Roamler – opdrachten via een app en geld verdienen

Roamler – opdrachten via een app en geld verdienen Roamler is een in Nederland opgericht bedrijf dat zich richt op de retail. Bedrijven die wederverkopen aan particulieren of diensten leveren aan particuliere klanten willen weten of hun waren goed gepresenteerd staan, of hun acties aanspreken, kortom ze willen weten of ze goed op weg zijn. Roamlers bezoeken als mysterieshoppers winkels en vergaren voor Roamler de informatie via een app. De Roamlers kunnen daar met hun smartphone geld mee verdienen.

Zakcentje verdienen met mysterieshoppen


Roamler

Roamler verzamelt gegevens over de wederverkopers, over de retail, die dan geanalyseerd kunnen worden. Op basis van de verzamelde gegevens verwerft de retailer inzicht in zijn bedrijfsactiviteiten. Dat inzicht kan van belang zijn voor het nemen van bedrijfsbeslissingen die met behulp van de door Roamler verzamelde gegevens en analyses gebaseerd kunnen worden op feiten in plaats van onderbuikgevoel. Een bedrijf kan daarmee zijn zaken verbeteren en hoeft niet afhankelijk te zijn van natte vingerwerk.

Gegevens verzamelen

Roamler verzamelt veel gegevens met foto’s en informatie die door mensen in het veld, de Roamlers, worden opgestuurd. De Roamlers zijn mensen die met een smartphone in de aanslag opdrachten van Roamler kunnen uitvoeren. Met de door de Roamlers opgehaalde gegevens kan Roamler zijn ananlyses maken waar de retail weer baat bij heeft.

Nederland

Het bedrijf is in 2011 in Nederland opgericht door Wiggert de Haan en Martijn Nijhuis. De twee hebben hun sporen in bedrijven op het gebied van marktonderzoek verdiend en kwamen samen tot het concept van Roamler, iets compleet nieuws. Roamler is sindsdien gegroeid en allang niet meer alleen in Nederland actief. Er zijn Roamlers in heel Europa en in Latijns Amerika actief.

Roamler worden

Roamler kun je worden als je door iemand wordt uitgenodigd. Het gaat op een zogenaamd invite-only manier. Op deze manier wil Roamler de kwaliteit van de groep Roamlers bewaken. De Roamlers werken met niveau’s, levels en pas in level 3 kunnen ze een uitnodiging versturen. De invite wordt dan automatisch op de app weergegeven.
Roamlers kunnen zich 6 levels opwerken.

Trainingsprogramma in de Roamler app

Nieuwe Roamlers krijgen via de app een trainingsprogramma en kunnen dan aan het werk. Op de app staan opdrachten klaar die in de buurt waar de Roamler zich bevindt uitgevoerd kunnen worden. Dat zijn opdrachten waarbij winkels bezocht moeten worden, producten moeten worden getest of gefotografeerd, promotiemateriaal moet worden gewaardeerd of favoriete recepten moeten worden gedeeld.

Geld verdienen met opdrachten

Roamler is voor de Roamlers een spaarprogramma. Met het uitvoeren van de opdrachten zijn punten te verdienen. Wie veel punten verzameld heeft kan ook weer veel nieuwe opdrachten uitvoeren. Opdrachten leveren ook geld op dat via de PayPal rekening van de Roamler wordt uitbetaald.

Voorbeeldopdracht 1

Maak foto’s van producten en beantwoord daar enkel vragen over. Op de app staat hoeveel kilometer je verwijderd bent van de winkel waar de opdracht moet worden uitgevoerd. De vragen gaan over de sladressing in het schap naast de sla. De opdracht moet worden uitgevoerd in een Jumbo winkel en de Roamler kan zich desgewenst bekend maken bij het personeel. In de app is ook een toestemmingsbrief beschikbaar, waarin staat dat Jumbo hoofdkantoor toestemming heeft gegeven voor dit onderzoek. Die toestemmingsbrief kan aan het personeel getoond worden. Met deze opdracht is € 2,50 te verdienen plus 40 XP, Experience Points.

Voorbeeldopdracht 2

Bezoek het pretpark bij jou in de buurt en fotografeer wat je op een positieve manier aanspreekt. Bedenk ook een tip om het park te verbeteren. Met deze opdracht is geen geld te verdienen maar 40 XP.

Roamler Nederland

Westerdoksdijk 411
1013 AD, Amsterdam


Nieuw logo voor Roamler

Sinds 16 maart 2016 voert Roamler een nieuw logo.
Het oude logo / Bron: RoamlerHet oude logo / Bron: Roamler
Het nieuwe logo / Bron: RoamlerHet nieuwe logo / Bron: Roamler

Lees verder

© 2014 - 2023 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Roamler - geld verdienen door foto's te makenRoamler - geld verdienen door foto's te makenRoamler is een applicatie waarmee je makkelijk en vaak snel geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrac…
Makkelijk geld verdienen met je smartphoneMakkelijk geld verdienen met je smartphoneVeel mensen zouden graag wat willen bijverdienen. Je kunt dan natuurlijk een bijbaan zoeken, maar daarvoor moet je redel…

Incoterms: universele taal internationale handelIncoterms: universele taal internationale handelTaal is één van de meest complexe en belangrijke instrumenten van de internationale handel. Zoals in elke complexe en ge…
Hoe maak je goede notities en aantekeningen?Hoe maak je goede notities en aantekeningen?Mensen die veel tijd doorbrengen met vergaderen en overleggen maar ook mensen die te maken hebben met administratie, zul…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Roamler
  • http://www.roamler.nl geraadpleegd 24 juli 2014
  • Roamler de app
  • Afbeelding bron 1: Roamler
  • Afbeelding bron 2: Roamler
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-03-2020
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.