InfoNu.nl > Zakelijk > Banen > Geld bijverdienen op het internet

Geld bijverdienen op het internet

Tot voor kort had op zijn minst een eigen website nodig en een minimum kennis van marketing om geld te kunnen bijverdienen op het internet. Maar er is een nieuwe generatie van websites opgang aan het maken, die je helpen geld bijverdienen zonder dat je een genie hoeft te zijn in de informatica. Ik zet enkele mogelijkheden op een rij om op het internet snel geld te verdienen.

De valkuilen van geld verdienen via internet

Als je op het internet op zoek gaat naar manieren om geld te verdienen te verdienen krijg je een wildgroei voorgeschoteld van aanbiedingen die weliswaar veel beloven, maar heel vaak gewoon tijdverlies blijken te zijn. Vaak gaat het over online marketing, alwaar je gigantisch veel tijd dient in te steken, maar dat zelden loont. De hele internetmarketing staat trouwens sterk ter discussie, omdat het volledig is opgebouwd rond het misleiden van zoekmachines zoals Google. Critici vragen zich terecht af of multinationals als Google zich laten misleiden of niet. Ik heb een lijst samengesteld van mogelijkheden die betalen met geld, door dit te storten op je zichtrekening of die je een bankcheque opsturen. Er zijn immers nog veel internetbedrijven die betalen aan de hand van credits of waardebonnen. Ik heb ook de mogelijkheden genegeerd waarbij je een eigen website dient op te starten of eigen producten dient te verkopen. In het belang van de objectiviteit, zijn geen van de onderstaande links "affiliate links", noch hebben geen van de vernoemde bedrijven me betaald om vermeld te worden in dit artikel. Het betreffen allemaal legitieme bedrijven met een correct businessmodel, die hun inkomsten genereren door een breed scala van activiteiten. Vaak zijn dit exclusief Engelstalige bedrijven. Dit komt nu eenmaal omdat de voertaal op het internet grotendeels Engelstalig is en blijft en ook wel omdat er zelden een Nederlandstalige tegenhanger van bestaat.

Geld verdienen met artikels schrijven

Een groeiende aantal websites is bereid om je te betalen voor een artikel of blog post. Men beperkt je niet of zelden in onderwerpen, al zijn er wel websites die gespecialiseerd zijn in gezondheidszorg of financiën. Men betaald je voor het aantal keren dat je pagina bezocht wordt. www.associatedcontent.com en www.helium.com zijn twee grote internationale voorbeelden hiervan. Je hebt hiervoor geen journalistieke opleiding nodig, maar een vlotte pen zal je wel degelijk helpen om vlot geld te verdienen. Artikelen over de specifieke onderwerpen die ze zoeken kunnen onmiddellijk tot 200 dollar opbrengen. Het spreekt voor zich dat je naast het spreken van vloeiend Engels ook een redelijk goed schrijver dient te zijn om hiermee veel geld te kunnen verdienen. Hou je het liever bij het schrijven van nederlandstalige artikels, schrijf je dan in bij InfoNu.

Start je eigen blog met Blogger en Wordpress

Om een eigen blog te starten heb je geen eigen website nodig of speciale software. Op www.blogger.com kan je in enkele minuten van start gaan. Blogger sluit je zelf automatisch aan bij Google AdSense, zodat je geld kunt verdienen door de weergave van advertenties. Wanneer bezoekers van je blog klikken op de advertenties, zal Google je hiervoor betalen. De inkomsten van zulke advertenties schommelen van enkele eurocenten tot zelfs enkele euro´s per klik. Op de blog kan je artikels plaatsen over onderwerpen die je interesseren en die je wilt delen met anderen. Je zal merken dat je blog snel enorm veel bezoekers kan genereren, zonder dat je hiervoor een gevierd journalist hoeft te zijn.

Je kan ook een eigen blog aanmaken via nl.wordpress.com. Wordpress biedt eveneens mogelijkheden om via je blog geld te verdienen. Wordpress bezit enkele intressante features die je kan gebruiken om je inkomsten te verhogen. Zo heeft Wordpress een plugin waarmee je van je blog een revieuwsite kunt maken. De meeste mensen kijken naar ervaringen van andere voor ze een bepaald product kopen. Het kan dus heel wat bezoekers opleveren.
Een andere features is de plugin voor het creëren van een webshop met geld te verdienen.
Op www.positie1.nl, kan je een lijst downloaden met de best betalende Google adsense woorden. Kies een topic en uitproberen maar. Om je inkomsten te volgen, kan je best via kanalen werken.
Heb je een eigen webshop ontwikkeld, dan wordt het misschien tijd om gebruik te maken van Google Adwords. Je wordt dan zelf adverteerder en jij beslist hoeveel je wil betalen per klik. Het voordeel is dat je automatisch op pagina 1 van Google komt te staan, naast de andere gesponserde links.

In de top 10 van Google

Heb je een site of blog aangemaakt, dan is het belangrijk dat je een hoog bij Google staat geclasseerd. Dat kan door je site te blijven uitbreiden en unieke content te schrijven met SEO optimalisatie. Maar je kan ook opteren voor het IbusinessPromotor pakket aan te schaffen. Hierdoor kom je in de top 10 van Google te staan met geldteruggave garantie.

Resource hubs

Heb je werkelijk enorm veel kennis over een bepaald onderwerp of ben je op het internet de referentie over dat bepaald onderwerp? Dan ben je misschien te goed voor een simpele blog en kan je misschien beter verhuizen naar sites zoals www.squidoo.com, www.hugpages.com of knol.google.com. Je hebt hierbij veel meer mogelijkheden om je artikelpagina´s uit te bouwen en er zijn tal van mogelijkheden voorhanden om meer bezoekers te genereren. Je verdient ook hier aan de hand van advertentie-inkomsten. Op deze sites bepaal je zelf hoever je hierin gaat en dus hoeveel je wenst te verdienen. Op deze sites kan je ook vaak in het Nederlands terecht.

Affiliate inkomsten

Als je al een blog of hub hebt, kan je op zoek gaan naar leveranciers die producten verkopen die verband houden met je artikels en die een affiliate programma hebben. Een affiliate programma is een methode waarbij je door gericht te linken naar de webshop van die leverancier, een percentage kan bekomen op hun producten. Als je bijvoorbeeld een artikel schrijft over kinderkleding, kan je een bepaald merk van kinderkleding aanraden en linken naar een webshop alwaar je deze kleding kan kopen voor een mooie prijs. De bekendste webshop die op een dergelijke manier te werk gaat is www.amazon.com. Het is hierbij vooral de kwaliteit en niet de kwantiteit van de linken die belangrijk is. Overdrijf dus zeker niet en ga eerst na welk percentage je kan bekomen bij een verkoop. De Nederlandstalige markt is op dit vlak nog beperkt, maar groeit wel sterk. Bekijk zeker eens sites zoals www.daisycon.com en www.tradetracker.net.

Geld verdienen met fotografie voor het internet

Je dient geen professioneel fotograaf te zijn om je foto´s te kunnen verkopen op het internet. Mensen en firma´s zijn voortdurend op zoek voor foto´s voor hun websites, presentaties en brochures. Men is hiervoor ook bereid om te betalen. Op het internet gaat men vooral op zoek naar foto´s via zoektermen en niet via namen van fotografen. Iedereen heeft dus evenveel kans om zijn foto te verkopen. Bij verkoop van foto´s draait alles rond copyright, zorg er dus voor dat je geen handelsmerken of kunstwerken in beeld brengt. Let ook op gezichten van mensen die geen toestemming hebben gegeven om in beeld te komen. Je zult versteld staan van de verscheidenheid van de onderwerpen dat men zoekt. Goede sites om van start te gaan zijn www.fotolia.com en www.shutterstock.com

Geld verdienen met het online plaatsen van documenten

Op docstoc.com kun je documenten plaatsen bijna elk onderwerp. Dit kunnen eindverhandelingen zijn maar ook artikels en andere. Naast het feit dat je betaald wordt per document dat gedownload wordt, krijg je sinds kort ook nog eens 50% van de Adsense inkomsten van de pagina waarop jouw document getoond werd.

E-mailmarketing tools

Heb je een webshop, dan is email marketing zeker iets voor u. Het is een zeer belangrijk onderdeel van het online ondernemen. Het principe is dat je een mailinglijst aanmaakt. Aan de hand van deze mailinglijst kan je digitale nieuwsbrieven verzenden naar al je (potentiële) klanten. Zo'n nieuwsbrief kan een kortingsbon bevatten, nieuwe producten enz. Daarnaast kun je met autoresponders contacten automatiseren waardoor het en deel van het werk uit handen neemt.
Waarschijnlijk vraag je nu af hoe je aan een mailinglijst komt. Deze bekom je door RSS op je site of blog te installeren. (Potentiële) klanten blijven hierdoor op de hoogte indien er een nieuwigheid of aanpassing op je site plaatvindt. Je kan mensen stimuleren door iets gratis weg te geven zoals een ebook of een kortingsbon. Zo kom je snel aan een groot mailingsbesand. Een aantal bekende aanbieders van email marketing software:

  • MailChimp – email marketing made easy
  • AWeber Communications
  • GetResponse Email Marketing

Een e-book schrijven

Met een goed geschreven e-book kan je veel geld verdienen. Maar hoe begin je eraan? Ga naar de weblog van Perry Belcher en ga naar “How to write a book“. Je kunt je daar aanmelden voor de gratis cursus (How To Write A Book On Anything in 14 Days).

Geld verdienen met ideën en oplossingen

Op deze sites worden er wedstrijden gehouden waarvoor je je kan inschrijven. Heb jij het beste idee of heb jij de beste oplossing gevonden voor een probleem, dan kan je een smak geld verdienen. Enkele sites die je zeker moet bezoeken zijn:

  • IdeaConnection: los problemen op en verdien geld
  • Battle of Concepts: verdien geld met een innovatief idee of een creatieve oplossing
  • Verkoop je eigen TV programma aan John de Mol
  • Brandfighters: verdien geld door het maken van virals en video
  • Naming Force: verzin een bedrijfsnaam en verdien geld
© 2009 - 2019 Raphaella, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Extra inkomsten naast uw baanCarrière maken is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Jaarlijks krijgt u er mogelijk kleine bedragen bij, maar het gaa…
Wil jij ook bijverdienen op internet?Wil jij ook bijverdienen op internet?Veel mensen hebben de wens om geld te verdienen op internet. Maar de overgang van wens naar eerst verdiende euro op inte…
Geld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyGeld bijverdienen en of geld verdienen met je hobbyWat is er nu leuker om geld te verdienen met je hobby? Geld verdienen met je hobby is met behulp van het internet ook mo…
5 tips om geld te verdienen met internet5 tips om geld te verdienen met internetHoe fijn zou het zijn als je met internet geld kunt verdienen. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Nee, er zi…
Snel geld verdienen met thuiswerkSnel geld verdienen met thuiswerkBinnen de thuiswerkbranche worden vaak gouden bergen beloofd, gouden bergen geld wel te verstaan. Helaas gaat dit lang n…

Reageer op het artikel "Geld bijverdienen op het internet"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Adwords, 06-02-2010 12:50 #2
Geld verdienen met Adwords het kan. Ik betaal maar 0,01 euro per klik met Adwords. Dat kan je niet echt duur noemen, met ongeveer 500 bezoekers tot gevolg.

, 12-10-2009 09:13 #1
Marketing is een een goede manier om een verdienste te creeren, vooral tijdens deze crisis!

Infoteur: Raphaella
Laatste update: 23-05-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Reacties: 2
Schrijf mee!