Thuiswerk vacatures - een overzicht van mogelijkheden

Thuiswerk vacatures - een overzicht van mogelijkheden Veel mensen vinden thuiswerk aantrekkelijk. Wat is er nou heerlijker dan zelf je eigen tijd in te delen, niet te hoeven reizen of in de file te hoeven staan om op je werk te komen? Hieronder volgt een overzicht van de soorten thuiswerk die er zijn en de valkuilen waarvoor je moet oppassen bij het zoeken naar thuiswerk. Tenslotte volgt nog een stukje over zaken waar je op moet letten of dient te overwegen voordat je daadwerkelijk begint met werken vanuit huis.

Inpakwerk en productiewerk

Deze traditionele vormen van thuiswerk zoals balpennen monteren of snoep verpakken zijn veel gevraagde vormen van thuiswerk. Helaas wordt dit soort thuiswerk erg weinig aangeboden. Daarnaast verdient het ook niet echt bijzonder goed en wordt het alleen aangeboden aan mensen die in een straal van 25 km rondom het bedrijf wonen.

Er staan regelmatig advertenties in de regionale kranten die je doen geloven dat dit soort thuiswerk ruimschoots wordt aangeboden en ontzettend goed verdient. Dit is niet waar. De enige die goed verdient met dit soort advertenties is de aanbieder zelf. Om je aan te melden moet je namelijk eerst bellen met een duur 0900-nummer.

Om aan dit soort werk te komen kun je het beste aan iedereen in je omgeving vertellen dat je op zoek bent naar inpakwerk en/of productiewerk. Ook kun je je inschrijven bij een thuiswerkcentrale bij jou in de buurt. Pas ook hierbij op. Er wordt regelmatig geld gevraagd voor overzichten van vaak verouderde lijsten van thuiswerk centrales terwijl dergelijke overzichten gewoon gratis te vinden zijn. Bijvoorbeeld op Inpakwerk - Thuiswerk.nl

Digitaal thuiswerk

Tegenwoordig beschikken veel mensen over een computer en een snelle internetverbinding. Werkzaamheden zoals vertalen, teksten schrijven of programmeren kunnen zo gemakkelijk vanuit huis worden verricht en worden verstuurd naar de werkgever. Er zijn maar weinig uitzendbureaus of websites die gespecialiseerd zijn in deze vorm van thuiswerk.

Mails verwerken

Wie al een tijdje op zoek is naar thuiswerk heeft ze vast wel eens gezien; veelbelovende advertenties waarin werk wordt aangeboden waarbij je 25-30 euro per verwerkte e-mail zou kunnen verdienen. Dit klinkt heel erg aantrekkelijk, maar wanneer je je aan wilt melden moet je eerst een informatiepakket aanschaffen van 25 euro. Uit dat informatiepakket blijkt dan dat je werkzaamheden bestaan uit het verkopen van diezelfde “informatiepakketten”. Geen echt thuiswerk dus.

Wat wel werkt is betaald reclamemails lezen. Hiermee kun je geld verdienen met het bekijken van advertenties. Idee hierachter is dat bedrijven veel geld uitgeven aan tv- en huis-aan-huis reclame, en dat dat geld beter aan de ontvanger van de reclame gegeven kan worden dan aan de grote reclamebedrijven. Je verdient hiermee geld per gelezen aanbieding. Je wordt er niet echt rijk van, maar het is een leuke bijverdienste en je blijft op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen.

Teksten schrijven

In Amerika bestonden ze al een tijdje; websites waarbij je geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen. Het principe is vrij eenvoudig. Je schrijft informatieve teksten over allerlei onderwerpen en daarnaast meld je je aan bij Google Adsense. Vervolgens worden er automatisch advertenties geplaatst die aansluiten bij de inhoud van jouw artikelen. Een gedeelte (meestal 50%) van de opbrengsten hiervan is voor jou.

Klinkt ingewikkeld als je er voor het eerst van hoort, maar dat valt heel erg mee. Op de websites wordt het heel erg duidelijk uitgelegd en er zijn al honderden mensen die op deze manier geld verdienen. Het voordeel van deze manier van geld verdienen is dat een geschreven artikel geld blijft opleveren. Niet alleen vandaag of alleen deze maand, maar ook de maanden en jaren daarna.

In Nederland draait de website InfoNu al een tijdje op dit concept en er zijn inmiddels meer dan duizend mensen die op deze manier vanuit huis geld bijverdienen.

Zwarte lijst

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er regelmatig thuiswerkbedrijven in programma’s als Kassa of Radar verschijnen. Het is vaak moeilijk om er achter te komen welk bedrijf nou echt thuiswerk aanbiedt en welk bedrijf er alleen maar op uit is om zelf rijk te worden. Er wordt door de consumentenprogramma’s aangeraden om in ieder geval geen geld te betalen om aan thuiswerk te komen. Daarnaast kan het geen kwaad om eerst meer informatie over een bedrijf te zoeken voordat u zich aanmeldt.

Er zijn twee websites die zich bezighouden met het signaleren van problemen in de thuiswerkwereld. Op het onderdeel Zwarte Lijst van de website Thuiswerkvacatures vindt u lijsten van bedrijven en 0900-nummers waarover diverse klachten zijn gemeld. Op Meldpuntthuiswerk.nl vindt u het laatste nieuws omtrent problemen met thuiswerk. Beide websites bieden de mogelijkheid om een klacht in te dienen wanneer u gedupeerd bent door een thuiswerkaanbieder.

Waar je verder op moet letten

Je eigen tijd indelen, niet meer hoeven reizen. Het klinkt allemaal heel mooi. Maar er kleven ook wat nadelen aan het werken vanuit huis. Er zijn een aantal dingen die je dient te overwegen voordat je daadwerkelijk begint met (parttime) thuiswerken.

Zorg ervoor dat je een rustige werkplek hebt waar je door kunt werken en niet wordt afgeleid door kinderen of door in- en uitlopend bezoek.

Ook dient je werkplek ergonomisch gezien in orde te zijn. Zorg ervoor dat bureau, stoel en apparatuur juist staan opgesteld zodat je niet binnen de korste keren met lichamelijke klachten te kampen krijgt.

Iedereen werkt op zijn of haar eigen manier. In eerste instantie denkt men vaak dat thuiswerkers moeite hebben met zichzelf te motiveren om te beginnen, maar het tegengestelde is waar. Thuiswerkers zijn over het algemeen veel productiever en moeten eerder tegen zichzelf beschermd worden omdat ze al gauw te lang doorgaan. Probeer vast te houden aan het “normale” werkritme. Begin op een vast tijdstip en hou na 2 uur een pauze waarbij je ook echt even je bureau of werkplek verlaat. En vergeet vooral de middagpauze niet.
© 2008 - 2024 Artistik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuiswerk als bijbaantjeThuiswerk als bijbaantjeThuiswerk is een goede bron van inkomsten. Veel mensen verdienen op deze manier een extraatje, dat zij per maand kunnen…
Geld verdienen met thuiswerkGeld verdienen met thuiswerkKun je geld verdienen met thuiswerk of is al het thuiswerk onbetrouwbaar? Thuiswerk kan zeker een goede inkomstenbron zi…
Belasting en thuiswerkBelasting en thuiswerkHoe zit het met de belasting als je vanuit huis werkt? Waar moet je als thuiswerker rekening mee houden? Het betalen van…
Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Hoe vind je betrouwbaar thuiswerk?Thuiswerk is voor veel mensen iets wat ze graag willen doen. Je kunt vanuit huis werken en ondertussen een zakcentje ver…

CommercialiteitCommercialiteitIn alle vacatureteksten kom je regelmatig tegen dat iemand commercieel moet zijn. Dit betreft niet alleen sec de commerc…
Loopbaanplanning en loopbaanbegeleidingLoopbaanplanning en loopbaanbegeleidingLoopbaanplanning is een activiteit die geen een bedrijf mag missen, omdat het veel voordelen geeft voor het bedrijf. Loo…
Reactie

Monica, 23-07-2011
Hoe komt het dat je voor thuiswerk moet betalen?of iets kopen?
volgens mij zijn die niet betrouwbaar, als ik gewoon ga kijken voor werk moet ik ook eerst niet neertellen, maar hoe kan ik eindelijk aan écht thuiswerk geraken, vb balpennen in elkaar steken dat zie ik erg goed zitten, ik moet iets hebben dat ik thuis kan verrichten omdat ik me geen oppas kan permiteren
ik hoop dat iemand van bedrijven dit leest en me contacteerd
gr monica Reactie infoteur, 01-09-2011
Soms moet je voor thuiswerk betalen omdat de "thuiswerkaanbieder" zelf geld wil verdienen. Aangezien er genoeg informatie over thuiswerken op het internet is te vinden, raad ik mensen niet aan om te betalen voor thuiswerk.

Artistik (8 artikelen)
Gepubliceerd: 26-08-2008
Rubriek: Zakelijk
Subrubriek: Banen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.