InfoNu.nl > Zakelijk > Discussie: Zakelijk

Recente reacties in Zakelijk

Andrea, 23-01-2020 12:50 (Verplicht op cursus voor de baas?)
"Het bedrijf waar ik werk wordt binnenkort overgenomen en wordt onderdeel van een adviesgroep met o.a. hypotheken, bank en makelaardij. Ik werk ruim 3 jaar als binnendienstmedewerker in de verhuurmakelaardij met een vast contract voor 22 uur. Nu geeft mijn "nieuwe" werkgever aan dat zij mij een 1 jarig contract gaat aanbieden, uren dienen 20 of 24 t…"
K. V., 22-01-2020 20:32 (Trouwen met een buitenlander in Nederland)
"Beste. Mijn vraag mijn filipijnse vriendin en ik gaan trouwen in mei, Mijn vraag is omdat zij mijn achternaam wil hebben moeten wij volgens de gemeente eerst haar naam veranderen naar de mijne in de filipijnen en dan pas kunnen we trouwen wat weet u er van? Heeft u meer info? Mvg"
Joop, 17-01-2020 07:39 (Verplicht op cursus voor de baas?)
"Onze manager heeft ons aangemeld bij een Workshop van 4 dagen zonder te overleggen, meer van "is wel interessant om te volgen". Ook is dit voor een functie die wij niet doen. Wij zijn zelf ass leidinggevende en de workshop is op niveau management. Mag dit maar zo? Ik zie er niks over in de COA staan."
H. D. van Elburg, 14-01-2020 14:05 (Ontslag, ken uw rechten!)
"Ik ben in juni aan mijn had geopereerd en dit kwam omdat ik op mijn werk als hulp in de huishouding ben gevallen van een huishoudtrapje. 14 okt. werd ik nog eens geopereerd in mijn buik wat veroorzaakt werd door een matje wat in de publiciteit is geweest. Het was een zware operatie.van 6.5 uur en heb 2.5 wk. in het ziekenhuis gelegen. Nu ben ik zov…"
Tamira Hasselo, 14-01-2020 12:50 (Voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) gevangenisstraf)
"U spreekt in uw laatste alinea over onderzoek waaruit is gebleken dat veel ex-gedetineerden in de eerste maanden na hun gevangenisstraf weer terugvallen in delictgedrag. Kunt u mij doorverwijzen naar dit onderzoek?"
Leon de Vroomen, 13-01-2020 20:32 (Trouwen met een buitenlander in Nederland)
"Ik wil met mijn Amerikaanse vriendin trouwen in Nederland (wij blijven niet in Nederland). Welke papieren heeft ze dan nodig. En zijn er nog dingen die zij moet aanvragen vanuit de USA. En zijn er nog dingen die ik moet aan aanvragen?"
Henk Mengers, 11-01-2020 09:43 (Bent u privé aansprakelijk bij een faillissement?)
"4 jaar geleden is de BV die ik had overgegaan naar een eenmanszaak. Op een productlevering van ca. 5 jaar geleden (via. de BV) heb ik via een oude klant nog regelmatig garantiewerkzaamheden. Ben ik daar officieel nog verantwoordelijk voor? Ik had in het leveringscontract 10 jaar garantie verleend."
Jolanda, 08-01-2020 15:57 (Bedreiging nader bekeken)
"Hallo, Mijn vriend heeft met toestemming van zijn Woningbouw en met medeweten van de wijkagent een kennis in huis genomen. Deze was vrijgekomen met enkelband na 9maanden vast te hebben gezeten. Ik had het hem afgeraden maar toen de vriendin van mijn vriend negen jaar geleden overleed was hij een steun. Mijn vriend geloofd ook in dat je iemand ee…"
Theo Bakker, 06-01-2020 12:02 (De cessie van een vordering op naam)
"Mijn tandarts heeft zijn vorderingen op patiënten overgedragen aan Infomedics in Almere. Ik vraag mij af of ik als patiënt bezwaar kan maken tegen die overdracht. Ik betaal liever direct aan mijn tandarts. Vraag 2: indien Infomedics mij geen rekening op papier wil sturen (digitaal lukt niet), moet ik de rekening dan ook betalen?"
Henri van Doesburg, 05-01-2020 13:14 (Voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) gevangenisstraf)
"Een veroordeelde tot 4 jaren gevangenisstraf, afkomstig van een land buiten de EU, Colombia, die z.s.m. wil terugkeren naar zijn land, kan pas worden teruggezonden na het uitzitten van 2/3 van zijn straf. Correct? Hij is duidelijk in het nadeel ten opzichte van anderen, want hij krijgt geen bezoek, openkamp met vrije weekeinden of andere voordelen.…"
Schrijf mee!