot interieur merkRivièra Maison een groot interieur merkDoor de crisis is het gezinsleven weer belangrijk voor mensen geworden. Een mooi en gezellig interieur mag daar zeer zek…
Wat handig van Albert Heijn!Wat handig van Albert Heijn!Eén van de grootste gratis tijdschriften c.q. magazines in Nederland is ongetwijfeld het blad Allerhande van Albert Heij…

Reageer op het artikel "De voor- en nadelen van de Bijenkorf Card"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Verstandige Koper, 18-10-2014 10:20 #1
Ik wil me inderdaad aanmelden voor de bijenkorf kaart, omdat we er regelmatig ongemerkt toch wel dingen weg halen, en mijn vrouw regelmatig spullen moet kopen voor haar baas daar, op de website staat inderdaad dat je binnen de bijenkorf niets hoeft te betalen over je creditkaart, alleen op de aanvraag formulier staat nergens het vinkje dat ik alleen die bijenkorf gerechtigde kaart wil.
Ik kom niet verder dan 12.50 euro per jaar te betalen, en dat hoef ik niet, ik wil alleen de voordelen en niet de lasten.

Groetjes Edward

Infoteur: Nicolette
Laatste update: 22-08-2013
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Reacties: 1
Schrijf mee!