Orebo Design Group – Familiebedrijf met Deens design

Orebo Design Group – Familiebedrijf met Deens design Orebo is een Deens familiebedrijf dat een traditie in werken met hout heeft van meer dan honderd jaar. Orebo staat borg voor prachtige garderobe accessoires die in diverse houtsoorten en met verschillende afwerkingen worden vervaardigd. Orebo is van de familie Rebien. Het bedrijf staat voor producten die met diep respect voor de natuur worden gemaakt.

Orebo Design Group

Orebo kan bogen op een jarenlange staat van dienst op het gebied van houten producten. Het Deense bedrijf bestaat meer dan honderd jaar en is trots op een eeuw lang traditie in het werken met hout. De expertise is enorm. De ontwikkeling en het ontwerp van de meubelen moeten voldoen aan de standaard van het bedrijf en de eisen van de klanten. Orebo staat voor prachtig design en functionaliteit. Het meubilair is ook ontworpen met een diep respect voor de natuur. Orebo combineert het beste uit het verleden met de kennis en het design van vandaag om het beste voor de toekomst te creëren.

Geschiedenis familiebedrijf Rebien

Orebo Træindustri A/S werd in 1890 opgericht door Johs. Rebien, een meester metselaar met een grote liefde voor houtbewerking. Hij begon met het maken van handgrepen op die momenten dat hij vanwege slecht weer niet kon metselen. Het was een schot in de roos en hij richtte net na de eeuwwisseling een zagerij en een handvat fabriek op. In 1927 nam zoon Christian Rebien het bedrijf over en in 1960 namen Mogens en Vagn Rebien, de derde generatie Rebien generatie, de leiding over.

Uitgebreid en gemoderniseerd

In de loop der jaren werden de activiteiten uitgebreid en het bedrijf werd gemoderniseerd. In 1980 nam Ole Rebien, lid van de vierde generatie van de familie Rebien en zoon van Vagn Rebien, de dagelijkse leiding over. In 1991 begon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf: er werd een meubel productielijn in gebruik genomen. Hedentendage presenteert Orebo zich als een modern bedrijf met een moderne en milieuvriendelijke productiewijze.

Van idee tot eindproduct

De ontwikkeling van een nieuw stuk meubilair is een lang en spannend proces. In de loop der jaren heeft de Orebo Design Group een verscheidenheid aan interessante en unieke meubels geproduceerd. Het begint bij brainstormen. Vervolgens worden twee tot drie ontwerpen geselecteerd waar modellen van worden gemaakt. De prototypes worden beoordeeld en daarna eventueel aangepast. Dan volgt er nog een ronde van een aantal prototypes tot het meubelstuk klaar is voor productie. Orebo meubels zijn mooie meubels die lang meegaan.

Milieuvriendelijk

Het milieu is belangrijk in het productieproces van Orebo. Bij ontwerp van het meubel, de materiaalkeuze en tijdens de productie wordt het milieu in het oog gehouden.
Zorg voor het milieu heeft bij Orebo hoge prioriteit.

Grondstoffen

Essenhout

Het bedrijf gebruikt voor het grootste deel bomen uit Deense bossen in de buurt. Door herbebossing wordt er zorg gedragen voor de totale beboste oppervlakte van Denemarken. Door het bosbeleid neemt dat jaarlijks toe.
Er wordt veel essenhout gebruikt, van de zelfzaaiende es. Als de bomen 40-70 jaar oud zijn, worden ze "geoogst". De grote stammen worden vervoerd naar de zagerij. Daarna wordt het hout gedroogd door de stammen drie weken lang in een grote droogruimte op te slaan.

Beukenhout

Veel meubels worden gemaakt van gestoomd beukenhout. De beuk is de ‘nationale boom’ van Denemarken.

Kersenhout

Kersenhout wordt geïmporteerd uit de Verenigde Staten. De stammen komen naar Denemarken en worden daar opgeslagen en gedroogd.

Andere grondstoffen

Er worden ook andere grondstoffen gebruikt. In sommige meubels wordt aluminium of andere metalen verwerkt.
Orebo maakt:
  • Meubels
  • stelen van gereedschap
  • wijnrekken
  • snijplanken
  • deegrollen
  • wandelstokken

Orebo

Orebovej 15
DK-4295 Stenlille
Denemarken

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oudste Nederlandse familiebedrijvenNederland staat bekend om haar lange traditie van bedrijvigheid en handelsgeest. De Vereenigde Oost-Indische Compagnie (…
Hoe maak je een paper prototype?Een prototype wordt vaak onbewust verward met het daadwerkelijke eindproduct. Dit is fout want een prototype is een repr…
Goedkoop verwarmen met pelletkachel ook milieuvriendelijkOm onze energierekening zo laag mogelijk te houden zoeken we voortdurend naar een doeltreffende, milieuvriendelijke en v…
Een kleine cursus DeensHet Deens is een taal die door maar weinig mensen wordt gesproken. Het Deens is voor Nederlanders vaak makkelijk te begr…

Dag van de Bouw - De Bouw maakt hetDag van de Bouw - De Bouw maakt hetJaarlijks vindt er in mei een Dag van de Bouw plaats. Belangstellenden kunnen dan een kijkje achter de hekken van bouwpr…
Olympische Winterspelen - OS2014 SchaatsvlagOlympische Winterspelen - OS2014 SchaatsvlagDe Olympische Winterspelen in Sotsji inspireren niet alleen kinderen tot het aanbinden van de schaatsen, maar ook ontwer…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Orebo
  • www.orebo.dk
  • www.scandinavischdesign.com
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 07-02-2017
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.