InfoNu.nl > Zakelijk > Diversen > Thuiswerk, te mooi om waar te zijn?
mijn kijk op

Thuiswerk, te mooi om waar te zijn?

Op het moment wordt het internet overspoeld met aanbieders van thuiswerk, mooie beloften op mooi ontworpen websites, alleen eerst even geld overmaken... Bent u ook een van de mensen die opzoek is naar thuiswerk? Lees hier waar u op moet letten bij verschillende soorten thuiswerk zoals chat operator, mails verwerken of een concept verkopen.
Zoals meerdere mensen ben ik een tijd lang opzoek geweest naar betrouwbaar thuiswerk. Het leek me heerlijk, niet de deur uit, eigen werktijd bepalen en toch wat bijverdienen. Ik heb er lang naar gezocht en ben tijdens het zoeken in voldoende kuilen gevallen om mezelf ervaringsdeskundige te noemen.

Is thuiswerk te mooi om waar te zijn?

Naar mijn mening is het thuiswerk wat veelvuldig op internet wordt aangeboden altijd te veel om waar te zijn. Er worden op het moment drie typen thuiswerk aangeboden op het internet, en ja ik heb ze allemaal gedaan.

Chat operator

Het wordt vaak aangeboden 15 cent per verzonden sms/chat je stuurt makkelijk 40 tot 60 per uur! Dan kom je dus op een uurloon van 6 tot 9 euro per uur, voor werk vanuit huis toch een behoorlijk bedrag. Klinkt geweldig, toch? Je reageert en vraagt eerst nog wel even of het gaat om een erotisch getinte chat, het antwoord is natuurlijk dat je dat zelf kan bepalen.

Nou dat blijkt helaas niet zo te zijn. Ik heb dit zelf een maand gedaan voor een van de chat bedrijven. Ik ben een vrij snelle typiste dus het leek me dat ik makkelijk aan de 40 tot 60 per uur kon komen, dit bleek niet het geval. Mijn magere gemiddelde bleek rond de 25 per uur te liggen, uurloon van 3,75. Naast het feit dat je met zo'n 10 verschillende mensen per uur chat en je dus eerst voor je terugstuurt moet bekijken waar je voorganger het over gehad heeft, remde de zeer ongepaste teksten me ook behoorlijk af. De berichten bleken inderdaad niet erotisch maar eerder pornografisch. En wat me eigenlijk nog meer stoorde is dat de chat operators zich voor moeten doen als een bepaalde vrijgezelle vrouw en mensen soms al maanden lang sms contact hadden met een fictief persoon. Na mijn eerste betaling (120 euro voor 10 uur in de week) ben ik hier meteen mee gestopt.

Deze bedrijven houden je dus voor 6 tot 9 euro per uur te kunnen verdienen met een niet erotische chat. Als een loon van minder dan 4 euro per uur je aanspreekt en je het geen probleem vind mensen voor te liegen voor dit geld, dan is dit het thuiswerk voor jou! Gaat het echter ook tegen jou principes in zou ik hier niet aan beginnen, t' is maar een tip.

Mails verwerken

Klinkt ook altijd erg mooi, mails beantwoorden en per beantwoorde mail betaald krijgen en een volwaardig maand inkomen te kunnen verdienen. Uiteindelijk blijkt meestal dat je je moet aanmelden bij 10 tallen sites die 1 cent per ontvangen mail betalen en duurt het maanden voor je een klein zakcentje hebt verdiend. Bovendien wordt je mail box overspoeld met de mailtjes van de sites en bovendien ontvang je reclame mails van aangesloten bedrijven die je helemaal niets opleveren. Samengevat: veel werk, weinig verdienste.

Het verkopen van een concept

Zo werkt het: Je koopt een concept, meestal weet je niet wat, in dit concept staat beschreven hoe je dit concept aan anderen kan verkopen. Erg vervelend om te doen omdat de meesten zelf al niet echt blij zijn met het aangekochte concept, en dan moet je dat weer gaan verkopen aan iemand anders. Dus nu weet je wat de inhoud van zo'n concept meestal is, dan kan je er ten minste bewust voor kiezen.
© 2007 - 2019 Zephyrmerel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als sms chat operatorThuiswerk als sms chat operatorAls je op zoek bent naar thuiswerk, zie je vaak verschillende oproepen staan voor sms chat operators. Bij dit werk kun j…
mijn kijk opSms chat operator worden: Een droombaan?Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Vanuit je luie stoel sms’en en daar vervolgens geld mee verdienen. Het enige d…
Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje ver…
Betrouwbaarheid thuiswerkHoe betrouwbaar is werken vanuit het thuisfront? Waar moet je op letten bij het vinden van thuiswerk? Met welk (soort) t…
Chatten in een chatbox: vormen, taalgebruik, effectenChatten in een chatbox: vormen, taalgebruik, effectenMet chatten, ofwel praten via het internet via een platform, is bijna iedereen tegenwoordig wel bekend. De manier van co…

Reageer op het artikel "Thuiswerk, te mooi om waar te zijn?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Juul, 11-05-2017 18:22 #13
Sms-/chatoperator? Trap er niet in! Schandalige uitbetaling in verhouding tot wat de dienst zelf aan jouw getik verdient. 100 berichten per uur red je hooguit na een flinke poos chatten met dezelfde klant. Dan hoef je niks meer terug te lezen. Maar de praktijk is anders. Of je moet het niet zo nauw nemen met de kwaliteit van je bericht maar dan nog… doe beter iets goeds en leuks met je leven. Bijna alles verdient beter dan dit, echt een verspilling van je tijd.

Ikke, 20-12-2016 13:50 #12
Ik werk sinds 2 maanden als chatoperator, naast mijn 'normale' baan. Als ik met wel pijn en moeite 10 berichten in een uur binnen krijg mag ik een gat in de lucht springen. Ik werk voor 1 euro per uur. En ik ben niet de enige hierin. De chatboxen zijn of t leeg of ze nemen veel te veel mensen aan. Ik moet minimaal 250 berichten per week typen wat mij ongeveer 25 uur per week kost. De uitbetaling is vanaf 50 euro en in de 4 weken verdien ik nog geen 120 euro. Het is dat ik dit geld keihard nodig heb en na jaren solliciteren geen baan met meer uren kan krijgen.
Dat het een vorm van oplichting is daar lig ik niet wakker van. Tegenwoordig is het eten of gegeten worden. Vooral de slogan 'je kan vandaag nog aan de slag' is een lachtertje. Na je 'sollicitatie' heb je geluk als je na een week antwoord krijgt, daarna wordt er een datum afgesproken om ingewerkt te worden en uitleg te krijgen en dan pas kan je aan het werk.

Ik, 17-07-2016 23:01 #11
Slecht verhaal… Ze zegt dat je maar een 4 euro per uur verdient maar ze heeft 120 euro voor 10 uur chatten laten uitbetalen? Dat is na mijn idee toch 12 euro per uur…

Lisa, 20-11-2013 01:39 #10
Ik doe dit werk al een paar jaar, 100 berichten per uur. Ik verdien zon 1800 per maand.

Elle, 19-07-2011 19:35 #9
Was dat op zelfstandige basis dan toen je werkte als chat operator? Want ik vind ook nergens iets met een bediendecontract ofzo, eerder altijd 'samenwerkingscontract'.Wat mij ook telkens zorgen baart, omdat je dan nadien nog kan gaan betalen en idd helemaal niets meer overhoudt eraan…

Silke, 21-06-2010 21:13 #8
Ben zelf ook al enioge tijd aan het zoeken naar betrouwbaar thuiswerk! Ik vind vind het te zot voor worden dat bij o.a. mailverwerken, dit nog steeds aangeboden kan worden, terwijl je belazerd word waar je bij staat, eerst je aanmelden en geld betalen en dan suggeren dat je per mail 25 Euro verdient, nou trap daar niet in, want ik ben er een tijd mee bezig geweest en ik voel me zeer genaaid. Toen bedacht ik om reclame te gaan rijden, nou ook dit is zeer geld klopperij, want ook hierbij wordt je genaaid waar je bij staat, goed lezen dus! Mijn conclusie; jij bent bezig om een goede baan te verwerven, maar hun vullen hun zakken over jou rug, dus is de cikel weer rond.
Jammer dat we elkaar toch zo moeten belazeren om aan onze eigen centen te komen.:-)

Romano, 07-10-2009 00:05 #7
RESPECT

Ik heb dit ook gehad dat ik zo, n concept kocht daar wordt je niet vrolijk van als je grof gezegd genaaid wordt:-p
Dus voor de mensen die dit van plan zijn raad ik het ook af

Sandy, 04-03-2009 09:09 #6
Lisette, weet je nog waar je hebt gewerkt. Ik ben op zoek naar werk zoals jij beschrijft. Bij welk chatbedrijf was dat? Alvast bedankt voor je reactie.

Jantje, 14-04-2008 15:11 #5
Hoi ik heb t allemaal gelezen en moet zeggen dat ik ook sms chatwerk doe, eerlijk kan ik wel bekennen dat als het op uitbetalen aankomt men er ontzettend omheen draait. Ik doe het nog even totdat ik iets betrouwbaars vind. Iemand suggesties voor mij?

Geertje Anja, 08-04-2008 09:08 #4
Hallo.
ik zou graag dit werk willen doen maar hoe meld ik me aan?
ik hoop dat u een mail terug stuurt.
met vriendelijke groet
geertje anja brouwer Reactie infoteur, 08-04-2008
Ik heb dit artikel niet geplaatst als reclame voor thuiswerk. Ik heb in dit artikel mijn eigen ervaringen met thuiswerk beschreven. Het is al een tijd geleden dat ik thuiswerk gedaan heb en weet dan ook niet meer waar ik me heb aangemeld.

Lisette, 12-02-2008 23:20 #3
Ik heb zelf ook bij een smsdienst gewerkt een hele drukke mijn salaris was zeker wel 20 euro per uur maar tik ook echt snel. Dus als je er maar 25 a 30 doet dan ben je een hele slechte dat kan ik je wel vertellen! Een beginnende doet al snel 100 berichten in een uur dus dat is tien euro!

Jean-Marie, 13-01-2008 13:44 #2
Mijn vriendin heeft tijdje bij zo een smsdienst gewerkt en daar kon je idd toch een 7t8 euro per uur verdienen! Dit heb ik zelf wel gezien dus het kan wel.

Alleen moet je de goede weten te vinden. Reactie infoteur, 16-01-2008
Dank je voor je reactie,
je vriendin heeft waarschijnlijk geluk gehad of ik pech (kan ook natuurlijk). Wat mij nog meer stoorde dan het salaris was dat het ging om een sex chat terwijl mij toen ik solliciteerde nadrukkelijk werdt vertelddat dit niet het geval was. Ieder zijn eigen ding natuurlijk maar lieg er dan niet over toch?
Mazzel dat je vriendin wel lekker verdient!
groetjes

Da-peer (infoteur), 05-07-2007 10:39 #1
Hoi, ik wilde graag reageren op het artikel. Allereerst vind ik het heel goed gescheven, omdat u inderdaad zo'n beetje alles noemt wat er te noemen valt op het gebied van geld 'verdienen'.
wat u er misschien in kunt zetten is dat als iemand het van plan is te gaan doen die persoon zowiezo beter een tweede e-mail adres (bijvoorbeeld van gmail) kan aanmaken.

Verder heb ik ervaringen met intromart gfk, en die zijn overwegend gunstig. Je moet dan onderzoeken beantwoorden en ontvangt dan uiteindelijk iris-cheques.

Over die betaalde mails, u heeft gelijk, maar ergens ben ik van mening dat als je de mails gedurende een tijd opspaart en dan in een keer op klikt de hoeveelheid tijd beperkt blijft.
(verder moet ik toegeven dat ik via een paid-mail op infonu gekomen ben:P)

Met vriendelijke groeten:
Da-peer

Infoteur: Zephyrmerel
Laatste update: 16-02-2010
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Reacties: 13
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!