Abercrombie & Fitch Amsterdam: adres en openingstijden

Abercrombie & Fitch Amsterdam: adres en openingstijden Op 13 december 2012 opende de tot nu toe enige Nederlandse Abercrombie & Fitch vestiging zijn deuren in Amsterdam. Het Amerikaanse kledingmerk is vooral onder jongeren en jong volwassenen razend populair. Al voor de winkel worden klanten opgewacht door Abercrombie & Fitch-jongens met een ontbloot afgetraind bovenlichaam.

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch, ook A&F genoemd, is een van oorsprong Amerikaans merk van vrijetijdskleding. Al in 1892 werd het bedrijf opgericht in de New Yorkse wijk Manhattan door David T. Abercrombie en Ezra H. Fitch. De eerste winkel van Abercrombie & Fitch verkocht luxe van sport-en excursie artikelen, en stond vooral bekend om zijn dure jachtgeweren, hengels en tenten. De eerste vestiging buiten de VS werd reeds in 1894 in Beiroet in Libanon geopend. Tot op de dag van vandaag bestaat deze vestiging nog steeds. Tegenwoordig zijn er ruim 300 vestigingen, gericht op hippe vrijetijdskleding, in de Verenigde Staten. Abercrombie & Fitch omvat vier merken: Abercrombie & Fitch, Abercrombie Kids, Hollister Co. en Gilly Hicks.

Abercrombie & Fitch Amsterdam

De enige Nederlandse A&F vestiging is gevestigd in Amsterdam. De winkel bevindt zich in een historisch pand op de hoek van de Keizersgracht en de Leidsestraat en heeft een vloeroppervlak van ruim 2.000 vierkante meter.

Adres

Leidsestraat 34
1017 PB Amsterdam
Telefoonnummer: 0800-0200442




Winkelen in de Leidsestraat

De Leidsestraat is een van de bekendste winkelstraten van Nederland, met zowel veel mode- en schoenenwinkels en juweliers als horecagelegenheden. In deze straat zijn winkelketens gevestigd als COS, H&M, Ikks Women en Filipa K. De Leidsestraat eindigt in het Leidseplein, waar onder andere de Stadsschouwburg is gevestigd. Ook het De La Mar theater ligt dicht bij de Leidsestraat.

Openingstijden

De normale openingstijden van Abercrombie and Fitch Amsterdam zijn:
  • Maandag: 11:00 - 18:00
  • Dinsdag: 10:00 - 18:00
  • Woensdag: 10:00 - 18:00
  • Donderdag: 10:00 - 21:00
  • Vrijdag: 10:00 - 18:00
  • Zaterdag: 10:00 - 18:00
  • Zondag: 12:00 - 18:00

Iedere donderdag is er koopavond en is de winkel geopend tot 21.00 uur. Normaal gesproken is de de winkel op zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Voor de actuele openingstijden kan men kijken op de site van Abercrombie & Fitch.

Parkeren

In de buurt van de Abercrombie & Fitch Amsterdam bevinden zich meerdere parkeergarages, zoals Parkeergarage Geelvinck (Singel 540), Q-Park Byzantium (Tesselschadestraat 1G) en Parking De Hoofdstad (Prinsengracht 540). Verder kun je op een van de P&R terreinen net buiten het centrum parkeren, zoals P&R Olympisch Stadion (Olymp.Stadion 44).

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Wellicht nog verstandiger is om je dagje shoppen in Amsterdam te plannen met het openbaar vervoer. Kom je met de trein? Treinstation Amsterdam Centraal ligt op zo'n twintig minuten lopen. Met tramlijn 1,2 of 5 ben je er vanaf Amsterdam Centraal in 13 minuten en stap je bijna voor de winkel uit bij halte Keizersgracht (Leidsestraat).

Lees verder

© 2014 - 2024 Marrie123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Abercrombie & FitchHoewel de kleding niet wordt verkocht in Nederland, zal je vast wel van het merk gehoord hebben: Abercrombie & Fitch. He…
De winkel Abercrombie & FitchAbercrombie & Fitch (A&F) is een kledingmerk en heeft drie zustermerken; Abercrombie Kids, Hollister Co. en Gilly Hicks.…
Abercrombie & Fitch bestellen - wat je moet wetenAbercrombie & Fitch bestellen - wat je moet wetenJe bent niet altijd in Amerika, Londen of Kopenhagen en toch wil je graag de kleding kopen van Abercrombie & Fitch. Hoe…
Van model tot actriceChanning Tatum, Cameron Diaz, Jennifer Lawrence, drie bekende namen uit de acteerwereld. Naast het acteren hebben ze nog…

ASOS webshop: online mannen en vrouwen modeASOS webshop: online mannen en vrouwen modeKleding uit de ASOS webshop is wereldwijd razend populair. De Britse e-tailer heeft, hoewel het ook producten van eigen…
De Bijenkorf Den Haag - openingstijden, adres en parkerenDe Bijenkorf Den Haag - openingstijden, adres en parkerenDe Bijenkorf heeft een breed assortiment aan mode (kleding, schoenen, accessoires), cosmetica, boeken, elektronica, parf…
Bronnen en referenties
  • http://www.abercrombie.com
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Abercrombie_%26_Fitch
Marrie123 (80 artikelen)
Gepubliceerd: 24-03-2014
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Detailhandel
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.