InfoNu.nl > Zakelijk > Discussie: Zakelijk

Recente reacties in Zakelijk

Karin, 12-09-2019 09:38 (Verplicht op cursus voor de baas?)
"Mijn functie gaat vervallen en hiervoor wordt er door mijn werkgever verwacht dat ik een andere functie ga vervullen. Een functieverandering dus. Bij deze (verplichte) functiewijziging wordt er echter ook verwacht dat ik allerlei opleidingen en certificaten ga halen. Het is een rol en trainingen die ik helemaal niet zie zitten. Als ik echter niet v…"
Flavio, 10-09-2019 11:24 (Mishandeling nader bekeken)
"L.S. Ik ben al 6 jaar verwikkelt in een aansprakelijkheidsprocedure omdat ik slachtoffer ben van een medische fout. De fout bestaat uit het niet tijdig controleren na een operatie van mijn oogdruk. Het risico was aanwezig dat ik een (fors) hogere oogdruk zou krijgen aangezien ik een predispositie had, ik leed al aan hoge oogdruk die met medicijn…"
Zomeren, 08-09-2019 13:27 (Verplicht op cursus voor de baas?)
"Mijn werkgever deelt mij in mijn vakantie mede dat mijn functie per 1 sept (=3 wkn later) komt te vervallen! Kortom ik word ontslagen. Echter wil ze mij wel houden en omscholen tot apothekersassistente. Dit wil ik ook wel, maar de tijd die ik moet besteden aan mijn studie, moet ik dat in mijn eigen tijd doen? De opleiding wordt wel betaald met beho…"
A., 06-09-2019 22:11 (Vakantiedagen 2018 en 2019 uitbetalen)
"Dag, Begrijp ik het goed? ik krijg mijn niet opgenomen vakantiedagen uitbetaald door mijn voormalige werkgever. Dat zijn we overeengekomen. maar betaal ik dan extra belasting over het NETTO vakantiegeld? Groet, A. Kuijer FNV lid"
Nienke Meeter, 02-09-2019 17:18 (Vanuit huis geld verdienen met Netflix als vertaler)
"Is het mogelijk om over de correcties in de vertaling in discussie te gaan?"
Marc, 22-08-2019 19:43 (Welke kosten mag een deurwaarder in rekening brengen?)
"Mijn deurwaarder heeft voor mij beslag gelegd op fosfaatrechten. Dit kost mij bijna 1200 euro. Nu heb ik het bedrag dat verdeeld werd gedeeltelijk ontvangen. Ze houden nog eens 3600 euro in omdat ze soms langere zaken bijna niets ontvangen en nu ging het wel makkelijk dus heb ik eigenlijk pech. Ik voel me nogal bedonderd door hun. Ze hebben toch al…"
Sanne, 21-08-2019 13:37 (Curatele, onderbewindstelling en mentorschap)
"Goedendag, Met mijn meerderjarige zoon wil ik samen mentorschap en bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter. Zijn psychiater staat hierachter. Ik als moeder wordt dan zijn mentor én bewindvoerder. Hij heeft nog een vader in Marokko die al 10 jaar niet meer betrokken is geweest. Moeten wij zijn vader opsporen om een akkoordverklaring te regel…"
Piet, 20-08-2019 20:21 (Mishandeling nader bekeken)
"Hoi… afgelopen week had ik een woordenwisseling met een vrouw die mij uiteindelijk aanviel.ze wilde mij slaan. Ik kon dit afweren gelukkig. Omdat ik tegen een raam aanstond en er van uit ging dat zij mij opnieuw wilde slaan ( mogelijk schade aan bril die ik op had, of letsel…) heb ik haar armen gefixeerd en haar uit de ruimte begeleid. Ik wilde zo…"
Ed, 19-08-2019 23:08 (Voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) gevangenisstraf)
"Wanneer er geen bijzondere voorwaarden opgelegd zijn in het vonnis en de pp verloopt normaal zonder incidenten dan is het zo dat er, in de regel, tijdens je vi er geen bijzondere voorwaarden zijn? Omdat deze alleen door het OM kunnen worden opgelegd en niet door de reclassering cg de PI? Klopt dit zover? Ik heb op zwart wit dat er door het OM gee…"
D., 19-08-2019 18:56 (Mishandeling nader bekeken)
"Hoi ik heb na een half jaar een aangifte tegen mij gekregen. Een meisje had mij bij mijn keel gepakt en ik heb haar van mij afgeduwd waardoor zij op de grond viel. Erna heeft een jongen wat bij haar was mij onmiddelijk een klap gegeven en ik heb hem terug geslagen uit reflex. Beiden hadden geen zichtbaar letsel alleen ik had bebloede knieën. Verder…"
Schrijf mee!