InfoNu.nl > Zakelijk > Detailhandel > Hudson's Bay komt met 70 winkels in 2017 naar Nederland
nieuws uitgelicht

Hudson's Bay komt met 70 winkels in 2017 naar Nederland

Hudson's Bay komt met 70 winkels in 2017 naar Nederland Hudson's Bay - één van de oudste winkelbedrijven uit Canada - komt naar Nederland. Vanaf 2017 wil de winkelketen in Nederland maar liefst 70 winkels openen. Wereldwijd bestaat het bedrijf uit 460 winkels en 66.000 medewerkers. Hudson's Bay is een verzameling van winkels, die in Europa bekend is onder de namen 'Galaria Kaufhof' en ‘Sportarena’. In 2015 heeft het bedrijf 137 winkels van het Duitse Kaufhof overgenomen.

Inhoudsopgave


Geschiedenis Hudson's Bay

The Hudson’s Bay Company is het oudste bedrijf van Noord Amerika. In 1670 opende het bedrijf ook haar deuren in Londen. Aanvankelijk ruilde het bedrijf voornamelijk bont tegen andere goederen. Aan het eind van de 18e eeuw breidde het Hudson's Bay verder uit en ging het ook meubels verkopen. Naarmate het bedrijf groeide werd de verkoop van bont minder belangrijk. In 1870 profiteerde het bedrijf sterk van de Gold Rush in Noord-Amerika. Het winkelaanbod van Hudson's Bay werd groter en de ruilhandel werd vervangen door winkels, waar producten voor inrichting en dagelijks gebruik werden verkocht. Vanaf 1912 begon Hudson's Bay steeds verder te groeien en kwamen er meer en meer vestigingen in Canada.

Groei Hudson's Bay

Vanaf de jaren 70 van de 20e eeuw werd Hudson's Bay een corporatie en begon het zich meer en meer te richten op de overnames van andere bedrijven. In de jaren 80 kreeg het bedrijf te maken met een economische crisis en moest het gaan nadenken over een nieuwe bedrijfsstrategie: de bonthandel en andere groothandels werden verkocht. De positie van het Hudson's Bay werd verder versterkt door enkele overnames in de jaren 90. Sindsdien zijn er ook steeds meer nieuwe winkelcentra geopend. Door de lancering van een website, werd er begin 2000 tevens een start gemaakt met online winkelen. In 2005 werd Hudson's Bay gekozen tot nationale partner van de Olympische en Paralympische winterspelen van 2010. Anno 2016 is het één van de snelst groeiende warenhuizen ter wereld met een allround productaanbod.

Hudson's Bay naar Nederland

Het bedrijf is voornemens om in Nederland 70 winkels te gaan openen. De eerste winkel van Hudson Bay is op 5 september 2017 geopend in Amsterdam. In de eerste twee jaar wil de winkelketen ongeveer twintig winkels openen in Nederland. Met de opening van de nieuwe winkels ontstaat er veel werkgelegenheid voor verschillende mensen. Het openen van nieuwe winkels past bij de groeistrategie van Hudson's Bay, om een sterkere positie te krijgen in het winkelaanbod in West-Europa. In 2015 werd bekend dat het Canadese bedrijf 137 winkels van de Duitse winkelketen Galaria Kaufhof heeft overgenomen.

Winkelaanbod Hudson's Bay

Hudson's Bay wil in Nederland twee verschillende winkelketens opstarten: Saks Fifth Avenue Off 5th en Galeria Inno. Het aanbod van het Canadese Hudson's Bay bestaat uit dames- en herenkleding, schoenen, interieur-/keukenaccessoires, tassen, sieraden en meer lifestyle-artikelen. Op 7 september 2017 is in Rotterdam de winkelketen Saks Fifth Avenue Off 5fh open gegaan.

Aanbod winkels Nederland

Hudson's Bay wil de Nederlandse markt veroveren met meer modieuzere en luxere artikelen dan de producten die andere Nederlandse warenhuizen aanbieden. In Nederland zal een concept met winkels worden uitgewerkt waar klanten terechtkunnen voor merkkleding, van bijvoorbeeld Tommy Hilfiger en Calvin Klein, die tegen sterk gereduceerde tarieven wordt aangeboden. Wel zullen de winkels in Nederland niet op de winkelketens in Canada lijken. Het bedrijf kiest ervoor om de inrichting minder op een klassiek warenenhuis te laten lijken. Met regelmatige vernieuwingen van de inrichting hoopt de winkelketen ook de aandacht van de klant te blijven trekken.

Hudson's Bay zal een gedeelte van de panden gaan gebruiken waar eerder de V&D gevestigd was. Met de komst van Hudson's Bay heeft Nederland er in elk geval weer een speler bij op de retailmarkt. Of Hudson's Bay daadwerkelijk succes gaat hebben met zijn winkelformule is mede afhankelijk van hoe de Nederlandse consument gaat reageren op het aanbod van het Canadese bedrijf.
© 2016 - 2019 Marinos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Katy Perry: artiesteKaty Perry is een Amerikaanse zangeres en een bekende persoon in de showbizzwereld. Haar echte naam is Katheryn Elizabet…
Vier eeuwen betrekkingen tussen Nederland en de VSVier eeuwen betrekkingen tussen Nederland en de VSIn 2009 word herdacht dat Henry Hudson, een Engelsman in dienst van de VOC New York vond. Hij wilde naar Indie, probeerd…
Recensie speelfilm ‘Bride wars’recensieRecensie speelfilm ‘Bride wars’Dat een trailer altijd mooie momenten samenvoegt om de mensen uit te nodigen naar de bioscoop te komen, is duidelijk. Ma…
recensieFilmrecensie: CloverfieldSome Thing Has Found Us. Cloverfield is een science fictionthriller uit 2008 en werd geregisseerd door Matt Reeves.
Ellis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Eiland ligt in de monding van de Hudson rivier, in de haven van New York en onder de rook van Manhatten. Ellis Isl…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Yahtsy, Pixabay
  • http://www3.hbc.com/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Hudson%27s_Bay_Company
  • http://www.hbcheritage.ca/hbcheritage/home
  • http://www.nu.nl/economie/4510281/nederlandse-warenhuizen-hudsons-bay-lijken-niet-canadese-winkels.html

Reageer op het artikel "Hudson's Bay komt met 70 winkels in 2017 naar Nederland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Marinos
Laatste update: 31-08-2018
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 5
Nieuws uitgelicht…
Deze rubriek bevat artikelen welke zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en kunnen daarom mogelijk gedateerde informatie bevatten.
Schrijf mee!