InfoNu.nl > Zakelijk > Diversen > Tweedehands boeken kopen

Tweedehands boeken kopen

Tweedehands boeken kopen Tegenwoordig zijn haast alle producten tweedehands aan te schaffen. Dit geldt ook voor tweedehands boeken. Naast de bekende boekenmarkt zijn er tig online alternatieven. Het aanschaffen van boeken via het internet heeft zo zijn voordelen. De gegevens staan er immers altijd overzichtelijk, en vaak is het nog goedkoper ook! Maar waar kunt u nu 2e hands Boeken aanschaffen?


Webwinkels

Tegenwoordig bieden veel webwinkels de mogelijkheid tot het aanschaffen van tweedehands boeken aan. Een voorbeeld van een winkel die deze functie mogelijk maakt is Bol.com. Op deze website kunt u tweedehands boeken aanschaffen tegen een lagere prijs. Een nadeel van het aanschaffen bij een gerenommeerde webwinkel zijn de vaak hoog liggende verzendkosten, en de hogere verkoopprijs. Wanneer u een boek echter aanschaft bij een webwinkel, heeft u wel meer zekerheid. Over het algemeen genomen letten de webwinkels immers erg goed op de kwaliteit van de boeken.


Veilen

Een ander alternatief is het aanschaffen van tweedehands boeken op speciale veilingsites. Deze veilingsites zijn vaak open tot het publiek, waardoor iedereen er gratis producten en diensten kan aanbieden. Dat iedereen dit kan, heeft zo zijn nadelen en voordelen. Mensen kunnen er immers ook hun boeken verkopen die al half uit elkaar liggen. Er is tevens altijd een risico aanwezig. Want wie zegt dat de verkoper wel echt zo eerlijk is, en de boeken daadwerkelijk opstuurt? Toch hebben deze websites ook veel voordelen. Zo kost een boek op een veilingsite als Marktplaats of eBay vaak veel minder, dan wanneer u het boek nieuw aanschaft.

Duurder

Let wel altijd op! Er is een grote kans, dat het daadwerkelijke bedrag hoger uitvalt. Zo weegt een boek nogal wat, en kost het verzenden er van de nodige postzegels. Het is daarom verstandig om op websites als Marktplaats binnen een bepaalde afstand te zoeken. Op die manier kunt u de boeken zelf ophalen.

Alternatieven

Gelukkig zijn er de nodige alternatieven aanwezig. Zo hebben veel plaatsen een kringloopwinkel, alwaar boeken tegen spotprijzen worden aangeboden. U koop dan al een boek voor minder dan een euro. Dit is bijvoorbeeld erg handig, wanneer u op vakantie gaat en de boeken na het uitlezen wilt weggooien. Daarnaast worden er in de meeste plaatsen, klein of groot, wel boekenmarkten gehouden. Daar zien de boeken er zo goed als nieuw uit, alleen zijn ze dan vaak de helft goedkoper. Dit komt doordat er bijvoorbeeld een kleine drukfout in staat, en de boekenwinkels het niet meer willen/kunnen verkopen.

Online of niet?

Of u het internet wilt gebruiken voor het kopen en eventueel verkopen van tweedehands boeken, is uw eigen keuze. Er zitten veel meer risico’s aan verbonden, maar het kan een hele uitdaging zijn. Wanneer u goed oplet en altijd naar bepaalde gegevens en foto’s vraagt, is de kans dat u wordt opgelicht al veel kleiner. Het scheelt veel geld, en wanneer u het slim speelt kunt u er zelfs winst mee maken!
© 2009 - 2018 Rakker126, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Nieuwe studieboeken kopen, of tweedehands?Studieboeken zijn duur in aanschaf. U kunt geld besparen door deze boeken tweedehands te kopen. Deze boeken zijn kwalita…
Tweedehands studieboeken kopenTweedehands studieboeken kopenDe gemiddelde student geeft ongeveer veertig euro per maand uit aan studieboeken. Dit is een fors bedrag waarop gemakkel…
Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Het aanschaffen van studieboeken, dat kan goedkoper!Of u nu naar het MBO, het HBO of de universiteit gaat, u heeft altijd studieboeken nodig. Vaak kunt u via de school uw s…
Online tweedehands boeken kopen: De beste sitesOnline tweedehands boeken kopen: De beste sitesHoewel nieuwe boeken vrijwel overal verkrijgbaar zijn op internet, is het verkrijgen van boeken die niet meer uitgegeven…
Tweedehands kopen en verkopen bij Bol.comBehalve het kopen van nieuwe boeken bij Bol.com is er ook de mogelijkheid om tweedehands boeken te kopen of zelf te verk…

Reageer op het artikel "Tweedehands boeken kopen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rakker126
Gepubliceerd: 01-07-2009
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Schrijf mee!