Outfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadvies

Outfittery: stijlvol gekleed dankzij gratis modeadvies Shoppen, je moet er van houden. En als je er van houdt, dan is het nog de vraag of je er wel tijd voor hebt. Outfittery helpt mannen een handje met het vinden van een outfit door gratis advies te geven over de outfit die bij je past. Het maakt niet uit of je een outfit nodig hebt voor een feest, een sollicitatiegesprek, voor in je vrije tijd of iets anders, Outfittery begeleidt je in het vinden van de perfecte outfit. En je betaalt alleen voor die mode items die je daadwerkelijk wilt houden, het overige kan je gratis terugsturen.

Outfittery

Outfittery richt zich op mannen die te weinig tijd hebben om te shoppen of die simpelweg niet houden van het bezoeken van winkels. Het van oorsprong Duitse bedrijf Outfittery biedt een service waarbij een stylist je gratis adviseert over welke kleding het beste bij je smaak past. Vervolgens wordt, indien het voorstel naar smaak is, de kleding naar je verzonden. Er is overigens geen sprake van een abonnementsdienst of iets dergelijks, de klant neemt gewoon contact op met de stylist op het moment dat advies of een nieuwe outfit gewenst is. Outfittery is actief in meerdere landen in Europa, waaronder Nederland en België. Outfittery biedt haar service vooralsnog alleen aan mannen.

Hoe werkt het?

Het concept van Outfittery werkt in feite heel simpel en kost pas geld zodra je daadwerkelijk kleding hebt besteld en niet wenst te retourneren. Je ontvangt je door een stylist samengesteld kledingpakket na het doorlopen van drie stappen.

Stap 1: Registratie en invullen vragenlijst

Bij Outfittery staan stylisten voor je klaar om gratis een outfit voor je samen te stellen. Uiteraard gaat dit niet zomaar, de stylisten zullen eerst je smaak en je specifieke wensen moeten leren kennen. Om de stylisten op weg te helpen vragen ze klanten om een vragenlijst in te vullen waarin. Uit deze vragenlijst zullen de stylisten al een goed beeld krijgen van wat goed of niet goed bij je past. qua kledingstijl en smaak. Om helemaal beslagen ten ijs te komen zal je persoonlijke stylist vervolgens nog contact met je opnemen om telefonisch details met betrekking tot je smaak en stijl door te spreken.

Stap 2: Gratis advies

Aan de hand van je smaak en kledingstijl zal de stylist een outfit voor je samenstellen, de zogenoemde ‘Outfittery-box’. Het advies van je persoonlijke stylist is geheel gratis. De stylisten hebben allen jarenlange ervaring in de modewereld en zijn daardoor in staat om outfits samen te stellen die goed bij je passen.

Stap 3: Outfit ontvangen

Behalve het persoonlijke advies van je stylist zijn ook de verzending en eventuele retournering geheel gratis. Je Outfittery-box met de door de stylist samengestelde outfit krijg je thuisgestuurd zodat je op je gemak kunt passen. Bevalt de gehele outfit of een gedeelte ervan niet? Je kunt binnen 14 dagen gratis de producten retourneren (met het meegestuurd retourlabel) die je niet bevallen. Vervolgens betaal je alleen die modestukken die je graag wilt houden.

Kosten

De kleding en mode van Outfittery is qua prijsstelling ongeveer gelijk aan de mode in andere winkels. Doordat Outfittery geen dure winkelpanden heeft zijn ze in staat om de grotere marge in te zetten in de vorm van gratis advies door stylisten. De prijzen van de verschillende mode items bedragen ongeveer:
  • Shirts: vanaf € 20,-
  • Broeken: vanaf € 50,-
  • Schoenen: vanaf € 60,-
  • Overhemden: vanaf € 40,-
  • Jassen: vanaf € 60,-
  • Truien en vesten: vanaf € 50,-
  • Colbert: vanaf € 100,-
  • Kostuums: vanaf € 300,-
  • Mode accessoires: vanaf € 20,-

Outfittery werkt niet met minimale kosten. Klanten zijn vrij om de gehele Outfittery-box kosteloos terug te sturen.

Kledingstijl en merken

Outfittery richt zich niet op één bepaalde kledingstijl of modemerk. Outfittery biedt outfits aan in alle stijlen, van een klassiek maatpak tot nonchalante vrijetijdskleding en alles daar tussenin. De outfits zijn samengesteld uit meer dan 100 bekende modemerken. Enkele bekende modemerken uit het assortiment van Outfittery zijn Levi’s, Tommy Hilfiger, Gant, Calvin Klein, Ralph Lauren, Converse en G-Star Raw. De kleding en schoenen zijn in de volgende maten verkrijgbaar:
  • Bovenkleding: S tot en met XXL
  • Broeken en jeans: breedte 30 tot en met 36, lengte 30 tot en met 36
  • Schoenen: 40 tot en met 46

Outfittery Cadeaubon

Zoek je nog een leuk cadeau voor je man, vriend, collega of vader? Misschien is het dan een leuk idee om hem een outfit cadeau te geven inclusief gratis advies door een stylist. Via de website van Outfittery zijn cadeaubonnen verkrijgbaar in de waardes vijftig, honderd, tweehonderd, vijfhonderd en duizend euro. De Outfittery Cadeaubon is in te leveren op de website van Outfittery.

Contactgegevens Outfittery

Voor aanvullende vragen over de diensten van Outfittery kan contact worden opgenomen met de klantenservice van Outfittery op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur via:
  • Telefoonnummer: +31(0)416-206000
  • E-mailadres: service@outfittery.nl
© 2015 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doen een fashionstylist en personal shopperWat doen een fashionstylist en personal shopperHeb jij ook een fashionstylist en personal shopper? Deze vraag kan zomaar aan jou worden gesteld. Waren een stylist en p…
Interieur mooier door stylistInterieurstylisten zijn goedkoper dan binnenhuisarchitecten. Deze stylisten komen op verschillende manieren aan hun inko…
Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?Stylisten, waarom zijn ze zo machtig geworden?Waarom hebben de stylisten van beroemdheden tegenwoordig zoveel macht? Vroeger zorgden ze alleen ervoor dat mensen goed…
Huis kopen niet meer volledig te financierenHuis kopen niet meer volledig te financierenTot het jaar 2013 kon een huis kopen volledig gefinancierd worden met een hypotheek. Ook de bijkomende kosten konden nam…

Luchtdicht bouwen in de praktijkWe worden in de hedendaagse bouwpraktijk constant geconfronteerd met eisen en voorschriften ten aanzien van luchtdichthe…
Vergaderlocatie boeken: tips en stappenplanVergaderlocatie boeken: tips en stappenplanU kunt een vergadering net wat extra cachet geven door deze te organiseren op een bijzondere locatie. Wanneer u een verg…
Bronnen en referenties
  • Outfittery, www.outfittery.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 23-03-2015
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.