InfoNu.nl > Zakelijk > Onderneming > Bol.com nu ook online speelgoed winkel op www.bol.com/nl/

Bol.com nu ook online speelgoed winkel op www.bol.com/nl/

Bol.com nu ook online speelgoed winkel op www.bol.com/nl/ Bol.com is in 1999 opgericht en was oorspronkelijk een Duits bedrijf. Inmiddels is het in Nederlandse handen. Het bedrijf richtte zich eerst op de verkoop van boeken en cd's. Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid en verkoopt ze naast boeken en muziek, ook elektronica, games, tv's, enz. Sinds oktober 2009 verkoopt de succesvolle internetwinkel ook speelgoed op www.bol.com/nl/speelgoed. De verwachting is dat ze binnen mum van tijd zullen uitgroeien tot een grote speler in de speelgoedbranche.

Bol.com nu ook online speelgoedwinkel


De geschiedenis van Bol.com in vogelvlucht

Bol.com is een zeer succesvolle internetwinkel die precies 10 jaar geleden, in 1999, is opgericht. Bol.com was tot voor kort in handen van de twee Duitse investeerders Weltbild en Holtbrinck Networks. Het bedrijf is door het Duitse Bertelsmann opgericht. De naam BOL was een afkorting van Bertelsmann On-Line. De Nederlandse investeerder Cyrte heeft in het voorjaar van 2009 de webwinkel overgenomen. Bol.com bestond aanvankelijk uit webwinkels in verschillende landen, doch alleen in Nederland is ze uitgegroeid tot een succes. Reden dat Bol.com op zoek is gegaan naar een Nederlandse eigenaar.

Het succes van Bol.com

In het begin richtte bol.com zich uitsluitend op de verkoop van boeken en cd's. In de loop der jaren is de internetwinkel uitgegroeid tot een succesvolle 'reus'. In 2008 won het bedrijf de prestigieuze publieksprijs voor beste webwinkel bij de Thuiswinkel Awards. Het is inmiddels de grootste online warenhuis van Nederland, met een zeer breed assortiment. Het bedrijf verkoopt momenteel cd's, dvd's, elektronica, mobiele telefoons, televisietoestellen, games (spelletjes), software, pc-accessoires, Engelstalige en Nederlandstalige boeken en sinds 2005 ook tweedehands boeken. Dit deden ze in navolging van Amazon.com. Particulieren kunnen hun tweedehands boeken via Bol.com aanbieden. Bol.com houdt bij uitbetaling een bijdrage voor bemiddeling in. Die bijdrage bestaat uit 0,99 per verkocht boek en 15% van de artikelprijs met een maximum van 15,-.

Prima omzet

Ondanks de economische neergang blijft Bol.com meer dan genoeg kopers aantrekken om jaarlijks een flinke groei te genereren. Bol.com heeft in 2008 een omzet geboekt van 224 miljoen euro. Dat is een omzetgroei van 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. De winstcijfers zijn niet bekend gemaakt.

Bol.com biedt ook speelgoed aan: online speelgoed kopen

Het internetwarenhuis biedt vanaf 1 oktober ook speelgoed aan.(1) Bol.com heeft de ambitie om binnen korte tijd de meest aantrekkelijke speelgoedwinkel van Nederland worden. Daniel Ropers, algemeen directeur van bol.com, laat weten dat bestaande speelgoedwinkels vaak onoverzichtelijk zijn als je niet precies weet wat je zoekt. "Daarbij is het rond de feestdagen in speelgoedwinkels ontzettend druk, staan er lange rijen voor de kassa en is de kans groot dat hetgeen je wilt hebben in die maanden uitverkocht is," aldus de directeur.(2)

Zoekfuncties

Het vinden van kinderspeelgoed wordt door de winkel gemakkelijk gemaakt via zoekfuncties op geslacht (jongens/meisjes), bekende merken (Barbie, Duplo, Fisher-Price, Lego en Vtech), leeftijd ( 0-6 maanden, 6-12 maanden, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12 jaar en ouder), categorieën (Baby- en peuterspeelgoed; Bouw en constructie; Creatief en hobby; Educatief speelgoed; Elektronica; Poppen en knuffels; Puzzels; Speelfiguren en -sets; Spellen; Sport en (buiten)spelen; Voertuigen; Muziek maken; Mode en verkleden) en best verkocht. Daarnaast kan de consument ook kiezen uit:
 • boeken voor kinderen;
 • cd's voor kinderen;
 • dvd's voor kinderen;
 • books for kids;
 • games voor kinderen;
 • software voor kinderen.

De verwachting is dat Bol.com snel een substantieel deel van de speelgoedmarkt zal overnemen.

Noten:
 1. http://www.bol.com/nl/speelgoed/index.html
 2. http://www.telegraaf.nl/digitaal/4966300/__Bol.com_opent_online_speelgoedwinkel__.html

Lees verder

© 2009 - 2020 Tartuffel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De speel-o-theek, speelgoed lenen in plaats van kopenHeel veel kinderen hebben veel te veel en te duur speelgoed waar ze uiteindelijk haast niet mee spelen. Het dure speelgo…
Goedkoper speelgoed kopenDoor goed op de prijzen te letten, en door goed te vergelijken, kunt u speelgoed goedkoper kopen. U zou ook kunnen overw…
Little Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes: soorten speelgoed en verkooppuntenLittle Tikes speelgoed is zeer populair kinderspeelgoed. Het speelgoed kenmerkt zich door de uitgesproken vrolijke kleur…
Hoe reinig je speelgoed?Welke producten gebruik je om vuil speelgoed te reinigen? Hoe ontsmet je vuil speelgoed en wanneer? In dit artikel prakt…
Speelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersSpeelgoed, welk speelgoed is geschikt voor peutersPeuters spelen heel veel, het is de belangrijkste bezigheid van een peuter. Wat is nu geschikt en veilig speelgoed voor…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jackmac34, Pixabay
 • http://www.telegraaf.nl/digitaal/4966300/__Bol.com_opent_online_speelgoedwinkel__.html
 • http://www.bol.com/nl/speelgoed/index.html
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Bol.com.nl
 • http://www.telegraaf.nl/digitaal/4966300/__Bol.com_opent_online_speelgoedwinkel__.html
 • http://managementscope.nl/nieuws/2673-bol-com-in-handen-van-cyrte/bol-com-in-handen-van-cyrte

Reageer op het artikel "Bol.com nu ook online speelgoed winkel op www.bol.com/nl/"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Welp, Eh, 06-05-2013 21:57 #1
Ik zoek een houten tafelvoetbalspel, maar ben kennelijk niet handig genoeg om het op uw site te vinden. Kan u mij helpen?
Bij voorbaaty dank. Reactie infoteur, 07-05-2013
Bol.com is niet mijn site, maar u kunt het houten tafelvoetbalspel vinden door in de zoekregel op de site het woord 'tafelvoetbal' te plaatsen.

Infoteur: Tartuffel
Laatste update: 29-02-2016
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Onderneming
Special: Speelgoed
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!